De fleste af os bruger størstedelen af døgnets vågne timer enten på jobbet eller med at tænke på det. Og de fleste af os spekulerer ofte på, hvordan man bedst muligt får succes på det område.

Mange taler om worklife-balance, og det handler om at finde den rette fordeling mellem arbejde og fritid og ikke mindst om at få succes begge steder. For der er ikke nogen tvivl om, at hvis det halter på jobbet, så smitter det også af på hjemmefronten og omvendt,« siger Marie Deleuran, som er seniorkonsulent hos Randstad.

Mange virksomheder bruger rigtig mange ressourcer på at sikre, at du trives som medarbejder og har det godt på din arbejdsplads, men du har sandelig også selv et ansvar,« påpeger Marie Deleuran.

Virksomheder gør i dag generelt en kæmpe indsats for at sikre, at medarbejderne trives. Sportsklubber, flekstid, frugt, frokostordninger, mulighed for powernaps, firmafester og andre sociale events er bare noget af det, som er blevet hverdag i rigtig mange danske virksomheder i dag. Mange medarbejdere bruger lang tid på at fokusere på, hvad virksomheden skal gøre, for at de kan få succes på arbejdspladsen. Men prøv at vende det om og tænk over, hvad der egentlig skal til, for at du får succes på din arbejdsplads,« tilføjer hun.

ti gode råd til hvordan du får succes på jobbet

Byd dig til

Når en opgave kommer forbi dit bord, så tøv ikke med at gribe udfordringen. Mange holder sig tilbage, hvis de ikke føler, at de er helt sikre på opgaven. Men så længe du gør en 100 procents indsats, så er det de fleste steder også tilladt at fejle. Derfor skal du betragte enhver opgave som en udfordring og anstrenge dig for at opnå de bedst mulige resultater.

Vær fleksibel

Nogle gange er det bare behov for, at man tager en ekstra tørn. Og det er helt sikkert, at det bliver bemærket, hvem der udviser fleksibilitet. Man kan se det lidt som at sætte penge ind på ’goodwillkontoen’. Måske får du en dag snart selv behov for at gå lidt tidligere eller møde lidt senere.

Deltag i det uformelle rum

Det er som regel en god idé at deltage i arrangementer uden for arbejdstiden – som for eksempel i sportsklubben eller til sociale arrangementer. Her får du mulighed for at møde dine kollegaer i et helt andet forum.

Lyt

Hvis nogen kommer til dig med et budskab, så lyt, og lad vedkommende få taletid. Det nytter ikke noget, at du bare indtager scenen og taler uden at lytte til, hvad det konkrete budskab er.

Tilgiv

Føler du dig forbigået, så lad være med at blive fornærmet. Du kan overveje at tage en snak om det med de implicerede parter, men undlad at bære nag og virke fornærmet.

Lad være med at tale om folk, der ikke er til stede

Oplever du, at nogen taler dårligt om andre, så lad være med at hoppe med på den vogn.

Du kan overveje at konfrontere dem, der sladrer, eller også kan du vælge at fortrække fra situationen. Sladder skaber en usund kultur, og det kan få stor negativ betydning for virksomhedens arbejdsmiljø.

Vær positiv

Prøv som udgangspunkt altid at være positiv over for nye tiltag. Ofte lever 'plejer' rigtig godt i en organisation, men den skal du forsøge at aflive. Husk at du kan - og er ofte selv - med til at skabe fremtiden.

Spis sundt

Det er muligvis en kliche, men der er faktisk noget om det. Tænk over hvad du spiser. Det er således, at det, du spiser, i høj grad bestemmer dit energiniveau og dermed også din indsats på arbejdet.

Vær i god tid

En del mennesker er tilbøjelige til at udsætte opgaverne til sidste øjeblik. Men det er ikke altid den bedste løsning. Start op i god tid - nogle gange kan en given opgave også have godt af at blive lagt til side et stykke tid, efter man har løst den, for så at blive taget op igen efter et par dage. Men det har du ikke mulighed for, hvis du er i sidste øjeblik.

Spørg

Uha, mange er bange for at spørge, hvis de har svært ved en opgave eller er kørt fast, men det skal du ikke være. De fleste elsker at blive spurgt om noget, som de ved noget om, og kan også lide at lære fra sig.