For andet år i træk knokler medarbejderne i Randstad ikke kun med at matche kandidater til virksomheder rundt i hele landet - også på løbebåndene, landevejene og i fitnesslokalerne bliver der knoklet løs. Målet er, at alle medarbejdere tilsammen skal forbrænde 2,5 millioner kalorier - og når målet er nået, udløses bonussen: En donation på kr. 25.000 kroner til det årlige KnækCancer-projekt, der løber af stablen lørdag den 26. oktober, 2019.


»I 2018 introducerede vi det, som vi i Randstad kalder ”fit for the future”, og det blev en kæmpe succes og noget, som der virkelig blev talt meget om hen over frokostbordene. Og da vi nåede skæringsdatoen i uge 43 sidste år, stod det samlede kalorietal på cirka 2.500.000 til stor tilfredshed for vores medarbejdere,« fortæller Michael Holm, der er direktør i Randstad. 


»Når rulleteksten kører hen over bunden af skærmen den aften, kan man som medarbejder i Randstad sætte sig særligt godt til rette i sofaen og tænke: ’Det har jeg været en del af’,« forklarer han. 


Inden projektet blev lanceret, var der en lille bekymring for, om det ville kunne dele medarbejderne, og at dem, der måske ikke er så aktive i motionscentrene, ville føle sig udenfor - men denne skepsis blev hurtigt gjort til skamme, fortæller Michael Holm.


»Det er naturligvis 100 procent frivilligt, om man har lyst til at deltage - og det ved medarbejderne også godt. Jeg vil anslå, at cirka 60 procent af medarbejderstaben er med. Og dem, der ikke deltager, synes jo til syvende og sidst også, at det tjener et godt formål - både i forhold til kollegaernes velvære og i form af støtten til bekæmpelse af cancer, som er en kamp, som optager os alle rigtig meget,« siger han. 

Mikkel løb et maraton

Rekrutteringskonsulent Mikkel Thorsøe er en af dem, der smider i kaloriekurven, og han synes, at det er et fantastisk projekt, som han er stolt af at være en del af.


»Jeg har altid dyrket meget sport, og i foråret gennemførte jeg mit første maraton, hvilket var en stor oplevelse og meget tilfredsstillende.  Jeg havde nok løbet de 42 kilometer også uden konkurrencen, men det er heller ingen hemmelighed, at træningen op til selve løbet selvfølgelig også blev tastet ind. Det er en sjov gimmick, at man på den måde kan konkurrere med sin kollegaer, men når det er sagt, så synes jeg, at det allerbedste ved det hele er, at vi støtter op om KnækCancer,« fortæller han.

Ingen bøvl

Inden man kaster sig ud i et projekt som dette, kan man godt frygte, at der vil følge en masse administrative opgaver med, men sådan har det faktisk ikke været, fortæller Michael Holm.


»Hvis vi havde startet projektet op for fem år siden, så havde det helt sikkert medført en masse administrativt arbejde - men sådan er det ikke i dag. Alt kører via motionsappen Endomondo, som er et helt fantastisk redskab. Det kører nærmest uden administration, for mine kollegaer taster bare ind, hvad de har lavet og i hvor lang tid - så omregner Endomondo det til antal forbrændte kalorier,« forklarer Michael Holm og tilføjer, at Randstad derudover har indgået en aftale med sportstøjsmærket Fusion omkring køb af sportstøj til reducerede priser.