På jobportaler, i aviser, på sociale medier og på arbejdsgiveres egne websteder. Bare det at holde styr på de kanaler, hvor jobannoncerne offentliggøres, er dybest set blevet et fuldtidsjob. Hvis du også skal justere dit CV og gå til interviews, er der en stor risiko for, at du går glip af dit drømmejob. Her er 5 tip til, hvordan du minimerer risikoen og strømliner din jobsøgningsproces!


Opret automatiske jobalarmer

Mange af de større jobportaler og rekrutteringsbureauer har tjenester, hvor du kan indtaste og gemme dine egne jobkriterier og nøgleord. Når der derefter annonceres et ledigt job, der opfylder kriterierne, modtager du automatisk en e-mail med et link til annoncen. Vær omhyggelig, når du opretter kriterierne for hvilke job, du vil se, og brug derefter den tid, du sparer til at finpudse dit CV, forberede din elevator-pitch og forberede dig til jobsamtaler.

Hold styr på udvalgte arbejdsgivere

Har du en drømmearbejdsgiver? Brug ekstra tid på regelmæssigt at besøge lige den virksomheds websted for at holde styr på ledige stillinger. De fleste arbejdsgivere har jobannoncer på deres egne websteder og undertiden også en kontaktperson, du kan kontakte for at undersøge deres rekrutteringsbehov.

Brug LinkedIn fuldt ud

LinkedIn-netværket er et fantastisk værktøj til at gøre dig tilgængelig online. Du får automatisk forslag til passende stillinger, som du kan søge, men der findes også en jobfane og en job-app, hvor du selv kan søge efter ledige stillinger.

Netværk og spred ordet om dig selv

Benyt enhver lejlighed til at komme i kontakt med potentielle arbejdsgivere. Mange steder arrangeres netværksmøder over morgenmad eller frokost, hvilket kan være en god mulighed for at skabe en indledende kontakt med interessante virksomheder. Det er samtidig en god måde at øve din elevator pitch og lære at sælge dig selv. Fortæl, at du leder efter et job, hvad du er god til, og hvad du gerne vil arbejde med. Og husk at dele dine kontaktoplysninger og connect på LinkedIn efterfølgende.