fra professionel fodboldspiller til rekrutteringskonsulent

Han har stået på mål i over 200 superligakampe og været udtaget til landsholdet som sidste skanse flere gange – og så har han været målmandstræner i en række klubber, hvor han har rådgivet og hjulpet unge drenge med at realisere deres drømme om en karriere som professionel fodboldspiller.

I dag står Jan Hoffmann på mål i et arbejdsteam i Randstad som seniorkonsulent, der er med til at finde medarbejdere til danske virksomheder, og for Jan er der flere ligheder mellem det at spille fodbold og så det at arbejde i et rekrutteringsteam.

»Når man spiller fodbold, så bliver man jo målt og vejet hver eneste uge, og der er mange, der har en mening om, hvad man skulle have gjort i forskellige situationer. Og hvis man laver en lille fejl, så kan det få store konsekvenser. I mit nuværende job som rekrutteringskonsulent i Randstad hjælper vi virksomheder med at finde dygtige medarbejdere, og det kan virkelig også være altafgørende for at få succes, og så arbejder jeg i et team sammen med andre, og hvor man ligesom på en fodboldbane er afhængige af hinanden,« fortæller han.

Overgangen var ikke specielt svær

Rigtigt mange idrætsudøvere ender i et sort hul, når karrieren slutter, men det var ikke tilfældet for Jan Hoffmann. Han mener selv, at det hænger sammen med, at han faktisk tog tilløb til overgangen fra sportens verden til erhvervslivet allerede i slutningen af fodboldkarrieren.

»Jeg har naturligvis altid været klar over, at livet som professionel fodboldspiler har en udløbsdato, og så har jeg bare set mange, der ikke var forberedte på det skifte, og så går det sjældent godt. Men jeg har altid trivedes rigtig godt ved at arbejde og ved at udvikle potentialet hos det enkelte menneske, og derfor valgte jeg også at læse en økonomiuddannelse med speciale i HR og ledelse i efteråret af min fodboldkarriere. Og det gjorde så, at jeg ikke oplevede samme deroute, som mange topatleter taler om,« forklarer han.

Glad chef

Også Jans nærmeste chef Gitte Ostenfeld er glad for at have Jan Hoffmann med på holdet i hendes team.

»Jeg synes, det er en stor fornøjelse at have Jan som kollega. Man kan tydeligt mærke, at han er en dedikeret medarbejder, der er vant til at arbejde i et team og til at præstere og bevare overblikket, når det virkelig gælder. Det er oplagt egenskaber, som han har taget med sig fra fodboldbanen, og som han også kan bruge fremadrettet,« siger Manager Gitte Ostenfeld.

Trives med masser at arbejde

Som målmand kan man risikere at stå igennem en hel kamp, hvor der intet er at lave, eller man kan stå i en kamp, hvor man hele tiden er på arbejde. Og sådan er det også på en arbejdsplads – enten kan ordrebogen være tom, eller også kan der være stor efterspørgsel på virksomhedens produkter.

Lige nu er der godt gang i arbejdsmarkedet, og efterspørgslen efter kandidater er høj - særligt i Jan Hoffmanns team. Og det er noget, som Jan Hoffmann trives godt med, fortæller han.

»Som målmand vil du gerne have noget at lave, og særligt hvis du samtidig kan være med til at gøre en forskel og redde holdet. Sådan har jeg det også på arbejdet. Jeg elsker at have noget at lave, og at der er en masse aktivitet og selvfølgelig at både kunder og kandidater er glade.
Lige nu har vi et spændende projekt kørende i vores team, hvor vi skal finde rigtig mange maskinførere, anlægsarbejdere, og brolæggere i forbindelse med, at der skal lægges fibernet i jorden på Amager. Det er et projekt, som vi udfører for vores samarbejdspartner Transtema, der er bygherre på en opgave fra TDC, så hvis du arbejder inden for det felt, håber jeg at høre fra dig,« siger en travl Jan Hoffmann.

Læs mere om de ledige stillinger hos Transtema her: https://www.randstad.dk/jobs/q-transtema/

Eller ring direkte til Jan Hoffmann eller Eskil Jännes Larsen på tlf. 61959246

artiklens ekspert

Jan Hoffmann - Konsulent

Jan Hoffmann er tidligere professionel fodboldspiller og arbejder i dag som rekrutteringskonsulent hos Randstad, hvor han hjælper virksomheder og jobsøgende med at finde det rette match.

< gå tilbage forrige side