find info om jobbet som rengøringsassistent.

Der er stort set altid behov for rengøringsassistenter. Erhvervslivet, industrien og det private kræver dagligt rengøringspersonale til at rengøre alt lige fra kontorer, køkkener, butikker, klinikker, lagre, produktionsrum og toiletter. Der er brug for rengøringsassistenter inden for privat rengøring af hjem og specialrengøring af særlige arbejdslokaler og produktionsrum indenfor alt lige fra produktion, industri, sundhed og fødevarer. 

Vil du arbejde som rengøringsassistent, og mener du, at du har, hvad der skal til for at klare opgaven? Så læs med i denne artikel, hvor vi belyser alle de vigtige aspekter i forbindelse med et arbejde som rengøringsassistent. Vi ser på de ønskede kvalifikationer, de forventede lønninger og de eventuelle karrieremuligheder.

ledige stillinger
1

hvad er en rengøringsassistent?

Professionelt rengøringspersonale specialiserer sig i rengøring i det offentlige såvel som i den private sektor. En rengøringsassistent har oparbejdet erfaring og viden omkring hvilke produkter og hvilket udstyr, der fungerer mest effektivt til rengøring af forskellige rum og overflader. Dine opgaver foregår som oftest indendørs i bygninger, hvor opgaverne består af alt lige fra rengøring af toiletter, fejning eller gulvvask, støvsugning af gulvtæpper, skrubning af overflader, afstøvning, tømning af skraldespande, polering af træoverflader, vinduespudsning og rengøring samt desinfektion af toiletter.

hvad laver en rengøringsassistent?

Som rengøringsassistent står du for en bred vifte af rengørings- og vedligeholdelsesopgaver. Udover selve rengøringen sørger du også for at vedligeholde rengøringsudstyret og sikre nye forsyninger, når lageret af rengøringsmidler er ved at løbe tørt. Rengøringsopgaverne kan have vidt forskellig karakter. Der er tale om alt lige fra toiletrengøring til kontorrengøring. Fra industrirengøring på fabrikker eller særlig specialrengøring i vigtige produktionslokaler. Lyder et job som rengøringsassistent noget for dig? Så læs videre i artiklen, hvor vi belyser, hvad der kræves for at blive rengøringsassistent.

mand med håndklæder
mand med håndklæder

find dit næste job via os.

Hos Randstad har vi mange kunder, som har brug for effektive rengøringsassistenter. Registrér dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

opret profil
2

gennemsnitslønnen for en rengøringsassistent

Lønnen for en rengøringsassistent varierer en del alt efter hvilken type arbejde, der er tale om. Nogle rengøringsassistenter er specialtrænede i særlig rengøring og har eventuelt taget kurser. Nogle er uddannede serviceassistenter og udfører særligt rengøringsarbejde indenfor kommunerne på eksempelvis hospitaler. Der er derfor flere forskellige lønninger i branchen, men ifølge Danmarks Statistik ligger gennemsnitslønnen for en nyudklækket rengøringsassistent på cirka 25.000 kroner om måneden før skat inklusiv pension og tillæg. 

En rengøringsassistent i specialrengøring vil kunne tjene mere, da der også her ofte er flere forskellige tillæg, mens en ufaglært rengøringsassistent, der udfører almindelig kontorrengøring formodentligt vil tjene under gennemsnittet.

find ledige job
3

typer af rengøringsassistenter

Rengøringsassistenter kan varetage vidt forskellige rengøringsopgaver i vidt forskellige brancher og industrier. Nogen gør rent på skoler, andre gør rent i fitnesscentre mens andre igen er ansat på hospitaler i banker eller på restauranter. Der findes derfor flere forskellige rengøringsassistent-typer. De omfatter blandt andet:

Man and woman bar tending. Woman holding acoffee cup.
Man and woman bar tending. Woman holding acoffee cup.

vikariat eller fastansættelse?

Vi har mange ledige stillinger både i form af vikariater eller jobs med fastansættelse. Alt efter dit behov, kan vi hjælpe dig med at finde det rette match.

ledige job
4

arbejdet som rengøringsassistent

I det følgende kigger vi på rengøringsassistentens forskellige ansvarsområder og arbejdsopgaver som de oplever på en typisk arbejdsdag:

arbejdsopgaver og ansvarsområder

En rengøringsassistents normale arbejdsopgaver og ansvarsområder omfatter blandt andet:

  • afstøvning

Som rengøringsassistent tørrer du støv af fra overflader i forskellige arbejdsmiljøer. Du fjerner for eksempel støv fra loftsventiler, vægge og paneler eller overflader på lavere niveau som for eksempel bordplader, møbelinventar og gulvpaneler.

  • støvsugning og gulvvask

Rengøringsassistenter udfører almindelig skrubning og gulvvask af laminat- træ- eller klinkegulve. Du kan bruge støvsugerudstyr til at støvsuge gulve og rengøre tæpper. Nogle rengøringsfirmaer udfører også andre behandlinger som for eksempel decideret rensning af tæpper eller koncentreret gulvvask med større eller mindre gulvmaskiner.

  • tømning af skraldespande 

Når du rydder op i et rum, skal du indsamle affald og tømme skraldespande eller containere. Du bør også jævnligt vaske affaldsbeholderne.

  • tøjvask

Som rengøringsassistent på hotelværelser kan du, udover rengøring, også få til opgave at rengøre det beskidte sengetøj og fylde badeværelserne op med rene håndklæder.

  • genopfyldning af forsyninger

Som rengøringsassistent sørger du også for at de forskellige rengjorte rum har tilstrækkeligt med forsyninger. Det kan være alt lige fra køkkenruller, toiletpapir eller sæbe i de respektive dispensere. Når der mangler forsyninger, skal du hente det i opbevaringsrummet og fylde op, hvor det mangler.

brug for hjælp til din ansøgning?

Vi har samlet vores bedste råd til dig, så du kan få en stærk ansøgning.

få gode råd her
5

arbejdsmiljø og arbejdstider

Rengøringsassistenter arbejder typisk med rengøring på kontorer eller andre erhvervsbygninger, hvor der ofte er mange ansatte. Rengøringsassistenter arbejder som regel indendørs, men der forekommer til tider også udendørsarbejde. Rengøringsassistenter, der gør rent indendørs, vil ofte rengøre kantiner, opholdsrum, kontorer, toiletter og køkkener, mens rengøringsassistenter, der arbejder udendørs, ofte vil have opgaver som for eksempel at feje gangarealer, skovle sne, slå græsplæner, tømme skraldespande og pudse udvendige vinduer. Rengøringsarbejdet er fysisk krævende og indeholder meget arbejde stående og gående og med flere forskellige foroverbøjninger i løbet af en arbejdsdag. Arbejdet kan kræve en del transport, hvis du eksempelvis er ansat på projekt-orienterede opgaver, der ændrer karakter og lokation hele tiden.

hvem er dine kollegaer?

Som rengøringsassistent kan du arbejde i flere forskellige brancher. Det betyder, at du kan have flere forskellige kolleger, der eksempelvis kan omfatte viceværter, catering-assistenter og hotelpersonale. Du vil også kunne arbejde sammen med for eksempel bilvask-personale, genbrugsarbejdere såvel som tilsynsførende, industrirengørings-personale, vedligeholdelsesarbejdere og vedligeholdelsesledere.

arbejdstider

En rengøringsassistent arbejder typisk om aftenen eller natten, når de ansatte har forladt bygningen eller meget tidligt om morgenen inden personalet møder ind. De fleste arbejdsgivere foretrækker, at rengøringsassistenterne kommer uden for kontorets arbejdstid for at gøre det lettere at gøre rent, da lokalerne er ledige. Det forhindrer også, at rengøringsprocessen distraherer de ansatte. I nogle miljøer vil rengøringstjenesten være ugentlig. Store kontorbygninger kræver dog typisk daglig rengøring. Nogle virksomheder i små bygninger planlægger kun ugentlige rengøringer, fordi rengøringen ikke er så omfattende.

Mange rengøringsfolk arbejder mindre end 37 timer om ugen i et skifteholdsmønster. Nogle virksomheder planlægger rengøringen i kontorets åbningstid, når medarbejdere og kunder er til stede. Andre virksomheder har fleksible rengøringstider for at undgå, at støvsugere og andre rengøringsmaskiner distraherer de ansatte. Hver virksomhed bestemmer selv, hvad der er mest praktisk. På hoteller har rengøringsassistenterne typisk et arbejdsskema fra kl. 9 til 17. Rengøringsassistenter, der arbejder på hoteller eller lignende, kan forvente at skulle arbejde i weekenderne.

Der er gode muligheder for at få et deltidsjob med fleksible mødetider som rengøringsmedhjælper.

Woman in housekeeping uniform, holding small toiletries bottles.
Woman in housekeeping uniform, holding small toiletries bottles.

hvem er dine kollegaer?

Som rengøringsassistent arbejder du ikke kun sammen med andre rengøringsassistenter. Afhængigt af hvilken branche du arbejder i kan dine kolleger være fra andre faggrupper såsom viceværter, hotelpersonale, tilsynsførende og vedligeholdelsesledere.

find kollegaer her
6

uddannelse, kompetencer og karrieremuligheder

I langt de fleste rengøringsjobs er der ikke krav om nogen uddannelsesmæssig baggrund for at kunne bestride arbejdet som rengøringsassistent. Dog kan der forekomme oplæring, træning eller krav om kursusforløb i forbindelse med betjening af særligt rengøringsudstyr eller metoder for særlig rengøring. Her tilbyder arbejdsgiveren ofte både kursus og oplæring, hvis du får jobbet.

 

Du kan også uddanne dig som rengøringsassistent via serviceassistent-uddannelsen. Det er en erhvervsuddannelse, der tager mellem 2 og 2,5 år. Her er der dog tale om en bredere serviceuddannelse, der rækker ud over blot rengøring.

færdigheder og kompetencer

Det er ofte en fordel, hvis du har erfaring med rengøring i forvejen, når du søger et rengøringsjob. Du skal også være opmærksom på, at der kan forekomme betjening af tunge rengøringsmaskiner og udstyr. Du skal derfor være sikker på, at du vil være i stand til at kunne betjene dette udstyr effektivt og sikkert. Derudover kigger arbejdsgiverne også på parametre som:

  • fysisk styrke

Det er ofte en afgørende faktor for rengøringsledere at deres rengøringsassistenter er i forholdsvis god fysisk form. Som rengøringsassistent skal du nemlig foretage adskillige fysiske aktiviteter i forbindelse med arbejdet. Buk, foroverbøjninger, gentagne drej og svaj samt en masse gående og stående arbejde er en fast del af arbejdsdagen for en rengøringsassistent. Fleksibilitet er også en vigtig faktor, når der skal rengøres lofter og svært tilgængelige hjørner og områder.

  • håndtering af rengøringsmidler

Du skal have kendskab til specifikke rengøringsmidler for at kunne benytte dem korrekt. Derudover skal du også vide, hvordan de opbevares mest sikkert og effektivt. 

  • detaljeorienteret og en god holdspiller

Som rengøringsassistent er det er altid godt at være detaljeorienteret, så rengøringen er så optimalt som muligt. Derudover vil arbejdsgiveren måske også gå op i, om du tidligere har vist evne til at kunne indgå effektivt i andre arbejdshold. Som rengøringsassistent arbejder du netop ofte i rengøringshold. En arbejdsgiver ønsker også ofte medarbejdere, som er venlige og imødekommende, således at de kan sikre et harmonisk arbejdsmiljø.

  • tidsstyring

Tidsstyring er afgørende i arbejdet som rengøringsassistent, da du ofte får tildelt et specifikt rengøringsområde og en normeret tid at klare det på.

karrieremuligheder

Der er ofte gode jobmuligheder som rengøringsassistent, da firmaer og private løbende har brug for rengøring. Som rengøringsassistent vil du også kunne specialisere sig indenfor dit felt ved eventuelt at tage forskellige kurser, der kan øge kvalifikationerne. Det kan f.eks være kurser og uddannelse i rengøring af sterile miljøer. Du kan som rengøringsassistent også oparbejde erfaring og stile efter at blive førsteassistent eller tilsynsførende. Nogle ender også med at blive rengøringsledere.

7

fordele ved at finde et arbejde som rengøringsassistent via Randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer rengøringsassistenter til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og interim ansatte.

vikariater

Hos Randstad er vi mange kunder, som har behov for hjælp i kortere eller længere perioder. Ved at arbejde som vikar opbygger du erfaring, og du får indblik i flere forskellige virksomheder. Hvis du ønsker det og gør et godt stykke arbejde, kan et vikariat også føre til en fastansættelse.

projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

fastansættelse

Randstad rekrutterer også rengøringsassistenter til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

Two colleagues chatting, working housekeeping in a hotel room.
Two colleagues chatting, working housekeeping in a hotel room.
find ledige job
8

ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål om arbejdet som rengøringsassistent

thank you for subscribing to your personalised job alerts.