opskriften på et power-CV-resumé

16-06-2017 10:19:10

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skriver et powerfuldt resumé til dit CV, bør du læse videre her.

Rigtig mange vælger at indlede deres CV med et resumé, hvilket må siges at være et ganske fornuftigt valg, for det kan være yderst effektfuldt, og det kan meget vel blive døråbneren til jobsamtalen. Men hvordan udarbejder du et kort resumé, som blæser læseren omkuld?

Når man læser en jobansøgning igennem, er det første, man tager fat i, CV’et, og det starter gerne med et resume på 5-10 linjer. Vi er meget begejstret for den form, men der er absolut plads til forbedringer i mange af de CV-resuméer, som vi modtager. Når det er sagt, vil vi gerne understrege, at det absolut ikke er nogen let og standardiseret proces at udarbejde et resumé.

Faktisk er noget af det mest vanskelige og vigtige ved et CV  resuméet, for det er ofte det, der afgør, om man kommer videre i processen. Til visse attraktive job modtager vi op mod 100 ansøgninger, og så er resuméet afgørende, hvis man skal skille sig ud fra mængden. Er det for langt, usammenhængende, fyldt med dobbeltkonfekt eller oser langt væk af copy/paste fra noget, man har brugt tidligere, så er man ikke videre godt stillet. Det kan være vanskeligt at få ens arbejdsliv ned på 5-10 linjer, men det er netop i resuméet, man skal bruge allerflest ressourcer.

Vi giver her fem gode råd til, hvordan du udarbejder et powerfuldt CV:

Stil dig selv relevante spørgsmål

Hvad er din baggrund og dit speciale? Hvor og hvordan har du arbejdet med tilsvarende opgaver tidligere? Hvorfor har du opnået succes hermed? Når du har svaret på spørgsmålene, sørger du for, at teksten bliver flydende, og at du får barberet diverse fyldeord fra, således at du rammer 5-10 linjer.

Kort præcist og målrettet

Skriv kort, præcist og ikke mindst målrettet. Tænk over, hvem der skal læse dit resumé igennem og sørg for, der er en rød tråd mellem din ansøgning, dit resumé, dit CV og vigtigst af alt jobopslaget.

Undlad klichéer

Klichéer kan særligt i et resume virke overflødige. Husk at du har en begrænset plads, så hvis du udfylder det med ligegyldige klichéer, så kan det være, at du kommer til at udelade det mest relevante.

Undlad dobbeltkonfekt

Mange kommer til at skrive dobbeltkonfekt og det virker ikke særlig godt. Eksempelvis: Jeg arbejdede i en børnehave, hvor jeg passede børn.

360 graders resumé
Sørg for at resuméet giver et 360 graders billede af dig.Fokuser på dine faglige færdigheder og inddrag også gerne mere personlige kompetencer. Skriv eksempelvis fem-syv linjer omkring dine faglige egenskaber og to-tre linjer af mere personlig karakter.
tags CV