samarbejde hjælper folk i job

I efteråret 2017 indledte STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering) projektet ”Flere skal med”. Et projekt initieret af regeringen med henblik på at få folk, der har været væk fra arbejdsmarkedet minimum 5 år, tilbage i job. I Københavns Kommune er 4.000 personer en del af projektet, mere end 100 personer er på nuværende tidspunkt vendt tilbage til arbejdsmarkedet.

»Jeg synes, det er et utrolig godt projekt, for hvis man har været væk fra arbejdsmarkedet i nogle år, så har man tit brug for en hjælpende hånd for igen at lande på den rette hylde. Jeg har mødt rigtig mange, der er motiverede, men som bare ikke lige ved, hvordan de skal gribe opgaven an,« siger Sarah Hansen, der er jobrådgiver i Jobcenter København.

Taher El-Assade var indtil fornyelig en del af projektet ”Flere skal med”. Han har været væk fra arbejdsmarkedet i næsten 15 år, men i foråret 2018 blev han af jobcentret screenet til at være en del af ”Flere skal med”, i dag er han i job via Randstad hos virksomheden STENA Recycling i Køge.

Taher El Assade deltog i projektet ”Flere skal med”. Gennem vikar og rekrutteringsbureauet Randstad fik han kontakt til virksomheden Stena, som han efterfølgende blev fastansat hos.

»Jeg kom til Danmark fra Irak i 1985 og havde de første mange år en række jobs, blandt andet hos NKT som aktivitetsmedhjælper hos Dansk Flygtningehjælp og som pedel på en skole. Men i 2002 skete der nogle ting, som gjorde, at jeg blev syg og uarbejdsdygtig i en periode. Perioden skulle vise sig at blive meget lang, nemlig helt indtil 2017 hvor jeg blev tilbudt et job fire timer om ugen. Det har været meget frustrerende, for jeg vil faktisk rigtig gerne arbejde,« siger Taher El-Assade, der fortsætter med at fortælle, hvordan det så lykkedes:

»Jeg kom ind til jobcentret til en jobsamtale for et halvt år siden, hvor jeg mødte min nye jobrådgiver, og hun har været rigtig god til at hjælpe og guide mig,« fortæller han.

»Igennem jobcentret kom jeg så i kontakt med Randstad, som de samarbejder med. Jeg kom til samtale hos Jan Hoffmann (red: rekrutteringskonsulent i Randstad), og det gik rigtig godt, og jeg er rigtig glad for den behandling, jeg har fået af dem begge,« forklarer Taher El-Assade.

Netop samarbejdet mellem jobcentret og Randstad har været afgørende for, at Taher er kommet i arbejde.

»Vi får ofte forespørgsler fra kunder, der søger medarbejdere, der er motiverede og klar til at tage fat. Og det er helt naturligt for os, at vi samarbejder med en række jobcentre rundt om i landet,« fortæller Jan Hoffmann og peger på Taher som et rigtig godt eksempel på, hvad virksomheder kan bruge i dag.

»Allerede da Taher trådte ind ad døren første gang, kunne man tydeligt mærke, at her var en person, der gerne ville ud af systemet og ind på jobmarkedet. Jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at ham ville vi med succes kunne præsentere for en af vores kunder, og det har da også sidenhen vist sig, at de er blevet ovenud glade for ham, og at han yder en yderst kvalificeret indsats på sin nye arbejdsplads. Han startede i et vikariat, som efterfølgende er blevet forlænget, og nu er han så blevet fastansat i den pågældende virksomhed. Når man gør det godt på arbejdsmarkedet og har fået foden indenfor, så er det langt lettere at få et job, end hvis man står udenfor,« fastslår Jan Hoffmann.

Også Sarah Hansen er glad på Tahers vegne:

»Det er helt fantastisk med Taher, og jeg er utrolig stolt på hans vegne. Han er en oplagt rollemodel for andre! Han er en af de personer, der tydeligt viser, at det godt kan lade sig gøre. Taher har fra den dag han kom ind i projektet ”Flere skal med” udvist interesse og haft en motivation for at komme i arbejde. Han har haft en indædt vilje til at komme ud af systemet og til at klare sig selv - og det må man sige er lykkedes for ham,« siger hun.

Taher El-Assade, 61 år , Kom til Danmark fra Irak i 1985, Bor på Amager, Taler dansk, engelsk, kurdisk og persisk.

< gå tilbage forrige side