meget tilfredse og ikke særlig mobile

Danskerne stortrives på arbejdspladserne. Ifølge en stor international undersøgelse er danskerne nogle af de mest tilfredse medarbejdere i verden. 76 procent af danskerne er enten tilfredse eller meget tilfredse med deres arbejde, og det bliver kun overgået af nordmænd, amerikanere og indere.

»Vi har i mange år ligget i top, når det gælder medarbejdertilfredshed, og det skyldes helt sikkert den danske arbejdsmarkedsmodel, hvor man kan skifte sit job ud, hvis ikke man er tilfreds med sin arbejdsgiver, og hurtigt erhverve sig et nyt. Det stiller naturligvis store krav til de danske arbejdsgivere om at give deres medarbejdere gunstige forhold, så de bliver på deres arbejdsplads. I Danmark er vi nået langt, når det handler om ’employer branding’, og rigtig mange danske virksomheder giver medarbejderne den fornødne fleksibilitet til også at kunne få opgaverne løst på hjemmefronten. Det, tror jeg, spiller en stor rolle i forhold til tilfredsheden med ens arbejdsgiver,« siger Nima Astanehdost, der er direktør i Randstad. 

Samtidig viser undersøgelsen også, at vi danskere ikke er særlig mobile, når det handler om arbejdspladser. 72 procent af danskerne svarer, at de ikke er aktive jobsøgende – dog er 20 procent af disse åbne for at høre om nye job, såfremt muligheden opstår. Indere har den største appetit på nye udfordringer – næsten to-tredjedele af dem er enten på jagt efter et nyt job eller lydhør over for nye muligheder.

»Danskerne er generelt ikke særlig mobile – og det at være jobsøgende er bestemt ikke en kronisk aktivitet. Mange lader det sive i deres netværk, hvis de pludselig skulle blive jobsøgende, og på grund af vores arbejdsmodel går der som regel ikke lang tid, før en ny jobmulighed opstår,« siger Nima Astanehdost.

Spørgsmål: Hvor tilfreds er du med dit nuværende arbejde?

 

Spørgsmål: Hvor jobsøgende er du?

< gå tilbage forrige side