Kompetencekløften fortsætter med at vokse, og konkurrencen om at få fat i de bedste medarbejdere er stadig stor. For at tackle denne udfordring er organisationer nødt til at finde nye måder at tiltrække og fastholde de medarbejdere, de har brug for. Det gør de bl.a. ved at fokusere på at forbedre deres medarbejderoplevelse. Det er ikke altid en let opgave – især ikke når man skal lede en mangfoldig arbejdsstyrke med forskellige mål og forventninger. 

Heldigvis kan det lette denne proces at samarbejde med en specialiseret rekrutteringsvirksomhed som Randstad. I denne artikel vil vi fremhæve nogle måder, hvorpå Randstad kan hjælpe dig med at skabe en positiv medarbejderoplevelse, der kan forbedre ansættelsesresultater og fastholdelsesprocenter.

Communication

Skab en bedre medarbejderoplevelse via et samarbejde med Randstad. Kontakt os for at få indblik i fordelene ved et partnerskab med Randstad.

book et møde

opbygning af en effektiv rekrutteringsproces

At skabe en positiv medarbejderoplevelse starter allerede inden du tilbyder en kandidat et job. Det starter med den første interaktion med den jobsøgende. En effektiv rekrutteringsproces kan hjælpe med at opbygge loyalitet hos nyansatte og øge fastholdelsen. En ineffektiv rekrutteringsproces kan have den modsatte effekt.

For eksempel opfatter de fleste kandidater en lang og besværlig ansøgningsproces negativt. Undersøgelser viser, at 60 % af jobsøgerne måske ikke engang afslutter ansøgningen, fordi den er for lang. En rekrutteringsvirksomhed kan hjælpe dig med at undgå dette problem ved at strømline din rekrutteringsproces. Når du samarbejder med Randstad, får du adgang til:

  • et stort netværk af kandidater Vi har et omfattende netværk af kvalificerede kandidater, der søger nye jobmuligheder. Du kan finde nye medarbejdere via dette netværk ved hjælp af forskellige parametre, herunder færdigheder, kvalifikationer og erfaringer.
  • erfarne konsulenter Du kan også arbejde direkte med en af vores konsulenter, som kan hjælpe dig med rekrutteringsprocessen. Vores konsulenter har lokal ekspertise, så de har større indsigt i kompetencebehovet på dit marked.
  • adgang til HR-teknologi Når du samarbejder med Randstad, kan vores teknologiske værktøjer hjælpe din organisation med at være et skridt foran konkurrenterne og sikre de kompetencer, I har brug for.  For eksempel tilbyder Randstad Relevate en række værktøjer, der kan forbedre den måde, din organisation anskaffer og håndterer medarbejdere på
image
image

solid matchning af kandidater

Undersøgelser anslår, at de reelle omkostninger ved en dårlig ansættelse kan være helt op til 21 % af medarbejderens årsløn. Denne procentdel tager højde for rekrutteringsomkostningerne i forbindelse med selve besættelsen af stillingen. Det inkluderer også andre udgifter, såsom tabt produktionstid og uddannelsesomkostninger. I en tid, hvor organisationer arbejder hårdt for at gøre mere med mindre, kan selv et par dårlige ansættelser skabe ravage i virksomhedens budget.

Denne faktor gør ansættelse efter "job fit" altafgørende. At ansætte de rigtige kandidater til de rigtige roller er lige så vigtigt for medarbejderne som for arbejdsgiverne. Vores seneste undersøgelse viser, at mere end halvdelen af verdens arbejdstagere ville sige deres job op, hvis de ikke følte, at de havde et tilhørsforhold til arbejdspladsen.

Hos Randstad tror vi på, at vi kan finde det perfekte match til din virksomhed ved at anvende en "true fit"-tilgang.  Det indebærer, at vi går dybere end blot til kandidatens CV for at forstå deres motivation og karriereambitioner. Vi er opmærksomme på tre afgørende dimensioner – job fit, company fit og boss fit – for at sikre, at kandidaten ikke kun opfylder dine krav, men også passer godt ind i dit team og din virksomhedskultur.  Vores mål er ikke kun at opfylde dine behov, men også at sikre, at din valgte kandidat bliver i virksomheden.

gnidningsfri onboarding-proces

En af de vigtigste faser i medarbejderoplevelsen er onboardingen. Som nyansat er det den første oplevelse, kandidaten har med arbejdsgiveren. En positiv onboarding-proces kan efterlade et varigt indtryk hos den nyansatte, mens en dårlig oplevelse kan have negative effekter.

En positiv medarbejderoplevelse betyder også en højere fastholdelsesprocent. En undersøgelse viste, at medarbejdere, der fik detaljer om deres jobansvar tidligt i jobbet, var 23 % mere tilbøjelige til at blive i virksomheden. Desværre viser en nylig Gallup-undersøgelse, at kun 12 % af de nyansatte mener, at de har haft en god onboarding-oplevelse.

En del af forklaringen på dette kan være, at arbejdsgiverne ikke har overskuddet. Løbende udfordringer, såsom kvalifikationskløften, inflationsbekymringer og supply chain disruptions, har efterladt organisationer med for lidt tid til at fokusere på at udvikle ny praksis.

Heldigvis kan vi hos Randstad håndtere onboarding-processen for dig. For det første har vi en indgående indsigt i kandidaternes forventninger. For det andet tager vi os også tid til at forstå din virksomheds unikke behov og bekymringer. Vi kan arbejde direkte sammen med dig om at skabe en onboarding-proces, der skaber en positiv oplevelse for dine nyansatte. Det bedste af det hele er, at et samarbejde med Randstad kan give dig tid til at fokusere på andre vigtige aspekter af forretningen.

Communication

Skab en bedre medarbejderoplevelse via et samarbejde med Randstad. Kontakt os for at få indblik i fordelene ved et partnerskab med Randstad.

book et møde

meningsfuld indsigt i arbejdsstyrken

Det nuværende konkurrenceprægede arbejdsmarked og ændringer i medarbejdernes forventninger gør medarbejderindsigt vigtigere end nogensinde. Det er afgørende at vide, hvad medarbejdere ønsker af deres arbejdsgivere, og at forstå nye tendenser. Disse indsigter kan hjælpe dig med at udvikle en robust ansættelsesstrategi og opbygge et stærkt employer brand.

Den rette indsigt kan hjælpe med alt fra udvikling af rekrutteringsteknikker, der er målrettet mod dine ideelle kandidater, til at skabe en konkurrencedygtig kompensationspakke. Adgang til disse vigtige indsigter kan betyde forskellen mellem at sikre den kandidat, din organisation har brug for. Hos Randstad tror vi så stærkt på værdien af medarbejderindsigt, at vi producerer flere rapporter i løbet af året, herunder:

  • randstad workmonitor. Vores Randstad Workmonitor undersøger tusindvis af arbejdstagere på 34 markeder. Resultaterne giver en bedre forståelse af, hvad arbejdstagere ønsker, og identificerer ændringer på arbejdsmarkedet.
  • global talent trends report. Vores Global Talent Trends rapport indsamler resultater fra C-suite executives og HR-ledere. Disse detaljer giver indsigt i, hvordan arbejdsgivere søger efter og administrerer medarbejdere. Sammen med andre af Randstad Sourcerights online ressourcer kan disse indsigter hjælpe dig med bedre at forstå behovene hos nutidens medarbejdere, nye tendenser og markedskrav.
  • employer brand research. Vores Employer Brand-undersøgelser giver os en bedre idé om, hvad der motiverer arbejdstagere til at takke ja til eller skifte job.
To personer, der giver high five - "vikar"
To personer, der giver high five - "vikar"

skræddersyede HR-løsninger

Hos Randstad forstår vi, at rekruttering ikke er en one-size-fits-all proces. Vi bruger aldrig standardiserede HR-strategier. I stedet tager vi os tid til bedre at forstå vores kunders behov. Det første skridt, vi tager, er at mødes med dig og lære mere om, hvordan din virksomhed fungerer. Vi arbejder sammen med dig for bedre at forstå din virksomheds unikke mål, målsætninger og udfordringer. Vi kan også hjælpe dig med at finde ud af, hvad der karakteriserer dig som arbejdsgiver.

Vores teams er også klar over, at rekruttering og workforce management har mange forskellige bevægelige dele, herunder rekruttering, onboarding, oplæring og bemandingsplanlægning. Vi giver dig som kunde mulighed for at bestemme, hvilke specifikke HR-opgaver du ønsker, vores team skal håndtere, og hvilke opgaver du ønsker at beholde in-house.

Vi kan f.eks. håndtere den indledende rekrutterings- og screeningproces og derefter lade dine teams gennemføre samtaler. Vi kan også levere end-to-end HR management-løsninger. Dette høje niveau af tilpasning sikrer, at din organisation modtager de specifikke ydelser, den har brug for, uden at betale for ydelser, du ikke har brug for.

Uanset hvilket serviceniveau din virksomhed har brug for, kan et samarbejde med Randstad øge arbejdsstyrkens engagement. Et højere medarbejderengagement kan være med til at skabe et positivt arbejdsmiljø for dine langtidsansatte, nyansatte og potentielle medarbejdere. Undersøgelser viser også, at virksomheder med et højt niveau af engagement på arbejdspladsen har en tendens til at klare sig bedre end dem med mindre engagerede medarbejdere.

brancheekspertise

Med mere end 60 års erfaring inden for rekruttering og workforce management har vi et højt niveau af ekspertise inden for rekruttering og bemandingsløsninger. I modsætning til andre rekrutteringsfirmaer begrænser vi ikke vores ydelser til kun én branche eller en ydelse. I stedet dækker vi mange markeder og specialistområder, herunder produktion, finans, IT, byggeri, teknik og marketing, for blot at nævne nogle få, ligesom vi tilbyder en bred vifte af ydelser.

Vi arbejder også med kunder over hele kloden, herunder i Nord- og Sydamerika, Europa og Asien. Denne globale eksponering giver os en bedre forståelse af forandringer og nye tendenser på jobmarkedet og i økonomien. Vores lokale kontorer giver os et bedre perspektiv på rekrutteringstendenser på forskellige markeder og i forskellige regioner. Denne kombination giver os mulighed for at levere den mest præcise indsigt, rådgivning og support, der er tilgængelig.

Derudover tilbyder vi vores kunder vejledning og løbende støtte, når de navigerer i nye udfordringer og forandringer på deres respektive markeder. Denne støtte gør det muligt for din organisation hurtigt at justere sine ansættelses- og rekrutteringsstrategier for at imødekomme disse nye krav og holde sig foran konkurrenterne. I sidste ende er det sådan, at jo bedre din virksomhed kan tilpasse sig til nye bemandingsudfordringer eller ændringer i medarbejdernes forventninger, jo bedre en samlet medarbejderoplevelse kan du tilbyde.  

Med vores skræddersyede løsninger kan vi hos Randstad levere de ydelser og den støtte, du har brug for til at opbygge et godt arbejdsmiljø for dine medarbejdere. Det skaber en positiv medarbejderoplevelse, der kan lokke kandidater til at acceptere dit jobtilbud og opmuntre dine nuværende medarbejdere til at blive.

Kontakt Randstad i dag for at finde ud af, hvordan et samarbejde med os kan forbedre dine medarbejderes oplevelse og føre din virksomhed til nye højder. 

book et møde
om eksperten
Hans Henrik Davidsen
Hans Henrik Davidsen

Hans Henrik Davidsen

national director - randstad danmark

Hans Henrik har indgående kendskab til og mange års erfaring indenfor rekruttering, bemanding og HR-løsninger. Som en del af Randstad Danmarks ledelsesteam er Hans Henrik med til at sætte retningen og konceptualisere visionen for de enkelte forretningsområder.

hold dig opdateret om de seneste nyheder, trends og tendenser om rekruttering og arbejdsmarkedet.

tilmeld