murer.

Har du flair for fysisk manuelt arbejde, har du blik for detaljen, og kan du godt lide at se konkrete fysiske resultater af dit manuelle arbejde? Så er et murerjob måske noget for dig?

ledige stillinger

murer

find info om jobbet.

Her får du muligheden for at udfolde dine kreative og faglige evner på et væld af forskellige projekter indenfor det offentlige eller i den private sektor. Arbejdet byder på stor variation og adspredelse eftersom murer-projekter kan bestå af alt lige fra konstruktion af vægge, gulve og lofter i både privat boligbyggeri såvel som erhvervsbebyggelse. Der er mulighed for flere forskellige ansættelsesforhold og der foreligger også en mulighed for at blive selvstændig i branchen med eget murerfirma.

Lyder et arbejde som murer som noget for dig? Så læs videre i artiklen, hvor vi stiller skarpt på de kvalifikationer og færdigheder, som er brugbare for at kunne trives i arbejdet som murer. Vi kigger ligeledes på karrieremuligheder og ser på de forventede lønninger i branchen.

indholdsoversigt

1. ledige stillinger
2. hvad laver en murer?
3. gennemsnitslønnen for en murer
4. typer af murere
5. arbejdet som murer
6. arbejdsmiljø og arbejdstider
7. uddannelse og karrieremuligheder
8. fordele ved at finde et job som murer via randstad
9. ofte stillede spørgsmål

 

ledige stillinger

 • Maskintekniker København/Frb.

  03-02-2023 København/Frb., Hovedstaden Fastansættelse

  Motiveres du af at drifte og vedligeholde større mekaniske anlæg? Og er du hands-on og nyder at optimere den daglige drift af komplekse anlæg? Så er det måske dig, Afatek A/S ...

  læs mere
 • Financial Accountant Hellerup

  03-02-2023 Hellerup, Hovedstaden Vikariat

  Drives du af et dynamisk og udfordrende arbejdsmiljø? Så er det måske dig, vi søger til en stilling som Financial Accountant for vores kunde. Du bliver en del af en hurtigt ...

  læs mere
 • Senior Financial Controller Hellerup

  03-02-2023 Hellerup, Hovedstaden Vikariat

  Trives du med at have ansvar, og motiveres du af innovative og dedikerede kollegaer? om stillingen Som Senior Financial Controller bliver du tilknyttet deres Finance & ...

  læs mere
 • Lagermedarbejder til LEGO Billund

  03-02-2023 Billund, Syddanmark Vikariat

  Skal du være med til at sikre den gode leg i børnefamilierne – og hos alle andre LEGO-elskere? Så bliv en del af pluk og pak-teamet hos LEGO i Billund og samtidigt en vigtig brik ...

  læs mere
 

hvad laver en murer?

Murere bygger og reparerer alt lige fra skorstene, gulve, murværk, lofter og tunneler og laver dekorativt arbejde i form af eksempelvis buegange og lignende. En murer benytter sig af mursten, blokke, mørtel og andet materiale til at skabe nye konstruktioner i boliger og erhvervsbygninger. En murer sørger også for at arbejde i fuld overensstemmelse med gældende byggeregler og de godkendte byggeplaner. Udover at konstruere nyt, vil en murers opgaver også ofte omfatte renoverings- og restaureringsarbejde i eksisterende boliger og bygninger.

Murere kan have arbejdsprojekter på vidt forskellige områder. Der kan foretages murerarbejde i erhvervsbyggerier, nybyggerier af boliger, ombygninger og tilbygninger. Det er murerens ansvar at opføre den første del af en bygning. Det gælder uanset om der er tale om et hus, en skole, en bro eller en anden form for byggeri.

En bygning kan ikke blive en realitet uden en kyndig murers hånd og ekspertise. Og en bygning vil næppe bestå uden murerens arbejde. For det er nemlig ham eller hende, der eksempelvis sørger for at sikre at vægge, lofter, gulve og mure har den rette modstandsdygtighed og vejrbestandighed. Det er også mureren, der sørger for at skabe vandtætte konstruktioner i eksempelvis vådrum, eller hvor det ellers kunne være påkrævet.

Murerfaget er et af de ældste i verden, og der vil altid være efterspørgsel efter håndværket i kraft af at vi fortsat bygger og har løbende brug for murer-arbejde i al slags nybyggeri, såvel som til renovering af eksisterende boliger og bygninger.

find dit næste job via os.

Vores kunder har brug for dygtige håndværkere. Registrér dig i vores database og lad os hjælpe dig videre med dine jobmuligheder.

opret profil
 

gennemsnitslønnen for en murer

Lønningerne indenfor murer-faget kan variere en smule, hvis den pågældende murer ikke er ansat i et murerfirma med en aftalt overenskomst med et fagforbund. Overordnet set anslås dog at murer har et løngennemsnit på cirka 34.000 kroner om måneden før skat inklusiv tillæg og pension i den private sektor.

faktorer der kan påvirke en murers løn

Der er naturligvis visse faktorer, der kan påvirke en murers løn. Er man uddannet murer og ansat under en overenskomst vil lønnen naturligvis være fastlagt fra start. Man kan dog også være ansat uden overenskomst, og her er det så lønnen, du forhandler dig frem til, som er gældende. Her kan faktorer som erfaring og ekstra uddannelsesmæssig baggrund være afgørende for at kunne få en højere løn. Er du murermester vil du naturligvis også kunne forvente en højere løn, mens du som murerarbejdsmand skal forvente en klart lavere løn end en uddannet murer.

find ledige stillinger

klik her
 

typer af murere

En uddannet murer er generelt en alsidig fagmand, som kan klare de fleste opgaver indenfor branchen. Dog er der en undtagelse i form af særligt ildfast murerarbejde. En sådan murer reparerer eller bygger ovne, tanke og andre varme- og korrosionsbestandige konstruktioner. Denne type murer arbejder ofte i industrielle omgivelser, hvor han eller hun kan have til opgave at erstatte murværk, der er beskadiget af korrosion eller vand. Udover industrien kan murere med ildfast arbejde også udføre mange forskellige opgaver i boligområder. Herunder især opførelse eller renovering af skorstene.

udvid dine jobmuligheder

Ønsker du større gennemslagskraft i din nuværende stilling? - Eller ønsker du at kvalificere dig til en ny stilling internt eller i en ny virksomhed? - Uanset hvad, handler din udvikling om, hvad du gerne vil lære og opnå.

læs mere om opkvalificering
 

arbejdet som murer

En murer kan til tider skulle arbejde under sværere vilkår og med visse sikkerhedsrisici. Det kan derfor kræve brug af særligt sikkerhedsudstyr og viden om de forskellige foranstaltninger. Man kan eksempelvis skulle iføre sig hjelm og sikkerhedssko, ligesom der også kan være brug for arbejdshandsker og andre sikkerhedsværn.

En murer kan også arbejde på projekter i større erhvervsbygninger, hvor der især arbejdes i store højder. Der kan også være tale om særligt støjende eller støvet arbejdsmiljø, som kræver høreværn og eller åndedrætsværn. Sidst men ikke mindst vil der også kunne forekomme arbejde på stilladser og stiger. Så man skal helst ikke være bange for højder, hvis man overvejer at gå efter et murerarbejde.

brug for hjælp til dit CV?

Vi har samlet vores bedste råd til udarbejdelse af et power resumé til dit CV.

få gode råd her
 

arbejdsmiljø og arbejdstider

En murer arbejder både udendørs og indendørs, da man både ordner hus- og bygningsfacader, såvel som indvendige vægge, gulve og lofter. Er man ansat i et murerfirma, så kan der være tale om en del transport frem og tilbage til de forskellige arbejdssteder, men de pågældende arbejdssteder vil dog oftest være i lokalområdet.

Afhængigt af årstiden vil en murer normalt arbejde 37 timer om ugen. Arbejdstiden kan sagtens strække sig udover de normale arbejdstider, eftersom der ofte kan forekomme aftenarbejde og måske ligefrem også weekendarbejde. Nogle gange arbejdes der i skiftehold, hvis der er tale om projekter, som skal klares indenfor en stram deadline.

hvad er dit håndværk?

Vores kunder er på udkig efter flere håndværkerprofiler. Om du er murer, tømrer, elektriker, maler eller vvs-montør, kan vi hjælpe dig videre til din næste stilling.

find dine næste kolleger
 

uddannelse og karrieremuligheder

Murer er ikke en beskyttet titel i Danmark, så enhver der arbejder med murerarbejde kan i teorien kalde sig for murer. Det er dog en klar fordel at være uddannet murer, når man skal søge et arbejde som murer i Danmark.

Mureruddannelsen er en erhvervsuddannelse, der tager mellem 4 og 5 år, alt efter hvordan du tilrettelægger uddannelsen. Der er tale om et grundforløb på skolen og derefter forskellige forløb med skiftende skoleophold og læreplads. På skolen lærer man om flise- og mureteknik såvel som digitalt byggeri, tegninger og systemstilladser.

I stedet for at uddanne sig til murer, kan man også vælge at uddanne sig til murerarbejdsmand. Murerarbejdsmand-uddannelsen er en brancheuddannelse og tager kun 1,5 år. Som murerarbejdsmand vil du kunne få arbejde på byggepladser og i byggeprojekter, hvor du står for alt det forberedende og assisterende arbejde for de uddannede murere. Du kan her på sigt videreuddanne dig til murer.

karrieremuligheder indenfor murerfaget

Murerfaget er naturligvis en meget specifik branche, men der er dog stadig muligheder for at øge sin indtjening og udvikle sig professionelt. Er man uddannet murer, vil man kunne stræbe efter at oparbejde så meget erfaring og ekspertise, at man med tiden vil kunne starte som selvstændig murermester med eget murerfirma. Man kan også arbejde sig henimod en rådgivende rolle indenfor murerfaget, eller blive underviser eller lærer indenfor murerfaget.

find din næste job via randstad

klik her
 

fordele ved at finde et job som murer via randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer murer til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og freelancere.

 • specialister finder specialister

Hos Randstad er vi specialister inden for rekruttering af murere. Vores rekrutteringskonsulenter inden for håndværkerfaget har selv en baggrund i branchen og kender derfor både markedet og kunderne.

 • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

 • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

fastansættelse

Randstad rekrutterer murere til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen.

 

ofte stillede spørgsmål

 • hvad laver en murer?

  En murer er ofte ansat i et murerfirma og har til opgave at renovere eksisterende byggeri indenfor private boliger eller erhverv. Han eller hun kan også få til opgave at være med til konstruktionen af helt nye byggerier. En murers opgaver består hovedsageligt af opmuring, fugning, pudsning, isolering, facaderenovering og til tider også opsætning af stillads, hvis det er påkrævet til projektet.

 • hvordan bliver jeg murer?

  En sikker vej til at blive murer og til at øge din chancer for at få et arbejde, er ved at uddanne dig som murer på murer-uddannelsen i Danmark. Det er en erhvervsuddannelse, der tager alt mellem 4 og 5 år. Du kan også blive murerarbejdsmand og langsomt arbejde dig op igennem branchen og høste erfaring. Læs mere om uddannelse og karrieremuligheder her

 • hvad tjener en murer?

  En murers løn kan variere afhængigt af forskellige parametre. Som uddannet murer kan man blive ansat i et murerfirma, som allerede opererer med overenskomstaftale. I disse tilfælde vil lønnen være fastsat på forhånd. Bliver du ansat i et malerfirma uden overenskomst, er det din egen opgave at forhandle løn. Her kan især din ekspertise, erfaring og uddannelsesmæssige baggrund påvirke lønfastsættelsen. Man antager, at en murer får en gennemsnitsløn på cirka 34.000 kroner om måneden før skat. Du vil naturligvis stige i løn, og hvis du ligefrem bliver murermester, så venter der en endnu højere løn. Læs mere om lønninger her

 • hvordan søger jeg et job som murer?

  Uanset om du ønsker en fast stilling eller et vikariat, kan vi hjælpe. Du kan finde vores ledige stillinger her. Du er også meget velkommen til at uploade dit CV i vores database, så kontakter vi dig, hvis vi finder et job, som matcher dine kompetencer.

  Har du brug for hjælp til ansøgningen? Så tjek vores mange jobsøgningstips her!