rekrutteringsproces.

At forbedre din rekrutteringsproces er ikke bare en god idé – det skaber reel forretningsværdi. Her kan du læse mere om, hvordan du skaber en vellykket rekrutteringsproces som led i en klar talentstrategi.

kontakt os

introduktion

Konkurrencen om kandidaternes opmærksomhed skærpes. Jobsøgere eksponeres hele tiden for nye online jobopslag, som de scroller igennem i løbet af få sekunder.

Hvis du skal lykkes med at tiltrække kandidaterne, har du brug for en gennemtænkt rekrutteringsproces, der spiller alle parter gode.

I brancher, hvor manglen på kvalifikationer bare bliver større og større, som. f.eks. indenfor produktion og teknik, er det særlig vigtigt at have en gennemarbejdet rekrutteringsproces som en del af en klar talentstrategi.

At forbedre din rekrutteringsproces er ikke bare en god idé - det skaber reel værdi for forretningen, herunder omsætning. Randstad har stor erfaring med at hjælpe virksomheder som din med at finde, tiltrække og ansætte de rigtige kandidater, hver gang.

 

1. hvad er en rekrutterings- proces?

En succesfuld rekrutteringsproces sikrer, at en virksomhed har de menneskelige ressourcer, der er brug for hver eneste dag.

kontakt os

hvad er en rekrutteringsproces?

Rekruttering er den responsive proces i en talentstrategi, der fokuserer på at finde kandidater til ledige stillinger i din virksomhed. Succesfulde rekrutteringer sikrer, at din virksomhed har de menneskelige ressourcer, der er brug for hver eneste dag. Du har brug for en effektiv og proaktiv rekrutteringsproces for at sikre, at du træffer de rigtige ansættelsesbeslutninger til dine nuværende og fremtidige behov.

Rekrutteringsprocessen er i konstant bevægelse som konsekvens af udvikling og skiftende forventninger til kandidaterne. Mange virksomheder formår ikke at anvende de mest værdifulde rekrutteringsmetoder og teknologier - og samtidig får de ikke altid promoveret sig som værende en eftertragtet arbejdsplads over for relevante kandidater.

Måske ved du præcis, hvilke opgaver og ansvar dine nye medarbejdere skal påtage sig, og du kender måske den erfaring og de egenskaber, kandidater skal besidde for at udføre jobbet tilfredsstillende. Men det er svært at finde de rigtige kandidater, og konsekvenserne af mislykkede ansættelser kan blive store. Langvarige rekrutteringsprocesser kan blive dyre og have en negativ indflydelse på din virksomheds resultater.

klik her og læs mere om forskellen på rekruttering og talent acquisition

Dine HR-ledere bør som udgangspunkt have samme målrettede tilgang til driften, som deres kolleger i andre afdelinger: optimering af omkostninger, analyse af resultater og løbende forbedring af processer. De bør udvikle en forenklet, holistisk og effektiv tilgang til rekruttering, der sikrer de rigtige kandidater til virksomhedens fremtidige succes og jeres ledige stillinger.

At samarbejde med en rekrutteringspartner kan hjælpe med at finde de rigtige kandidater til netop jeres virksomhed. En rekrutteringspartner kan også hjælpe med at forbedre jeres langsigtede talentstrategier og sikre en succesfuld rekrutteringsindsats i takt med, at jeres branche udvikler sig; de kan hjælpe med nye projekter, efterhånden som de opstår.

 

2. hvorfor er rekrutterings- processen vigtig?

Den typiske omkostning for at erstatte en medarbejder er 21% af medarbejderens årsløn.

læs mere

hvorfor er rekrutteringsprocessen vigtig?

At finde de rigtige kandidater til dine ledige stillinger er en dyr proces. Når de kandidater, du har brug for, ikke aktivt opsøger dig, skal du dedikere ressourcer til selv at søge efter kandidater - uanset om du har det interne budget og kapaciteten til det eller ej.

Samtidig er det dyrt at ansætte de forkerte medarbejdere. Omkostninger forbundet med denne fejl forstærkes fra dag til dag og påvirker alle de aspekter, hvor menneskelige ressourcer er afgørende for din virksomheds succes. Ifølge Forbes, er den typiske omkostning for at erstatte en medarbejder 21% af medarbejderens årsløn. 

En vellykket rekrutteringsproces sikrer, at du finder de helt rigtige kandidater og ansætter det mest hensigtsmæssige antal medarbejdere til din arbejdsstyrke. Desuden sikrer en vellykket rekrutteringsproces, at du ikke spilder tid og ressourcer på ineffektive rekrutteringsprocesser.

Vellykket rekruttering betaler sig. I komplekse jobs, hvor der er megen information og interaktion er “high performers” iflg. McKinsey 800% mere produktive end gennemsnittet. En rekrutteringsproces som indbringer “high performers” kan blive fundamentet for succes i din virksomhed. 

Den typiske omkostning for at erstatte en medarbejder er 21% af medarbejderens årsløn.

Forbes
læs mere

transformationen af din virksomhed starter med rekrutteringsprocessen

En rekrutteringsproces, som ikke er vellykket, mindsker værdien i organisationen, mens en effektiv og succesfuld rekrutteringsproces øger den. At finde og ansætte de helt rigtige kandidater øger omsætningen, forbedrer produktiviteten og fastholdelsen samt minimerer mængden af ​​interne ressourcer, der kræves for succes.

I følge McKinsey kan et samarbejde med HR-ledere, som tænker strategisk, når det kommer til ansættelser, øge kvaliteten med 40% og sænke første års personaleomsætning med 12% - blot ved at blive mere strategiske og datadrevne under rekrutteringen og ansættelsesprocessen.

At få adgang til dygtige kandidater sparer dig tid, reducerer risikoen for dårlige ansættelser og sikrer, at du finder talenter, der transformerer din virksomhed til det bedre. Men du skal have forståelse for de nødvendige trin - de rette værktøjer og de bedste sourcing-teknikker for at optimere din rekrutteringsproces. En rekrutterings- eller HR-partner kan optimere rekrutteringsprocessen for din virksomhed, så dit team får mere tid til at fokusere på de andre aktiviteter, der skaber værdi for din virksomhed.

 

3. hvilke stadier er der i rekrutterings- processen?

kontakt os

rekrutteringsprocessen

Din rekrutteringsproces bør skræddersyes, så den afspejler din virksomheds unikke karakteristika og behov. Ved en vellykket rekrutteringsproces allokeres tid og ressourcer på en omkostningseffektiv måde, som sikrer, at kun de rigtige kandidater bliver ansat.
I det følgende vil de fem faser i en vellykket rekrutteringsproces blive gennemgået. Her kan du se, hvordan kombinationen mellem teknologi og menneskelig empati og indsigt giver de bedste resultater for din virksomhed og dine kandidater.

stadier i rekrutteringsprocessen

 • 1. identifikation af behov og planlægning

  Start med at identificere kvalifikationer og mangler i din virksomhed. Dette inkluderer forståelse af mangler i de enkelte afdelinger eller specifikke teams. For at fortsætte, skal du have en dyb forståelse af din organisations tilgængelige positioner og vækstmål.

  Besvar følgende spørgsmål:

  • Hvorfor har du brug for yderligere medarbejdere, og hvad er de forretningsmæssige grunde til behovet? (f.eks. indvirkningen på salg eller omsætning)
  • Hvad er de specifikke arbejdskrav til de roller, som du rekrutterer til?
  • Har du brug for medarbejdere i længere tid, til at gennemføre et enkelt projekt eller til at håndtere en midlertidig arbejdsbyrde?
  • Hvordan vil en rekruttering i dag bidrage til vækst (hvis man ser på din virksomheds behov om 24 måneder)?

  Når du har en fundamental forståelse af dine behov, kan du begynde at planlægge den mest effektive og relevante vej ift. rekruttering. Start med at identificere de kanaler, hvor du vil i kontakt med de rette kandidater. En ekstern HR-partner, der har adgang til et stort kandidatnetværk og kan hjælpe dig med at finde den ideelle kombination af netværk og værktøjer til at imødekomme disse behov. 

 • 2. udarbejdelse af jobbeskrivelse

  En succesfuld ansættelse starter med at få de rigtige kandidater gennem hoveddøren – og det begynder med dine jobbeskrivelser og annoncer. At skrive en vellykket jobbeskrivelse er det næste kritiske skridt. I 2019 beskrev Society for Human Resources Management (SHRM) jobbeskrivelsen som “the currency of recruiting — you should never hire without one.”

  Find en HR-partner, der kan hjælpe dig med at udvikle en forenklet, holistisk, effektiv tilgang til udarbejdelse af jobbeskrivelser, der sikrer tiltrækning af de rigtige kandidater til den stilling, du ansætter til med din organisations fremtidige succes in mente.

  Du er velkommen til at downloade vores guide til succesfulde jobbeskrivelser.

  download guide

 • 3. find talenterne

  Dernæst skal du vælge de bedste kanaler til at annoncere for dine ledige stillinger. Dette kan omfatte interne kanaler til medarbejderhenvisninger, men det skal også omfatte meget synlige eksterne platforme såsom jobboards, der øger dine muligheder for at nå ud til så mange relevante kandidater som muligt.

  Med den rigtige data og indsigt kan du vælge de platforme, der sikrer, at dine annoncer når ud til de helt rigtige kandidater. En HR-partner kan med stor sandsynlighed give dig adgang til databaser og søgestrenge, der sikrer, at du finder netop de jobsøgende, som matcher dine åbne stillinger.

 • 4. udvælgelse og screening af kandidater

  Listen af ​​passende kandidater skal indsnævres og vurderes for at identificere dem, der passer bedst til din virksomhed. Dette starter med en grundig forhåndsudvælgelsesproces, hvor du kan begynde at identificere egnede ansøgere.

  Denne proces kan fremskyndes med teknologier som chatbots, som kan gøre forhåndsscreeningen hurtigere og mere effektiv. Dette skyldes, at vellykket forhåndsscreening involverer spørgsmål om hårde færdigheder, der ofte kun kræver et "Ja" eller "Nej" svar fra kandidater (f.eks. kendte sprog eller om man har kørekort). Disse kan justeres for at inkludere eller udelukke visse kandidater. Disse værktøjer kan også give øjeblikkelige tilbagemeldinger og svar på spørgsmål – fra ansøgere og dit team – når som helst på dagen.

  Denne fase af rekrutteringsprocessen kan også omfatte screening og tests, som hjælper med at opbygge et billede af en persons kognitive evner, deres potentiale til at lære og deres egnethed til stillingen. Tests hjælper også med at afsløre relevante tekniske færdigheder, såsom evnen til at betjene bestemte systemer eller maskiner. Beslutningen om, hvilke test eller screeningsmetoder der er nødvendige, afhænger af stillingens unikke krav.

  læs mere:

  test i ansættelsesprocessen: sådan får du det optimale ud af dem

 • 5. afholdelse af interviews og baggrundstjek

  Når alle de nødvendige vurderinger er gennemført, og du har identificeret de bedst egnede ansøgere, kan du gennemføre samtaler, baggrunds- og referencetjek og andre evalueringer, du mener, er nødvendige. En rekrutteringspartner kan styre en stor del af screenings- og kontrolprocessen og præsentere dit team for de bedst kvalificerede kandidater med en klar gennemgang af deres kvalifikationer. På den måde behøver du kun at foretage afsluttende evalueringer. Eller du kan vælge at beholde visse trin i udvælgelses- og screeningsprocessen – såsom personlige interviews – og outsource resten.

  Læs mere om fordelene ved at rekruttere via en HR-udbyder her.

HR-teknologi

strømliner rekrutteringsprocessen.

I dag spiller moderne digitale værktøjer en afgørende rolle i vellykkede rekrutteringsprocesser. Iflg. Forbes er 24 % af alle virksomheder begyndt at bruge kunstig intelligens (AI) til rekruttering, og 56 % ledere anvender automatiseret teknologi inden udgangen af 2021.

Derudover er jobsøgende selv ved at blive strategiske og datadrevne i deres indsats. Online platforme automatiserer aspekter af jobsøgningen og anvender kunstig intelligens til at matche CV'er med jobannoncer. For at få succes er det således afgørende, at du agerer strategisk og datadrevet.

HR-teknologi kan hjælpe - læs mere her

 

4. sådan bygger du en effektiv rekrutterings- proces

kontakt os

opbyg en effektiv rekrutteringsproces

At opbygge en succesfuld rekrutteringsproces indebærer at have et karakteristisk og overbevisende værdisæt - et, der er både autentisk og attraktivt for dine ideelle kandidater. Husk, at det påhviler dine rekrutteringsansvarlige et ansvar for at kommunikere dette værdisæt succesfuldt for at tiltrække kandidaterne så hurtigt som muligt.

En gennemarbejdet rekrutteringsproces kan drive organisatoriske forbedringer og økonomiske gevinster. Her er fem punkter, du skal overveje, når du forbereder din rekrutteringsproces:

skab en effektiv rekrutteringsproces

 • 1. reflektér over din virksomheds kompetencebehov

  Reflektér over hvilke kompetencer, der er godt repræsenteret i din virksomhed og hvilke kompetencer, I mangler. Hvad er jeres eksisterende videnshuller og kompetencemangler, og hvad manglede blandt tidligere medarbejdere, der ikke levede op til forventningerne? Hvilke færdigheder, kommunikationsvaner, holdninger eller personlige egenskaber vil gøre nye medarbejdere succesrige? Og hvordan kan du formulere disse behov til nye medarbejdere?

 • 2. optimér dine jobbeskrivelser og jobannoncer.

  Jobbeskrivelser og jobannoncer er vejen til nye kandidater, så det er vigtigt at sikre, at de fungerer til din fordel. Det kan nemt være det, der gør forskellen på, om du skal vælge mellem en håndfuld gode eller dårlige kandidater til dine ledige stillinger.
  Derudover hjælper jobbeskrivelsen kandidaterne med at afgøre, om de  kan se sig selv i den stilling og virksomhed, som beskrives. Det er vigtigt, at du sikrer, at hver jobbeskrivelse - udover at afdække din virksomheds behov - også tager hensyn til dette.

  Du kan få hjælp fra en rekrutteringspartner til at sikre, at du rammer de rigtige kandidater. Din rekrutteringspartner kan også hjælpe med at sikre, at dine jobbeskrivelser er målrettet mod kandidater, der ikke kun kan løse opgaverne her og nu, men som også stemmer overens med din virksomheds fremtidige mål.

 • 3. reklamér for din virksomhedskultur og dit brand.

  Kandidater er ikke kun interesserede i at udfylde en rolle - de er interesserede i at arbejde for en virksomhed, der giver dem udviklingsmuligheder og jobglæde. Jobsøgende tilpasser i stigende grad deres personlige udvikling i forhold til virksomhedskulturen, unikke medarbejderfordele og muligheder hos deres arbejdsgiver.

  Vis din virksomhed frem, så den skiller sig ud fra dine konkurrenter i potentielle kandidaters øjne. Ved at beskrive jeres kultur og hvordan det er at arbejde hos jer, hjælper du kandidaterne med at se sig selv som en del af teamet. Fremhæv fordele og muligheder, så du styrker din virksomheds brand og adskiller dig fra konkurrenterne. Det kan være tungen på vægtskålen for værdifulde kandidater, der udforsker flere muligheder.

 • 4. optimér ansøgningsprocessen.

  Gør ansøgningsprocessen ligetil og nem. Det kan du gøre ved klart at definere interne processer og ansvar for at flytte kandidater videre eller afvise dem. Automatisering af nøgleaspekter af ansøgningsprocessen kan også hjælpe. For eksempel er både du og kandidater uden tilstrækkelig erfaring eller uden specifikke kvalifikationer bedre tjent med et afslag tidligt i processen.

  Vær også ærlig og strategisk omkring de næste skridt, så de rigtige kandidater kommer videre, og dem, der ikke lever op til forventningerne, trækker sig. Definér klart, hvilke mangler på færdigheder, der er no-go blandt mulige kandidater, så du kan fravælge dem, der ikke er i overensstemmelse med dine mål. Definér ligeledes højtprioriterede kvaliteter, så du også hurtigt kan udvælge stærke kandidater. For eksempel kan meget ønskværdige færdigheder eller tidligere stillinger berettige til at gå direkte videre til næste fase i rekrutteringsprocessen.

 • 5. formalisér jobsamtalerne

  Alt for mange virksomheder mangler en standardiseret interviewproces.

  Dette medvirker ofte, at ansættelsesledere ikke får italesat og spurgt ind til afgørende aspekter ift. jobbet, herunder detaljer om kandidatens adfærd, situationsbestemte reaktion og tekniske egnethed. Sørg for, at du har en gennemarbejdet, formel intern proces for jobsamtalen på plads, eller samarbejd med en rekrutteringspartner, der tilbyder dette. 

  Udover at finde kandidater, bør rekrutteringsansvarlige sørge for at identificere de egenskaber, som enhver nyansættelse skal beside - uanset om der er tale om "nice to have" eller "need to have".

  Disse omfatter naturligt talent, vilje til at lære, empati og deres evne til at træffe beslutninger. På samme måde bør du vide, hvilke egenskaber du ikke ønsker hos en kandidat.

  En ekstern rekrutteringspartner kan hjælpe dig med at udvikle disse best practices og skabe en rekrutteringsproces og en strategi for tiltrækning af kandidater, der understøtter dine rekrutteringsbestræbelser på lang sigt.

 

5. samarbejd med et rekrutteringsbureau

Et erfarent rekrutteringsbureau giver dig de værktøjer, du har brug for til at finde de rette kandidater.

kontakt os i dag

samarbejd med et rekrutteringsbureau

Et rekrutteringsbureau fungerer som en ekstern HR-partner og hjælper dig med at udvikle best practices for ansættelse og fleksibilitet i arbejdsstyrken. Den rigtige samarbejdspartner vil udvikle en dybtgående forståelse af din virksomhed og dine mål i forbindelse med ansættelse af nye medarbejdere.

Desuden har de førende HR-virksomheder allerede et etableret netværk af screenede og testede kandidater, som gør det lettere for dig at besætte ledige stillinger hurtigt.

Læs mere om fordelene ved at indgå et samarbejde med en ekstern HR-udbyder her.
 

6. indgå et partnerskab med randstad

Hos Randstad hjælper vi mennesker og virksomheder med at udnytte deres fulde potentiale. Vi kombinerer viden med moderne teknologi til at skabe forandringer, der hjælper mennesker fremad. Vi kalder det: human forward.

vores proces

randstad - din samarbejdspartner

Randstad er verdens største HR-hus. Som den største leverandør af HR-ydelser har vi et omfattende globalt netværk, men vores lokale tilstedeværelse er lige så stærk. Uanset hvor du befinder dig, leverer vi de kandidater, du har brug for for at nå dine mål.

rekrutteringsmuligheder, som Randstad tilbyder

Når du samarbejder med Randstad, kan du være lige så involveret, som du gerne vil - uanset om du vil tage en bagsædeplads og lade vores team tage sig af dine personalebehov, eller om du vil være tættere involveret i hvert trin af rejsen. Virksomheder kan helt eller delvist outsource deres rekrutteringsfunktioner til Randstad:

Som en del af vores  Staffing-forretning tilbyder vi også lønadministration, der overtager din administrative lønopgaver.

Derudover tilbyder vi outplacement- og talent mobility løsninger.

Læs mere om, hvorfor en samarbejde med Randstad er en god ide lige her:

4 grunde til, at du skal lade Randstad håndtere din rekruttering

randstads rekrutteringsproces.

Hvordan adskiller jeres rekrutteringsproces sig fra andre? Det er et spørgsmål, som vores potentielle kunder ofte stiller os. Og det spørgsmål vil vi rigtig gerne besvare.

læs mere
 

7. FAQ - rekrutteringsprocessen

 • hvilke ansættelsestyper bør jeg overveje til mine ledige stillinger?

  En fastansættelse er den mest almindelige ansættelsestype. Her ansættes medarbejderen til en fast stilling på en kontrakt uden udløb. Ansæt kandidater til faste roller, hvis du gerne vil have dem til at blive og vokse med din virksomhed på længere sigt.

  Vikarer, freelancere eller anden type midlertidig arbejdskraft kan være bedre egnet til  at udfylde nogle positioner i din virksomhed, ligesom kortsigtede projekter, sæsonbestemte udsving og uforudset fravær kan egne sig til denne type ansættelse. Denne type arbejdskraft modtager ikke en fast månedsløn; snarere betales de som leverandører, typisk på projekt- eller timebasis.

  En rekrutteringspartner som Randstad kan hjælpe dig med at afgøre, hvornår det er mest hensigtsmæssigt den at vælge en fastansættelse, en vikarløsning eller en freelance konsulent.

 • hvorfor er rekrutteringsprocessen så svær?

  Alt for ofte overlades rekruttering til nogen, som ikke har rekruttering som deres primære opgave eller ansvar. De har ikke tid til opgaverne i forbindelse med rekruttering, ligesom der ikke er tid til at optimere rekrutteringsprocessen.

  I andre tilfælde er HR-afdelingen for langt væk fra de stillinger, de skal ansætte til. De har ikke altid de bedste processer til vurdering på plads og er derfor afhængige af den ansættende leders tid og ressourcer for at opnå den indsigt, de virkelig har brug for.

 • hvad er fordelene ved at indgå et samarbejde med en rekrutteringspartner?

  En rekrutteringspartner kan påtage sig mange eller alle de opgaver, der er forbundet med rekruttering. Den rette partner hjælper dig med at optimere rekrutteringsprocessen på lang sigt og eliminere ineffektivitet ved brug af digitale værktøjer.

 • hvorfor skal jeg samarbejde med randstad?

  Randstad er global leder inden for HR-ydelser og en erfaren leverandør af rekrutteringsløsninger, uanset hvilke stillinger eller typer af medarbejdere du søger. Vores Human Forward-filosofi betyder, at dine potentielle kandidater, medarbejdere og rekrutteringsledere altid får den bedste oplevelse i rekrutteringsprocessen. Vi sikrer også, at du forbedrer din talent acquisition strategi på længere sigt.

  Kontakt os i dag og find ud af, hvorfor kandidater og virksomheder samarbejder med Randstad både i forhold til faste stillinger, vikariater og tilknytning af freelance konsulenter. 

skal vi hjælpe med din rekrutteringsproces?

kontakt os
se alle artikler

læs mere om dette emne?

se alle