randstad poll

gode råd til lønforhandling

Når du skal til lønforhandling, er det ikke nok, at du gør dig et par tanker aftenen før. Du skal forberede dig løbende hen over året, så du bliver godt rustet til forhandlingen. Det mener i hvert fald Tine Ryg Cebrian, HR Manager i Randstad. Derfor får du her en række argumenter, tips og gode råd til din lønforhandling.

Forberedelse er i mange tilfælde altafgørende i forhold til en lønforhandling

”Meget ofte er resultatet af en lønforhandling afhængig af forberedelsen. Der findes fag og områder, hvor der ikke er så meget at rafle om – her følger lønnen en given overenskomst – men dér, hvor det er muligt at indgå i en reel forhandling, hjælper det at være godt forberedt,” fortæller Tine Ryg Cebrian.

10 gode råd til lønforhandling

Synliggør, hvor du har gjort en forskel.

Til en lønsamtale er det vigtigt, at du kan vise, hvor du har gjort en forskel. Et godt tip er derfor hen over året at skrive ned, hvornår og på hvilken måde du har gjort dig fortjent til mere i løn.

Forsøg at få modparten til at komme med første udspil.

Hold lidt på dine kort, og forsøg at få modparten til at komme med et udspil. Det er ærgerligt, hvis du kommer med et oplæg til en fremtidig løn, der ligger under det beløb, som din arbejdsgiver ellers ville være parat til at give dig.

Sørg for at bringe alle elementer i spil.

Når du taler løn, er det vigtigt, at du får alle elementer i spil. Det kan jo godt være, at du og virksomheden er bedre tjent med, at du får mere fleksible arbejdstider, hvis det kan lade sig gøre. Det kan også være, at en eventuel bonusordning vil kunne give dig mere. Sørg for at have vendt alle argumenter, inden du går ind til samtalen.

Gennemfør et rollespil.

Har du en god ven, kan du måske gennemføre et rollespil eller diskutere dine forslag med ham eller hende. Sørg for, at personen er hudløst ærlig, nøgtern og saglig i sine betragtninger.

Tjek lønstatistikken.

På internettet kan du finde en masse statistikker. Brug dem som pejlemærke, men husk samtidig at ingen personer eller jobs er ens.

Opstil et mål for, hvad du vil opnå med dine argumenter.

Før du går ind til samtalen, bør du sætte dig nogle mål for, hvad du gerne vil opnå – på den måde vil du virke mere målrettet. Målene skal være sat op i forhold til de elementer, som du bringer i spil (se punkt 3).

Vær konkret.

Når du fortæller om, hvordan du har gjort en forskel i løbet af året, så vær konkret. Det gælder også dine fremtidige forventninger. Sig for eksempel, at du gerne vil kunne gå tidligere en dag om ugen, og måske også hvilken dag.

Undlad at sammenligne løn med andre.

Mange sammenligner løn med kollegerne, men lige meget hvor godt du kender dem, er det ikke sikkert, du kender deres aftaler ordentligt. Hvis du nævner en kollega, kan det måske udtrykke en snert af misundelse, og det giver ikke et godt indtryk hos modtageren.

Undlad at virke truende.

Du er måske blevet kontaktet af en konkurrent, eller også har du bare overvejet at søge derover. Men det kort skal du ikke spille til en lønsamtale. Det kan signalere, at du alligevel er på vej væk og ikke er værd at satse på fremover.

Spil spillet – også til slut.

Du skal helst sende et afsluttende signal om, at det er jobbet, der er det interessante, men at belønningen for udførelsen skal være på plads. Har du ikke opnået det, du gerne ville til din lønforhandling, så undlad at forlade lokalet fornærmet. Forsøg hellere at spørge, hvad der skal til, før virksomheden vil indfri dine forventninger til en fremtidig løn.

< gå tilbage forrige side

Kommentarer

 • 11-02-2020 Claudia Klein
  Hej og velkommen til Spotcap Global Loan Services, jeg hedder Claudia Klein, jeg er långiver og også lånekonsulent.

  Har du et stort behov for økonomisk forstærkning? har du brug for et lån til forskellige formål? hvis dit svar er ja, vil jeg anbefale dig at kontakte min virksomhed via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddel os på WhatsApp: +4915758108767 | og har et lån på din konto inden for 24 timer, fordi vi leverer fremragende lånetjenester over hele verden.

  Vi tilbyder alle slags lånetjenester (Personligt lån, Erhvervslån og mange flere), vi tilbyder både langvarige og kortvarige lån, og du kan også låne op til 15 millioner euro. Mit firma vil hjælpe dig med at nå en række mål med en bred vifte af låneprodukter.

  Vi ved, at det altid har været et enormt problem at få et legitimt lån For enkeltpersoner, der har økonomiske problemer og har behov for en løsning på det, finder mange mennesker det så svært at få egenkapitallån fra deres lokale banker eller andre finansielle institutioner på grund af stor rente sats, utilstrækkelig sikkerhed, forholdet mellem gæld og indkomst, lav kreditværdi eller andre årsager

  Ikke flere ventetider eller stressende bankbesøg. Vores service er tilgængelig 24/7 - du kan få et lån og gennemføre dine transaktioner, når som helst og hvor du end har brug for det

  Vi leverer 24 timers lån i verdensklasse. For forespørgsler / spørgsmål? - Send en e-mail til | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddel os på WhatsApp: +4915758108767 | & Modtag et svar på et øjeblik.

  Din familie, venner og kolleger behøver ikke at vide, at du er lav på kontanter, bare skriv til os, så får du et lån.

  Din økonomiske frihed er i dine hænder!

skriv en kommentar

 1.  
indsend din kommentar