I gennemsnit ligger omkostningerne ved at udskifte blot én medarbejder lige over 20 % af lønnen for den pågældende stilling. Kombinationen af disse høje omkostninger, den vedvarende mangel på arbejdskraft og den voksende mangel på kvalifikationer gør det afgørende for organisationer at træffe smarte ansættelsesbeslutninger.

Et af de mest effektive værktøjer, som din organisation kan bruge under rekrutteringsprocessen, er referenceindhentning. Muligheden for at få direkte feedback fra kandidatens nuværende eller tidligere ledere og kolleger er uvurderlig. Det kan dog være både besværligt og tidskrævende at tage sig tid til at foretage flere referenceindhentnigner pr. kandidat.

For at hjælpe din virksomhed med at undgå tidsspilde, men stadig få den indsigt i kandidater, som I har brug for til at træffe informerede ansættelsesbeslutninger, har vi skabt Relevate Reference, vores nyeste automatiserede platform til referenceindhentning.

Når du indgår et samarbejde med Randstad, får du automatisk adgang til vores Relevate Reference værktøj og den værdi denne teknologi giver din organisation.

mennesker på række illustration

book et møde med en af vores dygtige konsulenter, hvis du vil høre mere om, hvad vi kan tilbyde.

book et møde

hvad er relevate reference?

Relevate Reference er en automatiseret software til referenceindhentning, der hjælper med at strømline referenceindhentningsprocessen. I stedet for at bruge timer på telefonen eller kæmpe for at finde et tidspunkt, der passer både dig og referencen, giver Relevate Reference referencerne mulighed for at give feedback når som helst, hvor som helst og fra en hvilken som helst enhed.

Derefter kombinerer vores teknologi denne feedback og leverer den i et letforståeligt format, så du kan vurdere hver enkelt kandidats færdigheder og kompetencer samt afgøre, om han/hun passer til jobbet og virksomheen.

Vores Relevate Reference-teknologi er ikke et selvstændigt produkt, men blot et af de mange værktøjer, som vores kunder har adgang til som en del af vores overordnede løsninger til rekruttering og forvaltning af arbejdsstyrken. 

hvordan virker relevate reference?

Relevate Reference er så let at bruge, at du kan få den indsigt i kandidater, du har brug for, med blot et par klik. Det eneste du skal gøre er at angive din kandidats kontaktoplysninger, herunder for- og efternavn samt e-mailadresse. Vores automatiserede software tager sig af resten.

Relevate Reference beder kandidaterne om at oplyse navn og kontaktoplysninger på de referencer, som de ønsker at bruge. Derefter sendes der automatisk anmodninger til hver af kandidatens referencer med et link og instruktioner til at udfylde formularen.

Referencerne kan derefter udfylde formularen fra en hvilken som helst enhed, når som helst og hvor som helst. Vores teknologi til online referenceindhentning sender endda automatiske påmindelser til referencerne, hvis det er nødvendigt, for at forbedre svarprocenten. Den sender dig også notifikationer pr. e-mail, når hver enkelt referenceformular er indsendt.

Når vores system har modtaget alle referenceformularer, genereres der automatisk en rapport. Denne rapport kombinerer alle resultaterne i én letforståelig rapport, der indeholder uvurderlige data, såsom sandsynligheden for genansættelse og den samlede præstationsscore. Den indeholder også en kombineret score for de vigtigste spørgsmål, der stilles i referenceformularen, f.eks:

  • er kandidaten en holdspiller?
  • er kandidaten fleksibel over for forandringer?
  • leverer kandidaten sit arbejde til tiden?
 mand en kvinde kigger på en mobiltelefon sammen
 mand en kvinde kigger på en mobiltelefon sammen

hvad gør relevate reference til et effektivt rekrutteringsværktøj?

Vores Relevate Reference-platform til automatiseret referenceindhentning giver dig mulighed for at integrere teknologi og data i ansættelsesprocessen uden at fjerne behovet for det menneskelige element. Hvad betyder det for din virksomhed? Det betyder, at dine ansættende ledere stadig har fuld kontrol over, hvilke kandidater der passer bedst til virksomheden, rollen og chefen.

Forskellen er, at vores teknologi giver dit ansættelsesteam den nødvendige indsigt i kandidaterne til at sammenligne ansøgere på en retfærdig, præcis og uvildig måde. Denne unikke kombination af teknologi og menneskelig kontakt er kernen i vores løsninger. Med brugen af vores Relevate Reference-værktøj kan din organisation strømline rekrutteringsprocessen og samtidig forbedre ansættelsesresultaterne.

quote icon

Vores teknologi giver dit ansættelsesteam den nødvendige indsigt i kandidater, så de kan sammenligne ansøgere på en fair, præcis og uvildig måde.

mennesker på række illustration

book et møde med en af vores dygtige konsulenter, hvis dus vil høre mere om hvad vi kan tilbyde

book et møde

hvordan kan relevate reference tilføre værdi til din organisation?

Relevate Reference er ideel til alle små og mellemstore virksomheder, der ønsker at ansætte smartere og hurtigere. Denne teknologi kan give din organisation mange fordele, herunder:

tidsbesparelser

Det er meget forskelligt, hvor lang tid det tager at foretage et referencetjek, men der er ingen tvivl om, at det er en tidskrævende proces.

Virkeligheden er, at de fleste HR-medarbejdere simpelthen ikke har timer til at bruge på at foretage referencetjek. Så enten skynder de sig igennem processen, kontakter kun nogle få referencer eller endnu værre - springer processen helt over.

Relevate Reference hjælper HR og ansættende ledere med at spare tid ved at automatisere hele referenceindhentningen. Faktisk kan du gennemføre hele opsætningen af referencetjekket på blot et par minutter. Resultaterne kan derefter leveres direkte til din indbakke i løbet af ca. en uge.

hurtigere ansættelse

Når det gælder om at ansætte talenter, er tiden ikke på din side. Det meget konkurrenceprægede jobmarked betyder, at arbejdsgiverne skal arbejde hurtigt for at udvælge en kandidat og give et jobtilbud, før konkurrenterne gør det. På den anden side må du ikke forhaste ansættelsesprocessen, da kvaliteten af ansættelsen ellers kan lide under den.

Derfor skal arbejdsgiverne indsamle så mange data og indsigt om kandidaterne som muligt, så hurtigt som muligt. Relevate Reference kan hjælpe dig med at gøre netop det. Vores automatiserede teknologi til referenceindhentnign kræver kun nogle grundlæggende oplysninger om hver enkelt kandidat og et par klik. Derefter kan du fokusere på andre HR-opgaver, mens vores teknologi tager sig af resten.

Inden for ca. en uge kan din organisation få den indsigt i kandidater, som den har brug for til at træffe fornuftige beslutninger om ansættelse. Med disse oplysninger i hånden er du bedre rustet til at gennemgå og sammenligne kandidater og afgøre, hvilken ansøger der er den rette til din virksomhed. Ved at forkorte den tid, det tager at gennemføre referencetjekket, kan din virksomhed give den rigtige kandidat et jobtilbud før dine konkurrenter.

forbedrede ansættelsesresultater

Ifølge en nylig undersøgelse er 88 % af lederne bekymrede over den stigende personaleomsætning. En af de bedste måder at minimere omsætningen på er at sikre, at du ansætter de rigtige kandidater til de rigtige stillinger. Denne opgave er til gengæld ikke nogen let opgave. Det betyder, at du skal se ud over blot færdigheder og kompetencer. Selv om disse kvalifikationer er vigtige, kan de ikke i sig selv hjælpe dig med at afgøre, om du passer til jobbet og chefen.

I stedet skal du grave lidt dybere og lære mere om kandidaterne, f.eks. om deres ledelsesstil, motivation og personlighed. Ved at gennemføre virtuelle eller personlige interviews kan du få indsigt i kandidaterne. Det giver dog kun et ensidigt billede. Referenceindhentning kan derimod hjælpe dig med at få et bedre indblik i kandidaterne gennem deres nuværende og tidligere ledere, overordnede og kollegaer.

I årevis blev referenceindhentningen primært udført pr. telefon. Selv om denne metode kan være effektiv, kan den også føre til forhastede samtaler og utilstrækkelige resultater. Vi har fundet ud af, at hvis referencerne kan bruge vores Relevate Reference-proces til at udfylde en online-formular på det tidspunkt, der passer dem bedst, kan det føre til højere svarprocenter og mere detaljerede svar.

En af de bedste funktioner i vores Relevate Reference-teknologi er, at den kombinerer alle kandidatens referencefeedback i én letlæselig rapport, der giver et bedre overblik over hver enkelt ansøger. Disse indsigter kan hjælpe dig med at afgøre, ikke kun hvilke kandidater der har de rette kompetencer, men også hvilken kandidat der passer bedst til din virksomhed.

minimering af bias i ansættelsesprocessen

Bias i rekrutteringsprocessen er en af de sværeste udfordringer, der skal overvindes. Langt de fleste mennesker har trods alt en form for bias, uanset om de er bevidste eller ubevidste. Når disse fordomme påvirker ansættelsesbeslutninger, kan det i høj grad hindre din virksomheds evne til at opbygge en mangfoldig og inkluderende arbejdsplads.

Selv om du ikke kan fjerne de bias, som referencerne kan medføre, kan du mindske de fordomme, der påvirker rekrutteringsteamets ansættelsesbeslutninger, ved at bruge automatiseret referenceindhentning. Med vores automatiserede software er der ingen gætteleg med hensyn til referencernes svar. I stedet kombinerer vores teknologi alle resultater for at give et overblik over kandidaternes styrker og svagheder. Vores rapporter er alle struktureret på samme måde for at give en nøjagtig sammenligning af kandidaterne side om side.

besparelser

Automatiseret referencetjek er hurtigt ved at blive et uundværligt værktøj, der hjælper medarbejderne med at spare tid og ansætte hurtigere. I stedet for at købe denne teknologi som et selvstændigt produkt fra et mindre erfarent firma kan du få adgang til dette effektive værktøj ved blot at være kunde hos Randstad.

mennesker på række illustration

book et møde med en af vores dygtige konsulenter, hvis dus vil høre mere om hvad vi kan tilbyde

book et møde
om eksperten
Hans Henrik Davidsen
Hans Henrik Davidsen

Hans Henrik Davidsen

national director - randstad danmark

Hans Henrik har indgående kendskab til og mange års erfaring indenfor rekruttering, bemanding og HR-løsninger. Som en del af Randstad Danmarks ledelsesteam er Hans Henrik med til at sætte retningen og konceptualisere visionen for de enkelte forretningsområder.

hold dig opdateret om de seneste nyheder, trends og tendenser om rekruttering og arbejdsmarkedet.

tilmeld