Der findes meget forskelligartede roller i salg, men vi har samlet 5 gode råd, som du altid bør tage i betragtning, når du skal rekruttere salgsprofiler. 

  • Gode sælgere er guld værd, og det ved de godt selv. Forvent derfor ikke, at den rette sælger finde dig. - Du skal finde ham eller hende. Og det sker i høj grad via netværk og de sociale medier, så brug dit netværk og vær aktiv og åben om, hvad du leder efter på de sociale medier.
  • Vær opmærksom på, at salg flyder i årerne hos den gode sælger, så sælgeren vil som oftest gå et skrit længere end andre profiler for at fortække dig det, du gerne vil høre i en ansøgning og til jobsamtalen. - Også selvom der bliver pyntet lidt på sandheden. Sørg derfor for at inddrage en professionel til at afkode sælgerens kompetencer, resultater og adfærd ned til mindste detalje uden at lade sig forføre.
  • Lad være med at oversælge stillingen - så oversælger sælgeren også sig selv for at imødekomme stillingen. Inddrag en af virksomhedens sælgere i forløbet, så der gives et realistisk billede af stillingen.
  • Giv sælgeren mulighed for at vise sit værd via en case - Kan vedkommende overbevise dig, kan han/hun højst sandsynligt også overbevise dine kunder.
  • Når en sælger performer godt, smitter det af på bundlinjen. Sørg derfor for at sælgerens løn og bonusordninger er en motivationsfaktor for mersalg.

At rekruttere sælgere er en af Randstads specialistområder. Det kan du læse meget mere om lige her

Du er altid velkommen til at kontakte os for nærmere info.