account manager.

Er du udadvendt og socialt anlagt? Har du flair for salg og kundepleje? Og ville du sætte en ære i at skabe gode kunderelationer for en større eller mindre virksomhed? Så er et arbejde som account manager måske noget for dig?

ledige job

account manager

En account manager repræsenterer en virksomhed, og er den person, der har klart mest kundekontakt af alle medarbejdere. Vil du vide mere om arbejdet som account manager, så læs med i denne artikel, hvor vi dykker ned i en account managers løn og ser på de uddannelsesmæssige kvalifikationer og menneskelige færdigheder, der skal til for for at kunne trives i jobbet som account manager.

1. ledige stillinger

2. hvad laver en account manager

3. gennemsnitslønnen for en account manager

2. typer af account managers

3. arbejdet som account manager

4. arbejdsmiljø og arbejdstider

5. uddannelse og færdigheder

6. fordele ved at finde job via Randstad

7. ofte stillede spørgsmål

 

ledige account manager stillinger.

 • Intern salgsmedarbejder og ordrebehandler Herlev

  31-01-2023 Herlev, Hovedstaden Fastansættelse

  Har du erfaring med internt salg og trives du med at smile i telefonen eller på skrift til kunder i både ind- og udland? Har du øje for detaljer og kvalitet, og for at skabe ...

  læs mere
 • Commercial Development Manager Brøndby

  17-01-2023 Brøndby, Hovedstaden Fastansættelse

  Har du en entreprenør gemt i maven, og trives du i en rolle, hvor du kan være med til at bygge kommercielle processer op fra bunden af? Så er det måske dig, Link Logistics søger ...

  læs mere
 • teknisk sælger Viborg

  12-01-2023 Viborg, Midtjylland Fastansættelse

  Er du drevet af at arbejde med teknisk salg af mekanisk udstyr samt komplette procesanlæg. Nyder du at arbejde med kundespecifikke løsninger, hvor du skal balancere salg og ...

  læs mere
 • Marketing Manager Søborg

  30-11-2022 Søborg, Hovedstaden Fastansættelse

  Are you a marketing wizard with a passion for kick-starting marketing activities? And do you want to work in an international company which is one of Europe's leading packaging ...

  læs mere
 

hvad laver en account manager?

Som account manager er du ansvarlig for kontakten til virksomhedens kunder. En god account manager brænder for kunderne og for den virksomhed, han eller hun arbejder for. Som account manager imødekommer du alle kundernes behov og forespørgsler.

En account manager kan dog have flere forskellige roller. Arbejdsopgaverne varierer alt efter kundens behov på det pågældende tidspunkt. Du skal nogle gange have den store sælger-hat på, mens du til andre tider skal tilbyde teknisk support eller påtage dig rollen som en kundeservice-medarbejder

En account manager fungerer som bindeled mellem kunden, salgsafdelingen samt andre afdelinger og teams som kan have indflydelse på den pågældende kunderelation. Som account manager sørger du for at kunden hele tiden er tilfreds, og at din arbejdsgiver får et betragteligt afkast af de penge, han eller hun har investeret i at få kunden i hus.

hvad beskæftiger en account manager sig med?

En god account manager er ikke kun fokuseret på at sælge et produkt eller en ydelse. Deres hovedfokus er at hjælpe kunderne med at få løst deres problemer og nå deres mål. Som account manager skal du være i stand til at kunne kommunikere godt med såvel kolleger, ledelsen og kunderne. Account managers prioriterer relationer over salg. De giver afkald på kortsigtede gevinster for at fremme langsigtede forhold.

Kan du se dig selv i rollen som account manager som vigtigt bindeled mellem kunden og virksomheden? Så læs videre og se hvilke kompetencer, der skal til, og hvilke kvalifikationer det kræver at være account manager i Danmark.

job som account manager?

Hos Randstad får vi løbende nye ledige stillinger ind fra vores mange kunder, som har brug for dygtige medarbejdere. Registér dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

opret profil
 

gennemsnitslønnen for en account manager

Som account manager vil din løn være individult forhandlet, og lønniveauet kan således svinge alt efter din erfaring, kompetencer og opgaver. Du kan typisk forvente en løn på mellem 30.000-45.000 kr før skat om måneden inklusiv pension.

Lønnen vil naturligvis variere alt efter hvilken branche, du er ansat i, og hvor stort det pågældende firma er. Derudover kan den geografiske placering også have indvirkning på lønnen. Account managers i hovedstadsområdet kan ofte tjene mere grundet de højere leveomkostninger, mens lønningen kan være en anelse lavere i landets øvrige regioner.

Er du særligt erfaren og har en stor anciennitet, så kan du også forvente en del mere i lønposen. Herudover opererer virksomheder ofte med forskellige lønpakker, der kan inkludere fri bil, telefon, betalt mad og drikke og forskellige forsikringer.

Som account manager eller key account manager vil du også ofte være omfattet af en bonusordning.

find job som account manager

klik her
 

typer af account managers

Account managers kan typisk deles op i to forskellige kategorier:

Nationale account managers: Som national account manager er du ansvarlig for koordineringen af virksomhedens interne og eksterne interessenter. Afhængigt af din arbejdsgiver kan du som national account manager have ledelsesansvar.

Regionale account managers: Som regional account manager varetager du en virksomheds kundekreds i en specifik region. Dit fokus er at vedligeholde eksisterende relationer med distributører og søge nye salgsmuligheder. Som regional account manager er du kontaktpunktet mellem den virksomhed, du arbejder for, og uafhængige butikker eller distributører. Du indsamler salgsdata, analyserer tendenser og giver feedback til salgsteamet.

 

arbejdet som account manager

Som account manager skaber du relationer med virksomhedens kunder. Du skaber forbindelser mellem kunder, ledere og interessenter. Dit mål er at sikre, at du på en hurtig måde kan levere løsningerne til kunderne.

jobbeskrivelse for en account manager

 • udarbejdelse af forslag til nye kunde-leads:

Som account manager er din rolle at øge antallet af kunder i en virksomhed. Du skal regelmæssigt søge efter nye leads og udarbejde forslag til pitching. Når en kunde foretager den første ordre, følger du op for at sikre, at de er tilfredse med servicen. Du informerer dem også om yderligere ydelser og produkter, der tilbydes af virksomheden.

 • henvise kundernes forespørgsler til den relevante afdeling: 

Som account manager er du konstant i kontakt med kunderne og hjælper dem under bestillingsprocessen. Når de har forespørgsler eller problemer med deres produkter, er du deres kontaktperson. Det er din opgave at formidle forespørgslerne til den relevante afdeling og vende tilbage til kunderne med eventuel feedback.

 • analysere kundedata: 

Dit job består også i at identificere potentielle kunders behov ved hjælp af analytisk data. Du researcher i deres interesser og udvikler effektive strategier for hver kunde. Du skal også ofte pitche overfor kunder og virksomheder, som sandsynligvis vil bestille store mængder.

 • gennemgå kontoaktiviteter: 

Som account manager er din største opgave at tage hånd om kunderne og sørge for at de er tilfredse. Det omfatter også en konstant gennemgang af kontoaktiviteter og at identificere nye måder at booste salget eller at fastholde eksisterende kunder.

 • forhandle kontrakter: 

Når en kunde accepterer dit udspil, skal du forhandle vilkårene for kontrakten. Du skal også diskutere priser, mængder og rabatter, der har med kontrakterne at gøre.

hvem er dine kolleger?

Som account manager har du tæt kontakt til dine kunder, men du arbejder også tæt sammen med dine kolleger i salg, kundeservice og administrationen.

find din næste kollega her
 

arbejdsmiljø og arbejdstider

Som account manager arbejder du typisk på et kontor. Arbejdsmiljøet vil dog variere afhængigt af den virksomhed, du arbejder for. Dit arbejde kræver typisk en del rejseaktivitet både indenrigs såvel som udenrigs, eftersom du skal møde kunder og pitche nye ideer og forhandle kontrakter. Nogle account managers arbejder også remote.

En account managers arbejdsmiljø er ofte tempofyldt og udfordrende. Du skal indstille dig på, at arbejdet kræver megen interaktion med kunder. Det omfatter både telefonsamtaler, online møder og fysiske møder. Det gør, at du ofte arbejder flere forskellige steder.

hvem er dine kolleger?

Som account manager vil dine kolleger ofte være sælgere, servicerepræsentanter, brand managers, folk indenfor kundeservice og telefonsælgere. Du arbejder også ofte side om side med salgsledere og marketingchefer såvel som specialister som for eksempel salgskonsulenter, salgsrepræsentanter og lignende.

arbejdstider

De fleste account managers arbejder 37+ timer om ugen. Dagen starter typisk ved 8-9 tiden og slutter ved 16-17-tiden. Arbejdstidspunkterne kan dog være påvirket af kundernes geografiske tidszoner og generelle behov. Der kan således være behov for at arbejde om aftenen og nogle gange også i weekenden for imødekomme kundernes behov. Hvis du varetager de højtprofilerede kunder, så skal du gerne stå til rådighed, når de har en forespørgsel eller et problem. I sidste ende kan antallet af kunder du varetager, sætte rammerne for dine arbejdstider.

Du vil også ofte deltage i arrangementer efter arbejdstid med henblik på netværk- og kundepleje, ligesom du i nogle periode vil opleve at arbejde flere timer end andre.

account manager

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris sed tincidunt mauris. Donec risus odio, tincidunt ac eros et, tincidunt malesuada magna.

learn more
 

uddannelse og færdigheder

Der er som sådan ingen uddannelse, som udklækker færdiguddannede account managers. De fleste account managers har en handelsuddannelse som sælger og oparbejder sig derfra til at blive account managers i en virksomhed via erfaring. En bachelor indenfor marketing eller erhvervsøkonomi kan også være et godt uddannelsesmæssigt springbræt til en senere karriere som account manager.

færdigheder og kompetencer

En account manager skal gerne besidde følgende kvaliteter:

 • kommunikative evner

Som account manager skal du være god til at kommunikere bredt i alt lige fra telefon, emails og fysiske møder. Du skal kommunikere på tværs af virksomhedens afdelinger og forskellige teams. Du skal kunne tale med alle typer lige fra chefer, ledere og salgsrepræsentanter. Og du skal kunne skabe et godt professionelt forhold til kunderne og vedligeholde den gode arbejdsrelation.

 • kendskab til arbejdsområdet

Det er også påkrævet, at du kender til det pågældende firma og at du har kundeekspertise. Som account manager er din opgave at styrke relationerne. Du skal derfor besidde et indgående kendskab til virksomheden og dens kunder. Det giver dig muligheden for at kunne identificere vækstmuligheder som matcher kundens behov og virksomhedens service.

 • evnen til at se fremad

Et strategisk perspektiv, der strækker sig udover de kortsigtede mål, giver account manageren muligheden for at kunne skabe langsigtede aftaler og relationer, således at der skabes en gensidig strategi, der er til fordel for alle. Du skal opprioritere langsigtede relationer i stedet for at se dig blind på kortsigtede gevinster. Det i sig selv kræver en evne til at kunne se fremad.

 • lederevner

Gode lederevner er en nødvendighed for account managers, da de interagerer med mange forskellige afdelinger i virksomheden. Du skal udvise selvtillid og du skal kunne indgyde respekt overfor kunder og medarbejdere. Du skal også have evnen til at kunne motivere sælgerne, så de kan øge deres lead-generering.

 • gode forhandlingsevner

Forhandlingsevner hjælper account manageren med at sælge produktet til kunderne. Du skal have en god timing, og du skal være præsentabel og imødekommende og vide præcist, hvornår der skal sættes ind, eller hvornår det er bedst at trække sig.

karrieremuligheder

Den bedste vej til forfremmelse som account manager er ved at oparbejde mere erfaring og øge dine akademiske kvalifikationer. Du kan stige i graderne og blive key account manager, når du har tilegnet dig de rette færdigheder og kompetencer. Du kan i sidste ende også opnå en lederstilling i virksomheden. Nogle account managers ender med at blive konsulenter for flere forskellige firmaer.

account manager

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris sed tincidunt mauris. Donec risus odio, tincidunt ac eros et, tincidunt malesuada magna.

learn more
 

fordele ved at finde et job som account manager via randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer account managers til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og interim ansatte.

 • specialister finder specialister

Hos Randstad er vi specialister inden for salg og marketing. Vores konsulenter har selv en baggrund branchen og kender derfor både markedet og kunderne.

 • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

 • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

 • fastansættelse

Randstad rekrutterer account managers til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen.

find dit næste job via randstad

find job
 

ofte stillede spørgsmål om arbejdet som account manager

 • er account manager og key account manager det samme?

  Nej. Selvom der som udgangspunkt er tale om flere identiske arbejdsopgaver, så er der forskel på en account manager og en key account manager. Den væsentligste forskel består i at en key account manager tager sig af de absolut mest højtprofilerede kunder i en virksomhed, mens en account manager tager sig af et bredere kundesegment.

 • er der gode karrieremuligheder for en account manager?

  Ja, hvis du er en succesfuld account manager, kan du f.eks.blive key account manager, hvor du varetager virksomhedens største og vigtigste kunder. Du kan også oparbejde dig til en stilling i ledelsen.

 • hvordan arbejder account managers og sælgere sammen?

  Account managers og sælgere er ofte i tæt samarbejde. Her er kommunikationen mellem dem altafgørende. Når en salgsrepræsentant afhænder en kunde til account manageren, skal de sammen have afstemt kundens mål og de udfordringer, der eventuelt foreligger.

 • hvordan søger jeg et job som account manager?

  Det er nemt at søge en ledig stilling som account manager via Randstad. Du kan finde vores ledige stillinger indenfor salg og marketing her. Hvis du finder et job, som du finder interessant, kan du sende din ansøgning via linket i jobannoncen. Du er også meget velkommen til at uploade dit CV i vores database, så kontakter vi dig, hvis vi finder et job, som matcher dine kompetencer. 

  Har du brug for hjælp med ansøgningen? Så tjek vores mange jobsøgningstips her!