Kender du fornemmelsen at være fanget i en tidslomme, at dit arbejde hænger dig ud af halsen, at du har vendt alle karrieremuligheder med din nærmeste chef og lige meget hvad du gør, så udebliver de udfordringer, du så inderligt sukker efter?

Hvis du har den fornemmelse, så er det nok ved at være på tide, at du ser dig om efter et nyt arbejde.

»Det er meget vigtigt, at man er tilfreds med det, man går og laver. Det gælder trods alt for langt de fleste, at størstedelen af døgnets vågne timer tilbringes med arbejde eller på arbejdspladsen, og derfor er det også væsentligt, at man trives,« siger Rasmus Risvig, der er manager i Randstad.

Han advarer desuden om, at det kan komme til at gå ud over andet og mere end ens arbejdsliv, hvis man mistrives:   

»I dag har arbejdsliv og privatliv en tendens til at smelte sammen og set i det lys, er der ingen tvivl om, at hvis man ikke trives det ene sted, så påvirker det også det andet,« forklarer han.                    

Og netop den danske arbejdsmarkedsmodel er ifølge Rasmus Risvig ingen undskyldning for at hænge fast i noget, som man ikke har det godt med.

»Hvis du har vendt alle sten, herunder har talt med din chef om mulighederne i dit nuværende job, og du stadig gerne vil væk, så kan man lige så godt gå hele vejen og søge nye udfordringer. Det danske arbejdsmarked er fantastisk skruet sammen, når det gælder jobskifte, og så har vi en lav ledighed, der i den grad gør det til arbejdstagers marked« fortæller han.

Rasmus Risvig giver her fem gode grunde til, at det er på tide at se sig om efter et nyt job.

Her er fem tegn på, at det er på tide at se dig om efter et nyt job:

  • Du spekulerer hele tiden på arbejdet og det er begyndt at påvirke dit helbred for eksempel med dårlig nattesøvn.
  • Du har været åben omkring dine ambitioner og ønsker over for din nærmeste leder, men du føler stadig ikke at der bliver lyttet til dig, og at dine kompetencer bliver udnyttet fuldt ud.
  • Du mistrives med dine kolleger og har flere gange uden held forsøgt at italesætte det.
  • Du føler ikke, at du kan stå på mål for virksomhedens produkter og adfærd.
  • Du bliver tilbudt drømmejobbet og kan se en klar karrierevej for dig i dette.

Du skal dog også være opmærksom på, at det ikke altid er løsningen at skifte job. 

Klik her og læs mere.