find info om jobbet som ingeniør.

Har du en god naturfaglig og teknologisk viden, og brænder du for at skabe løsninger? Så er jobbet som ingeniør måske lige dig.

På denne side har vi samlet information om hvor og hvordan du kan arbejde som ingeniør, om gennemsnitslønnen og om dine karrieremuligheder.

ledige stillinger
1

hvad laver en ingeniør?

Ingeniørfaget dækker over en bred vifte af muligheder, og som ingeniør kan du beskæftige dig med mange forskellige områder lige fra byggeri til bioteknologi, elektronik, kemi, mekanik og computerteknologi. Når du arbejder som ingeniør, anvender du din tekniske, matematiske eller konstruktionsmæssige viden til at designe maskiner og systemer. I praksis har du som ingeniør næsten altid en specialisering. Det kan være alt fra softwareingeniør over maskiningeniør til kvalitetsingeniør.

Som ingeniør varetager du blandt opgaver, som:

 • udførelse af tekniske undersøgelser
 • beregninger
 • udarbejdelse af konstruktionstegninger
 • test og prøvematerialer
 • rådgivning og kontakt med kunder og leverandører
Smilende mand i skjorte
Smilende mand i skjorte

job som ingeniør?

Hos Randstad har vi mange kunder, som har brug for dygtige ingeniører. Registér dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

opret profil
2

gennemsnitsløn for en ingeniør

Den gennemsnitlige løn for en ingeniør er iflg. IDA Lønstatistik 60.000 kr. om måneden (2021). Hertil kommer pension og en lang række betalte personalegoder som f.eks. sundhedsforsikring, frokostordning og medarbejderaktier. Næsten halvdelen af alle ingeniører optjener herudover en bonus på gennemsnitligt kr. 64.000 om måneden.

Som nyuddannet civilingeniør er den vejledende minimalløn kr. 41.900 (2021), mens den for nyuddannede diplomingeniører ligger på kr. 39.500 (2021). 

Lønnen som ingeniør er som oftest individuelt forhandlet på baggrund af uddannelse, erfaring og kompetencer. Hvorvidt du er omfattet af en overenskomst afhænger af den arbejdsgiver, du arbejder hos. I Danmark er alle ingeniører ansat i det offentlige omfattet af en kollektiv overenskomst, mens mange ingeniører, som arbejder i private virksomheder, ofte selv forhandler løn og arbejdsvilkår med deres arbejdsgiver.

3

uddannelser og kvalifikationer

Hvis du ønsker at arbejde som ingeniør, skal du enten have en uddannelse som civilingeniør, som består af en 3 årig bacheloruddannelse med en 2 årig overbygning, eller du kan have en diplomingeniøruddannelse, som tager 3 ½ år, hvoraf det sidste halve år er et praktikophold i en virksomhed.

Både som civilingeniør og som diplomingeniør findes der mange forskellige uddannelsesretninger, f.eks. bioteknologi, kemiteknologi, byggeri, mekanik, softwareteknologi eller elektroteknologi.

dine kvaliteter og kompetencer som ingeniør

En ingeniør er en rigtig opfinder. Du vil altid gerne vide, hvordan en maskine fungerer, og du kan bruge dage på at undersøge sammenhænge. Du bruger din tekniske viden og interesse til at opfinde de mest innovative dele og maskiner. Ud over teknisk talent, matematisk forståelse og en naturvidenskabelig interesse er det også nyttigt, hvis du har følgende kompetencer:

kommunikative færdigheder:

Som ingeniør har du at gøre med kompliceret materiale. Dette materiale er ikke altid let at forstå for alle. Du forstår at gøre kompliceret fagsprog forståeligt, så kunden eller bygherren forstår præcis, hvad du taler om.

kreativ:

En ingeniør har et kreativt sind. Du tænker i løsninger og har lyst til at prøve nye ting af. Du er innovativ og kan derfor finde på ting og løsninger, som andre ikke kan.

præcis:

Når du laver et overslag, en byggeplan eller en konstruktionstegning, er detaljerne meget vigtige. Du arbejder omhyggeligt og opdager hver eneste lille fejl.

kundeorienteret:

Som ingeniør lytter du nøje til kundens idéer og ønsker. Du forsøger at indarbejde disse så godt som muligt i dit design. På denne måde sikrer du dig altid, at kunden er tilfreds.

102
102

hvem arbejder du sammen med?

Som ingeniør er du ofte i kontakt med andre erhverv og flere forskellige faggrupper. Ofte arbejder du på projekter sammen med andre ingeniører, og du rådfører dig med byggeeksperter eller teknisk personale.

find dine næste kollegaer her
4

karrieremuligheder som ingeniør

Som ingeniør har du mange udviklings- og karrieremuligheder, og der er rigtig mange forskellige retninger, du kan tage. Efterspørgslen efter dygtige ingeniører er stor og jobmulighederne mange. I ingeniørfaget er der stor fleksibilitet, og du vil ofte hurtigt kunne springe over i noget nyt og følge udviklingen og lave lige det, som du synes er sjovt og udviklende.

 • specialist

Som ingeniør vil du typisk specialisere dig inden for et særligt fagområde. Der er rigtig mange retninger indenfor ingeniørfaget og behovet for dygtige specialister er stort.

 • projektleder

Som ingeniør har du gode muligheder for at arbejde med projektledelse, hvor du som projektleder eller product owner har det overordnede ansvar for at styre et projekt i mål fra start til slut.

 • manager

Som ledende ingeniør eller manager har du ansvaret for en gruppe af ingeniører og projekter. Du er ansvarlig for overholdelse af budgetter, og du opretholder kontakten med de andre afdelinger i din virksomhed.

din arbejdsplads

Som ingeniør arbejder du mange steder. Du laver dine designs og beregninger på kontoret, men du vil også ofte selv være på farten. Du er tit at finde blandt det tekniske personale eller bygningsarbejderne for at kontrollere materialernes kvalitet eller for at kontrollere, om processen forløber gnidningsløst.

find din arbejsplads her
5

forskellige ingeniørtyper

Ingeniørvidenskab har mange grene. Listen over ingeniører er lang. Nedenfor finder du en beskrivelse af udvalgte tekniske profiler.

to mænd og en kvinde taler på et lager
to mænd og en kvinde taler på et lager
6

arbejdet som ingeniør

Ingeniører er innovatorer. Uanset hvilket område du ender med at arbejde inden for, bruger du som ingeniør din tekniske indsigt til at gøre livet lidt lettere for os alle. 

dine opgaver som ingeniør

 • udførelse af tekniske undersøgelser

Som ingeniør gør du idéer til virkelighed. Du undersøger, hvordan en plan bedst kan gennemføres. Med din tekniske indsigt kan du vurdere, hvad der er nødvendigt for at få et byggeprojekt til at lykkes, og om planerne kan føres ud i livet. 

 • udarbejdelse af konstruktionstegninger

Som ingeniør er det dit ansvar at gøre en konstruktionsplan så forståelig som muligt for den person, der skal udføre den. I den forbindelse gør du ofte brug af konstruktionstegninger. Du sætter dine egne eller en arkitekts planer på papir. På denne måde ved byggearbejderne præcis, hvad de skal gøre.

 • projektplanlægning:

Som ingeniør er det dit ansvar at sikre, at en bygning, maskine eller komponent bliver konstrueret effektivt. Du udarbejder en plan på forhånd og kontrollerer, om alle overholder den. Derefter tilpasser du din plan, så alt kører glat.

 • udarbejdelse af budgetter

Der bruges mange penge på byggeprojekter. Det er vigtigt, at de er givet godt ud. Som ingeniør er det dit ansvar at afgøre, hvordan budgettet bedst kan bruges. Du udarbejder et budget og begrunder det over for kunden.

du vælger selv.

Dygtige ingeniører hænger ikke på træerne, og hvis du har kvalifikationerne i orden, er du en eftertragtet ressource mange steder. 

find dit næste job
7

fordele ved at finde et job som ingeniør via Randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer ingeniører til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og freelancere.

Uanset om du er ingeniør, procesingeniør, kemiingeniør, mechanical project engineer, kunstruktionsingeniør, software engineer, senior system engineer, applikationsingeniør, electronic engineer, automation engineer eller projektleder skaber vi forbindelsen til spændende virksomheder, som har brug for dine kompetencer rundt i hele landet.

 • specialister finder specialister

Hos Randstad er vi specialister inden for rekruttering af ingeniører. Vores rekrutteringskonsulenter inden for teknik og ingeniørfaget har selv en baggrund i branchen og kender derfor både markedet og kunderne.

 • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

 • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og

vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

 • fastansættelse

Randstad rekrutterer ingeniører til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen.

kollegaer taler i en pause på en byggeplads
kollegaer taler i en pause på en byggeplads

specialister finder specialister

Hos Randstad kender vi dit fagområde og vi ved, hvordan vi finder det rigtige job til dig.

læst mere
8

ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål om arbejdet som ingeniør

thank you for subscribing to your personalised job alerts.