ingen søger job i december – og derfor skal du gøre det!

Julen nærmer sig, og december er en hektisk måned med masser er julefrokoster, hygge og for mange en heroisk indsats på arbejdspladsen for at få afsluttet året ordentligt og gøre klar til et nyt og spændende år. 

Det betyder også, at når du stempler ud til juleferien, så er det et godt tidspunkt til et velfortjent hvil og til at koble af i forhold til hverdagens trummerum. Og særligt set i lyset af at årets sidste måned ifølge traditionen også er den måned, hvor der er færrest udbudte jobannoncer.

Men julen er mere end bare hygge, afslapning og brunkager, for det er også en periode med tid til at reflektere over ens liv og arbejdsliv. Det kan for eksempel give udslag i nytårsforsæt, der handler om, hvad man vil opnå i det kommende år, og det er faktisk en rigtig god idé, siger Naja Jeloudar, der er rekrutteringskonsulent hos Randstad.

»Det er altafgørende, at man i forbindelse med en ferie slapper af og lader batterierne op. Men samtidig er det også interessant at se, at når julefreden sænker sig, så er der også mange, der tager deres arbejdsliv op til revision og sætter mål for det kommende år. Hvis man ligefrem vælger at smutte forbi jobportalerne efter annoncer, så bliver man nu nok lidt skuffet, for juli og december er de måneder, hvor der er slået færrest job op,« fortæller Naja Jeloudar. 

Hun understreger dog, at man ikke skal lade sig narre af det lave antal, for det er faktisk stilhed før storm:

»I december får fleste virksomheder deres budgetter for det nye år, og på den måde får medarbejderne også at vide, om der bliver allokeret ressourcer til at øge staben. Vi oplever typisk en kraftig stigning i antallet af jobannoncer, når et nyt år begynder, men i virksomheden har man altså kendt til ansættelsesplanerne allerede måneden inden, og det kan du med fordel udnytte i juleferien,« råder hun.

Naja Jeloudar giver følgende råd til, hvad du kan gøre i juledagene, hvis du vil øge dine jobchancer i 2020.

 • Læg en plan for dine mål i 2020. Hvis du gerne vil skifte job, så kan du med fordel lave en minianalyse af dine egne bevæggrunde og ikke mindst lægge en plan for, hvordan du bedst kommer i spil til dit nye drømmejob. Juleferien er også et godt tidspunkt at snakke med familien og dine nærmeste om den slags.
 • Opdater dit CV så det står knivskarpt.
 • Brug juledagene på at oprette en profil på de største jobdatabaser. På den måde står du fuldstændig skarp, når året begynder, og rekrutteringsbureauer og virksomheder er tilbage på fuld styrke efter ferien.
 • Julen kan også være et godt tidspunkt for uopfordrede ansøgninger. Mange virksomheder kender allerede deres ansættelsesplaner i december, og du kan måske komme foran i køen med en uopfordret ansøgning.
 • Hvis der er en bestemt virksomhed, som du gerne vil arbejde for, så kan det være en stor fordel at afsøge dit netværk for fælles kontakter med relevante personer, herunder rekrutteringsbureauer. Du kan også overveje at gå skridtet videre og foreslå et kaffemøde – for det kan jo også være, at du er heldig, at den pågældende person er på arbejde mellem jul og nytår – og at vedkommende har mere tid end ellers i de stille juledage.

 

artiklens ekspert

Naja Jeloudar - Teamleder

Randstad Danmark

< gå tilbage forrige side

Kommentarer

 • 22-12-2019 Steffen Bjørn deichmann
  Cand.scient. I human ernæring søger fuldtidsjob, deltidsjob eller vikarjob på kontor
  Stede7@gmail.com
 • 11-02-2020 Claudia Klein
  Hej og velkommen til Spotcap Global Loan Services, jeg hedder Claudia Klein, jeg er långiver og også lånekonsulent.

  Har du et stort behov for økonomisk forstærkning? har du brug for et lån til forskellige formål? hvis dit svar er ja, vil jeg anbefale dig at kontakte min virksomhed via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddel os på WhatsApp: +4915758108767 | og har et lån på din konto inden for 24 timer, fordi vi leverer fremragende lånetjenester over hele verden.

  Vi tilbyder alle slags lånetjenester (Personligt lån, Erhvervslån og mange flere), vi tilbyder både langvarige og kortvarige lån, og du kan også låne op til 15 millioner euro. Mit firma vil hjælpe dig med at nå en række mål med en bred vifte af låneprodukter.

  Vi ved, at det altid har været et enormt problem at få et legitimt lån For enkeltpersoner, der har økonomiske problemer og har behov for en løsning på det, finder mange mennesker det så svært at få egenkapitallån fra deres lokale banker eller andre finansielle institutioner på grund af stor rente sats, utilstrækkelig sikkerhed, forholdet mellem gæld og indkomst, lav kreditværdi eller andre årsager

  Ikke flere ventetider eller stressende bankbesøg. Vores service er tilgængelig 24/7 - du kan få et lån og gennemføre dine transaktioner, når som helst og hvor du end har brug for det

  Vi leverer 24 timers lån i verdensklasse. For forespørgsler / spørgsmål? - Send en e-mail til | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddel os på WhatsApp: +4915758108767 | & Modtag et svar på et øjeblik.

  Din familie, venner og kolleger behøver ikke at vide, at du er lav på kontanter, bare skriv til os, så får du et lån.

  Din økonomiske frihed er i dine hænder!

skriv en kommentar

 1.  
indsend din kommentar