store forandringer i vente for HR i 2017

Vi er godt igang med 2017, og HR-branchen forventer store forandringer i dette år. Forandringerne sker blandt andet inden for strategi, ledelse og forretning, der er nogle af de nøgleområder, som HR vil skulle fokusere på i løbet af dette år.

Der er allerede sket store fremskridt i 2016, men behovet for de rigtige kompetencer og centraliserede processer er stadig stort. Effektiv HR-ledelse er nøglen til at levere de bedste resultater og til at understøtte forretningen.

Strategier

Der vil komme til at ske en gentænkning af HR-strategierne i 2017. De dage er for længst forbi, hvor det hele bare handlede om at placere de rigtige kandidater i de rigtige stillinger på tværs af brancher. Nutidens HR-medarbejdere skal først og fremmest tilbyde en lang række tjenester, der passer med den eksisterende forretning. Derudover skal de holde sig på forkant med de nyeste branchetendenser og hele tiden udvikle sig og blive bedre. Dette kan gøres ved at lære nye HR-apps at kende og ved at hjælpe virksomheden til at nå sine mål.  

Ledelse

2017 vil desuden få et stærkt fokus på HR-ledelse. I stedet for at se dig selv som HR-leder, skal du se dig selv som en del af virksomhedens generelle ledelse, der desuden arbejder med HR. Ledelseserfaring inden for HR vil blive essentielt for at opnå de ønskede resultater. Lige meget hvilken kapacitet du arbejder med, så skal du sørge for at få det bedste ud af de værktøjer og ressourcer, der allerede eksisterer i virksomheden. Det drejer sig blandt andet om:

  • Webinarer, retningslinjer og manualer inden for medarbejderforhold.
  • Implementering af apps, der kan strømline og centralisere HR-ressourcerne.
  • At forblive engageret i en verden fyldt med forandringer inden for HR. Sociale og mobile medie-platforme er et must.
  • At være en god lytter, som forstår sine kunders behov - i stedet for at behandle dem som statistik.
  • At gå ud over det forventede i forhold til at hjælpe kunden med at opnå sine mål.

Forretning

Forståelse for forandringerne i HR-branchen vil hjælpe med at drive forretningsresultater. Det vil desuden øge produktiviteten og performance i flere afdelinger. Med de nye SaaS-værktøjer der gør medarbejdere mere selvhjulpne, og mere automatisering end nogensinde før, vil HR-processerne blive stadigt mere strømlinede og effektive. Det er essentielt, at hele personalegruppen bliver involverede i disse tendenser - blandt andet ved at lære nye programmer og systemer at kende.

  • Omfavn nye tendenser inden for branchen i stedet for at frygte dem.
  • Stol på din mavefornemmelse og lad kreativiteten komme frem.
  • Få dine kunders tillid, opnå hurtigere resultater og gør dig selv uundværlig ved at blive "go to"-personen i din afdeling.

2017 vil ikke kun handle om at opnå mere viden inden for HR - det handler om, hvad du bruger den viden til, og det er her, at ledelseskompetencer og forretningsforståelse bliver vigtigt,

Kilde: Anthony Hodge – Global Content & Digital Marketing Communication Manager, Randstad

Anthony Hodge er program manager for HR Information Forum – et netværk der samler over 100 af verdens bedste CHROs i en tænketank.

< gå tilbage forrige side