find info om jobbet som softwareudvikler.

Drømmer du om at udvikle, teste og vedligeholde computersoftware og applikationer for forskellige industrier i den offentlige eller private sektor?På denne side har vi samlet en masse brugbar information om jobbet som software developer.

ledige jobs
1

hvad er en softwareudvikler?

Som software developer er du den kreative hjerne bag computerprogrammer og softwareapplikationer. Du bygger programmerne fra bunden eller fører tilsyn med det team, der har til opgave at skabe programmerne. Softwareprogrammer hjælper brugerne med at udføre specifikke opgaver på forskellige enheder.

Som softwareudvikler skaber du programmer eller styresystemer, der anvendes i computere og elektroniske gadgets. Du samarbejder med programmører og andre IT specialister om at udvikle komplekse og funktionelle systemer, der opfylder kundernes behov eller hjælper en virksomhed med at forbedre effektiviteten. Dit arbejde slutter ikke med udviklingen; du skal også teste og installere softwaren for at sikre, at den fungerer korrekt.

Som software developer er du ofte specialiseret i enten fronten eller backend. Frontend, er den del af et it-system, som brugerne ser, mens backend er f.eks. servere og databaser. Som softwareudvikler kender du til forskellige it-kodesprog som fx Java, C++ og SQL.

Softwareudviklere er typisk ansat i virksomheder, der udvikler programmer og it-systemer. Du kan også arbejde som konsulent.

man in laptop
man in laptop

job som IT specialist?

Hos Randstad har vi mange kunder, som har brug for dygtige IT specialister. Registér dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

opret profil
2

jobbeskrivelse for en softwareudvikler

Som softwareudvikler vedligeholder og opdaterer du softwareapplikationer for at rette fejl og forbedre funktionaliteten.

Det betyder, at du skal overvåge ydeevnen og finde kreative måder at tilføje nye funktioner på. F.eks. skal sikkerhedssystemerne være opdaterede og have de nyeste sikkerhedsfunktioner, og softwareapplikationen skal være kompatibel med nye operativsystemer.

Hvis du ønsker at blive en succesfuld software developer, skal du have stærke kodningsevner og et kreativt sind. Færdigheder inden for design hjælper dig med at omsætte brugernes behov til en interaktiv applikation med et tiltalende layout. Dine tekniske evner hjælper dig med at finde ud af, hvordan systemets dele kan fungere sammen.

Tiltaler arbejdet som softwareudvikler dig? Herunder kan du finde meget mere information om jobbet som softwareudvikler. Læs f.eks. om hvilke kompetencer og kvalifikationer du skal bruge i en rolle som software developer.

ledige jobs
3

gennemsnitsløn for en softwareudvikler

Alt efter kvalifikationer, samt hvilket område du er softwareudvikler for, ligger gennemsnitslønnen for en nyuddannet softwareudvikler på mellem kr. 35-45.000 inklusiv pension, tillæg, værdi af personalegode m.v. (kilde Danmarks Statistik 2019)

Lønnen for en software developer er individuelt forhandlet og afhænger af din erfaring og stillingens omfang. 

Nogle virksomheder tilbyder også bonusser for vellykket gennemførelse af projekter. Hertil kommer pension, sundhedsordninger og personalegoder.

faktorer, der påvirker lønnen for en softwareudvikler

Erfaring forbedrer dine færdigheder og kompetencer, hvilket gør dig berettiget til en bedre løn. Eksempelvis tjener en senior softwareudvikler mere end en junior softwareudvikler, da de har flere års erfaring. Desuden leder senior softwareudviklere teams og gennemfører komplekse projekter.  Uddannelsesmæssige kvalifikationer kan også påvirke din indtjening. En software developer med en bachelor- eller kandidatgrad vil som udgangspunkt have en bedre lønpakke end udviklere, der kommer uden nogen uddannelse.

Din løn afhænger også af arbejdsgiveren og projektets kompleksitet. For eksempel håndterer en stor virksomhed komplekse projekter og betaler højere lønninger end små virksomheder, men nystartede virksomheder er gode for udviklere på begynderniveau, som har brug for at opbygge deres færdigheder og erfaring.

mand og kvinde griner sammen på kontor
mand og kvinde griner sammen på kontor

hvem er dine kollegaer?

Som software udvikler arbejder du ikke kun sammen med andre udviklere. Du har også en tæt kontakt til mange andre afdelinger i virksomheden. 

find dine næste kolleger her
4

typer af software developere

En softwareudvikler kan specialisere sig i følgende roller:

din arbejdsplads.

Som software developer har du ofte mulighed for at arbejde fra forskellige lokationer - både hjemme og på kontoret. Og du kan arbejde for mange forskellige organisationer.

find din arbejsplads her
5

arbejdet som softwareudvikler

Softwareudvikling er i rivende udvikling med rigtig gode karrieremuligheder. IT folk er meget eftertragtede, og efterspørgslen bliver ikke mindre i fremtiden. Softwareudvikling er en spændende karriere, som giver dig mulighed for at bygge applikationer og websteder. Lad os se nærmere på, hvordan en softwareudviklers dagligdag ser ud, og hvilke opgaver der er forbundet med den.

opgaver og ansvarsområder

Opgaverne som softwareudvikler afhænger af projektet og den enkelte branche, men de almindelige opgaver omfatter bl.a:

drøftelse af software-krav med kunderne

Som software developer er du i dialog med kunderne for at afdække deres behov ift. softwaren. Nogle kunder kender de funktioner, de ønsker i deres software, mens andre kun kan oplyse det generelle formål med softwaren. Derfor skal du som software developer være god til at fange, hvilke elementer/funktioner, der skal indarbejdes i softwaren.

planlægning og design af softwaren

Når du har et billede af kundens behov, skal du udvikle en plan, der er retningsgivende for designet. Du kan liste de trin, der er nødvendige for at bygge softwaren, og oprette en tidslinje fra start til slut. Det er også her du kortlægger, hvilket kodningssprog der skal bruges, og så begynder selve kodningen af softwaren.

opgradering af nuværende applikationer

Når du ikke er i gang med at bygge ny software, er det din opgave at teste eksisterende applikationer. Du kan justere funktionerne og finde kreative måder at forbedre softwarens ydeevne på. Nogle gange indebærer opgraderingerne en optimering af softwaren for at øge hastigheden og forbedre integrationen med de nyeste teknologier.

testning og kvalitetskontrol af applikationer

Ny software skal testes, før den introduceres på markedet. Som softwareudvikler skal du gennemføre funktionel og ikke-funktionel testning. Ved funktionel testning fastslår du, om softwaren fungerer korrekt. Hvis en kunde klikker på et link, skal det føre ham til den rigtige destination. Ved ikke-funktionel testning sikres det, at webstedet eller applikationen opfylder brugerens standarder med hensyn til hastighed og funktionalitet på forskellige enheder.

registrering af softwareudviklingsprocessen

Det er afgørende at dokumentere udviklingsprocessen. Det hjælper fremtidige vedligeholdelsesteams med at identificere de dele af koden, der skal forbedres, og fremskynder identifikation og udbedring af fejl og mangler.

092
092

freelancer eller lønmodtager?

Mulighederne er mange og valget er dit. Vi kan hjælpe dig uanset, hvad du vælger.

ledige stillinger
6

dit arbejdsmiljø

Softwareudviklere arbejder inden for it og teknologi, og de arbejder i forskellige brancher, fra store virksomheder til små nystartede virksomheder inden for finans, teknologi og produktion. En software developer arbejders vigtigste arbejdsredskab er computeren. Selv om du tilbringer mange timer på kontoret, tilbyder de fleste arbejdsgivere hyggelige kontorer med funktionelle rum til brainstorming-sessioner eller private kodningsrum. 

Som software developer har du også ofte mulighed for at arbejde hjemmefra.

din arbejdstid

Som softwareudvikler varierer din arbejdstid afhængigt af projektet. Jo mere kompleks et projekt er desto mere tid kræver det også, men som udgangspunkt arbejder de fleste softwareudviklere fuldtid. I nogle tilfælde vil der også være mulighed for deltidsstillinger. 

Ønsker du så meget fleksibilitet som muligt, så er kortvarige kontrakter og arbejdet som freelancer måske noget for dig. Hos Randstad kan vi hjælpe med at formidle kontakt til såvel faste stillinger, vikariater samt projekt- og interimansættelser.

jobmuligheder

Som softwareudvikler har du spændende muligheder for at udvikle din karriere. Når du starter i en juniorstilling, kan du forbedre dine færdigheder og blive en senior softwareudvikler med ansvar for dit team.

Nogle softwareudviklere overgår til beslægtede karrierer som systemdesign, forretningssystemanalyse eller it-arkitektur. Alternativt kan du specialisere dig i en af grenene inden for softwareudvikling som f.eks. udvikling af mobil, web eller videospil og blive ekspert på området.

Softwareudvikling giver også muligheder for selvstændig virksomhed for når du har opbygget tilstrækkelig erfaring.

du vælger selv.

Dygtige software udviklere hænger ikke på træerne, og hvis du har kvalifikationerne i orden, er du en eftertragtet ressource mange steder.

find dit næste job
7

fordele ved at finde et job som softwareudvikler via randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer IT-medarbejdere til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og interim ansatte.

Uanset om du er IT-udvikler, IT-konsulent, IT-supporter, IT-arkitekt, Softwareudvikler, Full-stack udvikler, back-end udvikler, JAVA-udvikler, CRM-konsulent, programmør eller IT projektleder skaber vi forbindelsen til alt fra hightech startups til nogle af Danmarks førende virksomheder.

  • specialister finder specialister

Hos Randstad er vi specialister inden for IT rekruttering. Vores IT-rekrutteringskonsulenter har selv
en baggrund i IT branchen og kender derfor både markedet og kunderne.

  • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de
rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

  • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og og
vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

  • fastansættelse

Randstad rekrutterer IT-medarbejdere til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen.

specialister finder specialister

Hos Randstad kender vi dit fagområde og vi ved, hvordan vi finder det rigtige job til dig.

læs mere
8

færdigheder og kompetencer

En dygtig software developer er kendetegnet ved at besidde følgende færdigheder og kompetencer:

analytiske færdigheder

Som softwareudvikler skal du vurdere brugernes behov, når du fastlægger softwarekravene. Analytiske færdigheder hjælper dig med at adskille nyttige funktioner og analysere softwarens funktionalitet. Analytiske færdigheder er også nyttige under testning.

kommunikationsevner

Dine kommunikative færdigheder er afgørende for at dine arbejdsopgaver bliver udført korrekt. Du skal være klar i dine instruktioner, så dine kolleger forstår, hvad deres opgaver er. Gode kommunikationsfærdigheder hjælper dig også med at forklare komplekse funktioner til kunder og investorer uden at bruge tekniske termer så alle kan følge med.

kreativitet

En software developer skal være innovativ for at kunne designe visuelt tiltalende platforme. Kreative færdigheder hjælper dig med at finde unikke måder at designe software på eller forbedre funktionerne i en applikation.

detaljeorienteret

Som software developer er det vigtigt at du kan spotte de mindste detajler, da det hjælper med både at identificere fejl under udviklingen, testningen og vedligeholdelsen. Din opmærksomhed på detaljerne vil gøre dine udviklingsprocess langt mere effektiv. 

se ledige stillinger
9

ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål om jobbet som software developer.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.