"Hvad gør jeres rekrutteringsprocesser anderledes end andres?" Det er et spørgsmål, vi ofte får fra potentielle kunder. Og det er et rimeligt spørgsmål at stille, hvis du overvejer at lade et rekrutteringsbureau håndtere din virksomheds rekruttering.

Vi tror på, at det er den menneskelige del af vores forretning, der gør forskellen på et omskifteligt arbejdsmarked. Hos Randstad har vi mennesket som omdrejningspunkt i alt, hvad vi gør, og vi er forpligtet til at give alle lige muligheder og hjælpe med at realisere den enkeltes potentiale gennem hele deres arbejdsliv.

I denne artikel vil vi dykke ned i, hvordan dette kommer til udtryk i vores proces og udforske de nøgleelementer, der adskiller den.

illustration af forstørrelsesglas med rettetegn

rekrutteringsprocessen hos randstad

download vores guide

vores afsæt er forståelse

Et af de grundlæggende aspekter, som i vores øjne differentierer os fra vores konkurrenter, er et stærkt fokus på forståelse som afsæt for vores arbejde. Før vi påbegynder processen med at indsamle, screene og udvælge de kandidater, der matcher dine behov, gør vi en stor dyd ud af at sikre, at vi forstår disse behov – både de mindste detaljer og den bredere kontekst.

Vores rekrutteringskonsulenter opnår denne forståelse ved at besøge din virksomhed og møde dig personligt, hvis det er muligt. På den måde kan vi få et klart og fyldestgørende svar på spørgsmål såsom:

  • Hvordan er virksomheden struktureret, og hvordan fungerer jeres rekrutteringsproces lige nu?
  • Hvad har du helt præcist brug for ekstra personale til, og hvad er den bredere forretningsmæssige kontekst for dette behov?
  • Hvad er de specifikke krav til de stillinger, du rekrutterer til?
  • Har du brug for talent til at gennemføre et specifikt projekt eller til at håndtere en øget arbejdsbyrde i en midlertidig periode?

Vi lægger også stor vægt på forståelse, når vi kommunikerer med potentielle kandidater. Denne forståelse gør det muligt for os at opbygge langvarige relationer og en effektiv tilgang til at finde de rigtige personer til din virksomhed og kandidaterne selv.

Vi lægger også stor vægt på forståelse, når vi kommunikerer med potentielle kandidater. Denne forståelse gør det muligt for os at opbygge langvarige relationer og finde det helt match personer til din virksomhed og kandidaterne selv.

sourcing

Dette solide forståelsesgrundlag er altafgørende for, at vi kan tage det næste skridt for at opfylde dine personalebehov: at finde talenter.

En vigtig forskel her er størrelsen af det kandidatnetværk, vi kan trække på. Det er resultatet af 6 årtiers arbejde med lokale arbejdsmarkeder og opbygning af relationer på 39 markeder over hele verden. Hvis du således står med et akut behov for bemanding og har brug for hurtig adgang til en gennemtestet og troværdig pulje af talenter, vil der være både betydelige tidsbesparelser og effektivitetsfordele at hente ved at samarbejde med en dedikeret HR-partner frem for selv at skulle påtage sig hele ansvaret

Hvis en egnet kandidat ikke allerede er tilgængelig i vores database, bruger vi vores arbejdsmarkedsindsigt i kombination med en række værktøjer til at afgøre, hvor svært det er at besætte specifikke roller. Vores ekspertise inden for talenttiltrækning kombineret med vores værdifulde dataindsigt giver os mulighed for at hjælpe dig med at identificere de mest effektive kanaler til at komme i kontakt med de rigtige kandidater. 

 mand og kvinde taler i et køkken over kaffe
 mand og kvinde taler i et køkken over kaffe

forhåndsudvælgelse og validering

Tæt forbundet med sourcingfasen er forudvælgelses- og validaringsfaserne, hvor vores konsulenter indsnævrer antallet af egnede kandidater og gennemfører standardvalideringsprocesser for at identificere dem, der passer bedst til din virksomhed.

I denne fase gør vi ofte brug af en række HR-teknologiske værktøjer, herunder chatbots, som spiller en stadig vigtigere rolle i moderne rekruttering. Chatbots kan f.eks. bruges tidligt i udvælgelsesprocessen til at komme i kontakt med et stort antal jobsøgere og besvare rutinespørgsmål. Det kan være med til at forfine puljen til de bedst egnede ansøgere, da en hurtig chatbot-forespørgsel kan fortælle ansøgerne, om de opfylder væsentlige kriterier, og om jobbet virker rigtigt for dem.  

Efterhånden som kandidaterne kommer igennem ansøgningsprocessen, vil referencetjek komme i spil, ofte understøttet af relevate reference, vores automatiserede referenceværktøj, der kan hjælpe dig med at sikre referenceindhentning meget hurtigere. Afhængigt af stillingens art og anciennitet kan referenceindhentning være en tidskrævende proces, der involverer en lang række mennesker og verificering af påstande.

kandidatpræsentation og interview

Når vores rekrutteringsmedarbejdere har gennemført en grundig vurdering, vil de give dig en nøje udvalgt liste over kandidater til din endelige beslutning. Dette giver dig mulighed for at sætte dig ind i kandidaterne og planlægge interviews derefter.

Hvis du føler dig mere tryg, kan du vælge at lade din konsulent ledsage dig under interviewene. Det kan især være en fordel, hvis du ikke har så meget erfaring med at gennemføre interviews på egen hånd. Ved at samarbejde med en rekrutteringsekspert og anvende en dedikeret konsulents viden, kan du effektivt forberede dig til møderne, etablere en klar struktur og sikre, at du indsamler alle de nødvendige oplysninger.

opfølgning efter ansættelse

Vi lægger stor vægt på at levere værdi til alle parter, der er involveret i rekrutteringsprocessen - ikke kun vores kunder, men i særdeleshed også de jobsøgende.

Når et arbejdsforhold er igangsat, sørger vi for at følge op på, hvordan det går med både arbejdsgiveren og medarbejderen. Vi tjekker ind med jævne mellemrum for at sikre, at alle parter er tilfredse med, hvordan tingene skrider frem, og for at yde yderligere støtte, hvis det er nødvendigt. 

Vores mål er ikke bare at besætte en stilling, men at besætte den på bedst mulig vis, så både du og medarbejderen bliver tilfredse.

At finde og vurdere kandidater kan være en tidskrævende og udfordrende opgave, især på det nuværende svingende arbejdsmarked med en usikker økonomi. Et samarbejde med en rekrutteringspartner kan hjælpe med at øge din pulje af kandidater og frigøre værdifuld tid. Hvis du gerne vil vide mere om forskellen ved Randstad, kan du læse vores korte guide, der beskriver de forskellige trin i vores rekrutteringsproces

illustration af forstørrelsesglas med rettetegn

rekrutteringsprocessen hos randstad

download vores guide

Dette er en opdateret version af en artikel, der oprindeligt blev offentliggjort den 13. december 2022.

om eksperten
Hans Henrik Davidsen
Hans Henrik Davidsen

Hans Henrik Davidsen

national director - randstad danmark

Hans Henrik har indgående kendskab til og mange års erfaring indenfor rekruttering, bemanding og HR-løsninger. Som en del af Randstad Danmarks ledelsesteam er Hans Henrik med til at sætte retningen og konceptualisere visionen for de enkelte forretningsområder.

hold dig opdateret om de seneste nyheder, trends og tendenser om rekruttering og arbejdsmarkedet.

tilmeld