danske lønmodtagere: 2016 bliver bedre end 2015

Spørger man de danske lønmodtagere, så går vi et godt år i møde.

Randstads Workmonitor viser, at næsten to tredjedele (64,2%) af de danske lønmodtagere mener, at deres virksomhed vil klare sig bedre i det kommende år sammenlignet med indeværende år. Danskerne er dog ikke ene om at se lyst på fremtiden. I mange lande, herunder vores nabolande, er optimismen endnu større.

 

udsagn: Jeg tror, at 2016 bliver et bedre år for min virksomhed sammenlignet med 2015

 

»Meget tyder på, at opsvinget er ved at bide sig fast mange steder rundt om i verden. At lønmodtagere har troen på, at det kommer til at gå godt, er en afgørende faktor. Naturligvis er det meget branchebestemt – eksempelvis tror jeg helt bestemt, at detailbranchen fortsat vil have nogle store udfordringer i lyset af den stigende e-handel – men ellers tror jeg, at de fleste brancher vil opleve en stigende vækst,« siger Nima Astanehdost, direktør i Randstad.

God indikator

Mange faktorer peger på, at opsvinget for alvor tager fat i 2016.

»Alt andet lige bekræfter lønmodtagernes udsagn den tendens, som vi lige nu ser på vikar- og rekrutteringsmarkedet, der jo som bekendt er en god lakmusprøve for, hvordan det står til i virksomhederne. Forud for et opsving er der en eksplosiv vækst i brugen af vikarer, fordi virksomhederne er tilbageholdne med at fastansætte medarbejdere, da de lige vil se ordretilgangen an. Viser det sig, at ordretilgangen er vedvarende, begynder man at fastansætte medarbejdere. Og det er tydeligt den tendens, vi har mærket siden sommeren. Efterspørgslen efter vikarer er stadig stor, men efterspørgslen efter faste medarbejdere er i den grad intensiveret i det seneste halve år,« siger Nima Astanehdost.

< gå tilbage forrige side