udforsk temaerne for 2025 - globale tendenser
-
motiveret af personalisering - hvorfor vi gør det.
Arbejde i dag handler om mere end bare en lønseddel. Talenter over hele verden er på udkig efter arbejdspladser, der er i stemmer overens med deres personlige værdier, ambitioner og omstændigheder.
Næsten en tredjedel af talenterne har sagt deres job op, fordi de var uenige i ledelsens synspunkter, og et tilsvarende antal har sagt op på grund af manglende muligheder for personlig udvikling eller avancement.
Og for første gang i Workmonitors 22-årige historie overgår work-life balance lønnen som den vigtigste motivationsfaktor. Kompensation er stadig vigtig, men talenter er mere fokuserede end nogensinde på at finde andre måder at finde mening og værdi i deres arbejde.
-
skab en følelse af fællesskab - hvem vi gør det med.
At føle at man hører til på arbejdspladsen er ikke bare noget, medarbejderne ønsker. Mere end otte ud af ti siger, at det også forbedrer deres præstationer og trivsel på arbejdspladsen. Mange søger nu formål og sammenhæng i deres professionelle liv.
Dog rapporterer 63 %, at de skjuler dele af deres personlighed på arbejdspladsen (en stigning fra 55 % året før), og 44% har sagt deres job op på grund af en dårlig arbejdskultur.
Og selv om talenterne tydeligt ser værdien af ligestilling og retfærdighed på arbejdspladsen, mener 59 %, at deres organisation ikke gør nok på dette område.
-
giv muligheder gennem opkvalificering - hvordan vi gør det.
Teknologiske fremskridt - især inden for kunstig intelligens - omformer fremtidens arbejdsmarked og arbejdsopgaverne i et hastigt tempo. Talenter er bevidste om dette, og 44 % siger, at de ikke ville acceptere et job, der ikke gav mulighed for at udvikle fremtidssikrede kompetencer.
Selvom 64 % mener, at arbejdsgivere er blevet bedre til at støtte opkvalificering, tager medarbejderne i stigende grad selv ansvaret: 35 % er villige til at opkvalificere sig på egen hånd, selvom 39 % stadig ser opkvalificering som primært arbejdsgiverens ansvar.
Der er stadig en kløft mellem ønsket om uddannelse og dem, der faktisk modtager det. Yngre medarbejdere og ledere får de største fordele, men i lyset af den generelle mangel på talenter, skal organisationer sikre, at opkvalificeringsmuligheder når ud til alle medarbejdere.