Softwareudvikling er i rivende udvikling med rigtig gode karrieremuligheder. IT folk er meget eftertragtede, og efterspørgslen bliver ikke mindre i fremtiden. Softwareudvikling er en spændende karriere, som giver dig mulighed for at bygge applikationer og websteder. Lad os se nærmere på, hvordan en softwareudviklers dagligdag ser ud, og hvilke opgaver der er forbundet med den.
opgaver og ansvarsområder
Opgaverne som softwareudvikler afhænger af projektet og den enkelte branche, men de almindelige opgaver omfatter bl.a:
drøftelse af software-krav med kunderne
Som software developer er du i dialog med kunderne for at afdække deres behov ift. softwaren. Nogle kunder kender de funktioner, de ønsker i deres software, mens andre kun kan oplyse det generelle formål med softwaren. Derfor skal du som software developer være god til at fange, hvilke elementer/funktioner, der skal indarbejdes i softwaren.
planlægning og design af softwaren
Når du har et billede af kundens behov, skal du udvikle en plan, der er retningsgivende for designet. Du kan liste de trin, der er nødvendige for at bygge softwaren, og oprette en tidslinje fra start til slut. Det er også her du kortlægger, hvilket kodningssprog der skal bruges, og så begynder selve kodningen af softwaren.
opgradering af nuværende applikationer
Når du ikke er i gang med at bygge ny software, er det din opgave at teste eksisterende applikationer. Du kan justere funktionerne og finde kreative måder at forbedre softwarens ydeevne på. Nogle gange indebærer opgraderingerne en optimering af softwaren for at øge hastigheden og forbedre integrationen med de nyeste teknologier.
testning og kvalitetskontrol af applikationer
Ny software skal testes, før den introduceres på markedet. Som softwareudvikler skal du gennemføre funktionel og ikke-funktionel testning. Ved funktionel testning fastslår du, om softwaren fungerer korrekt. Hvis en kunde klikker på et link, skal det føre ham til den rigtige destination. Ved ikke-funktionel testning sikres det, at webstedet eller applikationen opfylder brugerens standarder med hensyn til hastighed og funktionalitet på forskellige enheder.
registrering af softwareudviklingsprocessen
Det er afgørende at dokumentere udviklingsprocessen. Det hjælper fremtidige vedligeholdelsesteams med at identificere de dele af koden, der skal forbedres, og fremskynder identifikation og udbedring af fejl og mangler.