De sociale medier får større og større betydning i dagligdagen, og derfor er det afgørende, at du anvender de rigtige medier til de rigtige formål. Og hvordan gør du så det og hvilke sociale medier findes der? Vi har spurgt Anna Brill Jørgensen, Strategic Communication Manager i Komfo.

LinkedIn

LinkedIn skal du anvende professionelt. Det er ikke stedet, hvor du deler billeder – og slet ikke private feriebilleder eller profilbilleder taget i festligt lag. Mange vælger at bruge professionelle billeder på LinkedIn for at tage sig ekstra godt ud. Headhuntere og rekrutteringsbureauer bruger i høj grad LinkedIn i dag, så det er et udstillingsvindue for dig, hvis du ønsker at komme i betragtning til et nyt eller bedre job.

LinkedIn har i dag 1.770.000 månedlige brugere.

Facebook

Facebook er det største af de sociale medier. Det er her, du kan lægge dine feriebilleder ud, så familie, venner og bekendte kan følge med i dit liv. En god idé er dog altid at sætte sig i modtagerens sted, så du ikke ukritisk lægger alt op. I så fald kan modtageren blive mættet og fravælge dine opslag. I de senere år er de ældre generationer også kommet på Facebook, og her er der en tendens til, at de tror, hele verden ser det, når de lægger noget på Facebook – men sådan er det som bekendt ikke.

Facebook har i dag 3.500.000 månedlige brugere.

Instagram

Du bruger Instagram til at lægge billeder og små videoer op – ofte snapshots fra din dagligdag – påsat et filter, der får billedet til at se mere kunstnerisk ud. Man kan sammenligne det med et gammeldags fotoalbum, der er blevet digitalt og som udgangspunkt offentligt. Du kan have en offentlig eller en lukket konto, hvoraf den sidste kun er tilgængelig for dem, du har accepteret i din gruppe.

Instagram har i dag 770.000 månedlige brugere.

Twitter

På Twitter kan du komme med korte kommentarer til aktuelle emner – faktisk har du pr. tweet kun 140 tegn. Mediet er stort uden for Danmarks grænser, men det er først i løbet af de senere år, at det for alvor har vundet frem her i landet. Twitter bruges meget af journalister, kommunikationsfolk, politikere og kunstnere.

Twitter har i dag 570.000 månedlige brugere.

Snapchat

Snapchat er det sociale medie, der er vokset mest i løbet af de seneste år, og det er især populært blandt de 12-19-årige (det anslås, at halvdelen af denne gruppe er på Snapchat). Snapchat gør det muligt at sende billeder og videoer med tekst og tegninger til venner, som får adgang til filen i få sekunder.

Snapchat har i dag 890.000 månedlige brugere.

Kilde: Digital Works og Anna Brill Jørgensen, Komfo