introduktion

Konkurrencen om kandidaternes opmærksomhed skærpes. Jobsøgere eksponeres hele tiden for nye online jobopslag, som de scroller igennem i løbet af få sekunder.

Hvis du skal lykkes med at tiltrække kandidaterne, har du brug for en gennemtænkt rekrutteringsproces, der spiller alle parter gode.

I brancher, hvor manglen på kvalifikationer bare bliver større og større, som. f.eks. indenfor produktion og teknik, er det særlig vigtigt at have en gennemarbejdet rekrutteringsproces som en del af en klar talentstrategi.

At forbedre din rekrutteringsproces er ikke bare en god idé - det skaber reel værdi for forretningen, herunder omsætning. Randstad har stor erfaring med at hjælpe virksomheder som din med at finde, tiltrække og ansætte de rigtige kandidater, hver gang.

1

hvad er en rekrutteringsproces?

Rekruttering er den responsive proces i en talentstrategi, der fokuserer på at finde kandidater til ledige stillinger i din virksomhed. Succesfulde rekrutteringer sikrer, at din virksomhed har de menneskelige ressourcer, der er brug for hver eneste dag. Du har brug for en effektiv og proaktiv rekrutteringsproces for at sikre, at du træffer de rigtige ansættelsesbeslutninger til dine nuværende og fremtidige behov.

Rekrutteringsprocessen er i konstant bevægelse som konsekvens af udvikling og skiftende forventninger til kandidaterne. Mange virksomheder formår ikke at anvende de mest værdifulde rekrutteringsmetoder og teknologier - og samtidig får de ikke altid promoveret sig som værende en eftertragtet arbejdsplads over for relevante kandidater.

Måske ved du præcis, hvilke opgaver og ansvar dine nye medarbejdere skal påtage sig, og du kender måske den erfaring og de egenskaber, kandidater skal besidde for at udføre jobbet tilfredsstillende. Men det er svært at finde de rigtige kandidater, og konsekvenserne af mislykkede ansættelser kan blive store. Langvarige rekrutteringsprocesser kan blive dyre og have en negativ indflydelse på din virksomheds resultater.

Dine HR-ledere bør som udgangspunkt have samme målrettede tilgang til driften, som deres kolleger i andre afdelinger: optimering af omkostninger, analyse af resultater og løbende forbedring af processer. De bør udvikle en forenklet, holistisk og effektiv tilgang til rekruttering, der sikrer de rigtige kandidater til virksomhedens fremtidige succes og jeres ledige stillinger.

At samarbejde med en rekrutteringspartner kan hjælpe med at finde de rigtige kandidater til netop jeres virksomhed. En rekrutteringspartner kan også hjælpe med at forbedre jeres langsigtede talentstrategier og sikre en succesfuld rekrutteringsindsats i takt med, at jeres branche udvikler sig; de kan hjælpe med nye projekter, efterhånden som de opstår.

magnifying glass illustration

klik her og læs mere om forskellen på rekruttering og talent acquisition

læs mere
image
image
2

hvorfor er rekrutteringsprocessen vigtig?

At finde de rigtige kandidater til dine ledige stillinger er en dyr proces. Når de kandidater, du har brug for, ikke aktivt opsøger dig, skal du dedikere ressourcer til selv at søge efter kandidater - uanset om du har det interne budget og kapaciteten til det eller ej.

Samtidig er det dyrt at ansætte de forkerte medarbejdere. Omkostninger forbundet med denne fejl forstærkes fra dag til dag og påvirker alle de aspekter, hvor menneskelige ressourcer er afgørende for din virksomheds succes. Ifølge Forbes, er den typiske omkostning for at erstatte en medarbejder 21% af medarbejderens årsløn. 

En vellykket rekrutteringsproces sikrer, at du finder de helt rigtige kandidater og ansætter det mest hensigtsmæssige antal medarbejdere til din arbejdsstyrke. Desuden sikrer en vellykket rekrutteringsproces, at du ikke spilder tid og ressourcer på ineffektive rekrutteringsprocesser.

Vellykket rekruttering betaler sig. I komplekse jobs, hvor der er megen information og interaktion er “high performers” iflg. McKinsey 800% mere produktive end gennemsnittet. En rekrutteringsproces som indbringer “high performers” kan blive fundamentet for succes i din virksomhed. 

quote icon

Den typiske omkostning for at erstatte en medarbejder er 21% af medarbejdens årsløn.

Forbes
læs mere
3

transformationen af din virksomhed starter med rekrutteringsprocessen

En rekrutteringsproces, som ikke er vellykket, mindsker værdien i organisationen, mens en effektiv og succesfuld rekrutteringsproces øger den. At finde og ansætte de helt rigtige kandidater øger omsætningen, forbedrer produktiviteten og fastholdelsen samt minimerer mængden af ​​interne ressourcer, der kræves for succes.

I følge McKinsey kan et samarbejde med HR-ledere, som tænker strategisk, når det kommer til ansættelser, øge kvaliteten med 40% og sænke første års personaleomsætning med 12% - blot ved at blive mere strategiske og datadrevne under rekrutteringen og ansættelsesprocessen.

At få adgang til dygtige kandidater sparer dig tid, reducerer risikoen for dårlige ansættelser og sikrer, at du finder talenter, der transformerer din virksomhed til det bedre. Men du skal have forståelse for de nødvendige trin - de rette værktøjer og de bedste sourcing-teknikker for at optimere din rekrutteringsproces. En rekrutterings- eller HR-partner kan optimere rekrutteringsprocessen for din virksomhed, så dit team får mere tid til at fokusere på de andre aktiviteter, der skaber værdi for din virksomhed.

Communication

hvilke stadier er der i rekrutterings- processen?

kontakt os
oprethold et sikkert og effektivt arbejdsmiljø
oprethold et sikkert og effektivt arbejdsmiljø
4

rekrutteringsprocessen

Din rekrutteringsproces bør skræddersyes, så den afspejler din virksomheds unikke karakteristika og behov. Ved en vellykket rekrutteringsproces allokeres tid og ressourcer på en omkostningseffektiv måde, som sikrer, at kun de rigtige kandidater bliver ansat.

I det følgende vil de fem faser i en vellykket rekrutteringsproces blive gennemgået. Her kan du se, hvordan kombinationen mellem teknologi og menneskelig empati og indsigt giver de bedste resultater for din virksomhed og dine kandidater.

5

HR-teknologi

I dag spiller moderne digitale værktøjer en afgørende rolle i vellykkede rekrutteringsprocesser. Iflg. Forbes er 24 % af alle virksomheder begyndt at bruge kunstig intelligens (AI) til rekruttering, og 56 % ledere anvender automatiseret teknologi inden udgangen af 2021.

Derudover er jobsøgende selv ved at blive strategiske og datadrevne i deres indsats. Online platforme automatiserer aspekter af jobsøgningen og anvender kunstig intelligens til at matche CV'er med jobannoncer. For at få succes er det således afgørende, at du agerer strategisk og datadrevet.

MagnifyingGlass_illustration_UseBackgroundRed_RGB

HR-teknologi kan hjælpe

læs mere her
conduct-reference-check
conduct-reference-check
6

opbyg en effektiv rekrutteringsproces

At opbygge en succesfuld rekrutteringsproces indebærer at have et karakteristisk og overbevisende værdisæt - et, der er både autentisk og attraktivt for dine ideelle kandidater. Husk, at det påhviler dine rekrutteringsansvarlige et ansvar for at kommunikere dette værdisæt succesfuldt for at tiltrække kandidaterne så hurtigt som muligt.

En gennemarbejdet rekrutteringsproces kan drive organisatoriske forbedringer og økonomiske gevinster. Her er fem punkter, du skal overveje, når du forbereder din rekrutteringsproces:

image
image
7

samarbejd med et rekrutteringsbureau

Et rekrutteringsbureau fungerer som en ekstern HR-partner og hjælper dig med at udvikle best practices for ansættelse og fleksibilitet i arbejdsstyrken. Den rigtige samarbejdspartner vil udvikle en dybtgående forståelse af din virksomhed og dine mål i forbindelse med ansættelse af nye medarbejdere.

Desuden har de førende HR-virksomheder allerede et etableret netværk af screenede og testede kandidater, som gør det lettere for dig at besætte ledige stillinger hurtigt.

image

fordelene ved at rekruttere via en HR-udbyder vs. at gøre det selv.

læs mere
8

randstad - din samarbejdspartner

Randstad er verdens største HR-hus. Som den største leverandør af HR-ydelser har vi et omfattende globalt netværk, men vores lokale tilstedeværelse er lige så stærk. Uanset hvor du befinder dig, leverer vi de kandidater, du har brug for for at nå dine mål.

rekrutteringsmuligheder, som Randstad tilbyder

Når du samarbejder med Randstad, kan du være lige så involveret, som du gerne vil - uanset om du vil tage en bagsædeplads og lade vores team tage sig af dine personalebehov, eller om du vil være tættere involveret i hvert trin af rejsen. Virksomheder kan helt eller delvist outsource deres rekrutteringsfunktioner til Randstad:

Som en del af vores  Staffing-forretning tilbyder vi også lønadministration, der overtager din administrative lønopgaver.

Derudover tilbyder vi outplacement- og talent mobility løsninger.

Læs mere om, hvorfor en samarbejde med Randstad er en god ide lige her:

4 grunde til, at du skal lade Randstad håndtere din rekruttering

9

randstads rekrutteringsproces.

Hvordan adskiller jeres rekrutteringsproces sig fra andre? Det er et spørgsmål, som vores potentielle kunder ofte stiller os. Og det spørgsmål vil vi rigtig gerne besvare.