find relevant info om jobbet som category manager.

Som category manager arbejder du typisk sammen med produktion- og marketingmedarbejdere for at sikre at den respektive virksomhed udvikler kvalitetsprodukter, som lever op til efterspørgslen på markedet. Som category manager vil du hovedsageligt arbejde i detailbranchen eller i selve produktfremstillingen for at hjælpe virksomheder med at promovere deres produkter og sikre størst mulig succes og afsæt på markedet.

ledige job
1

hvad er en category manager?

Din primære opgave som category manager er at udvide og forbedre udviklingen og brugen af et produkt eller en tjeneste. Da du oftest kun har fokus på en specifik kategori, har du også ansvaret for at promovere og prissætte de respektive produkter. Du står ligeledes for udviklingen af markedsføringsstrategier for at promovere den pågældende produktkategori og øge salget.

Nogle category managers researcher på nye potentiele varer, der enten kan erstatte eller komplementere andre varer i produktkategorien, for at øge produktets synlighed og omsætning. Som category manager arbejder du med teams på flere forskellige stadier af research- og produktudviklingen og du udvikler marketingstrategier for at booste kundeinvolvering og kampagner. Du bruger dataanalyse til at forstå og opnå værdifuld indsigt, inden for kundeadfærd og køb, og du bruger denne viden til at skabe vækst.

hvad laver en category manager?

Som category manager er det din opgave at imødekomme både kundernes og virksomhedens behov. Det betyder, at du skal have kendskab til kundemålgruppen, i alt lige fra deres præferencer og hvor de køber deres varer til populære reklamemetoder for den pågældende demografiske gruppe. Du bruger tid på at researche salgsfremmende metoder til din målgruppe. Du fastslår produktpriser ved at sammenholde virksomhedens overskudsgrad og konkurrenternes priser. Du udtænker måder at bruge priser strategisk, for på den måde at skabe mersalg.

Kunne du se dig selv bringe dine salgsevner og strategiske tankegang i spil i rollen som category manager? Så læs videre og find ud af, hvad der kræves af uddannelse, kompetencer og kvalifikationer for at kunne få arbejde som category manager.

kolleger, der holder møde
kolleger, der holder møde

find dit næste job via os

Hos Randstad har vi mange kunder, som har brug for dygtige category managers. Registrér dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

opret profil
2

hvad tjener en category manager?

Lønrammen for en category manager spænder bredt og ligger typisk mellem kr. 45.000-70.000. Lønnen varierer en del alt efter hvilken virksomhed, du er ansat i, hvor i landet du arbejder samt dit erfaringsniveau.

Lønnen forhandles individuelt, og som category manager er en stor del af din løn baseret på provision.

Er du ansat i detail, vil lønnen typisk være lavere end i andre brancher.

hvad kan påvirke en category managers løn?

Flere forskellige parametre kan spille ind på en category managers løn. Du kan forvente en højere løn, hvis du har bred erfaring og flere akademiske kvalifikationer. Som nyuddannet og uerfaren skal du naturligvis forvente en lavere løn.

Den geografiske placering af arbejdspladsen kan også spille ind på din løn. Hovedstadsområdet har ofte højere lønninger end resten af landet. Sidst men ikke mindst vil størrelsen på virksomheden også kunne påvirke din løn. Mindre virksomheder vil generelt ikke kunne tilbyde så høje lønninger som større og velansete virksomheder.

find ledige stillinger.
3

typer af category managers

Category managers findes i flere forskellige udgaver. De omfatter blandt andet:

  • category manager for en forhandler

Som category manager for en forhandler bruger du din tid på lagerstyring, prisplanlægning og visuel merchandising. Du mødes også med leverandørerne for at sikre, at prissætningen for produktkategorien er optimal. Dit arbejde består også i at identificere problemer og hjælpe forhandleren med at udnytte nye trends ved at allokere ny hyldeplads og øge synligheden af produkter, der sælges hurtigt. Category managers indenfor detail sikrer også at det korrekte produktsortiment leveres til kunderne.

  • category manager for en leverandør

Som category manager for en leverandør, er du med til at forbedre en specifik produktkategori i flere forskellige butikker. Dit arbejde kan bestå i at udtænke måder hvorpå hyldeplads og placering kan optimeres, samt at analysere succesen med andre konkurrenters produkter. De fleste category managers, som arbejder for forhandlere, bruger tid på at drøfte placeringen af produktkategorier sammen med forhandleren.

nærbillede af smilende kvinde
nærbillede af smilende kvinde

interesseret i et lederjob?

Læs mere om jobbet som leder. Måske er det lige dig?

et job som leder?
4

arbejde som category manager

En category managers opgave er at maksimere omsætningen ved at levere de rigtige produkter til forbrugerne på det rigtige tidspunkt. Det kræver derfor et godt greb om de daglige aktiviteter at være category manager.

arbejdsopgaver og ansvarsområder

Som category manager er du involveret i en lang række forretningsaktiviteter, som blandt andet omfatter:

brug for hjælp til dit CV?

Vi har samlet vores bedste råd til udarbejdelse af et power resumé til dit CV.

få gode råd her
5

arbejdsmiljø og arbejdstider

De fleste category managers arbejder på et kontor, i et butikslokale eller sammen med salgsafdelingen. Der skal træffes strategiske beslutninger, og det kræver, at I bruger flere timer på kontoret, hvor I udarbejder markedsundersøgelser og analyserer data. Når du hjælper forhandlere med at arrangere gulvplaner og hyldeallokering, bruger du det meste af dagen på benene, mens du arbejder med hyldepladserne i butikken.

hvem er dine kolleger?

Som category manager arbejder du i detailbranchen, og dine kolleger kan her være salgscheferkundeservicemedarbejdere og serviceledere. Da du også tager hånd om lagerstyring og indkøb, vil du også kunne arbejde tæt med logistikchefer, indkøbsledere og andre specialister herunder business development managers, produktledere og projektledere.

arbejdstider

Category managers arbejder ofte indenfor normal arbejdstider mellem 08.00 og 16.00 som fuldtidsansat. Du kan dog også opleve aften- og weekendarbejde f.eks. i forbindelse med udarbejdelse ag nye planer for produktsortimentet. Visse arbejdsgivere opererer med deltidsstillinger og kontraktansættelser. Der er til tider også rejser involveret i arbejdet som category manager, da du skal ud at møde leverandører og forhandle priser..

person i jakkesæt, der navigerer på tablet
person i jakkesæt, der navigerer på tablet

hvem er dine kolleger?

Som category manager arbejder du ikke kun sammen med andre ledere. Du har også en tæt kontakt til mange andre faggrupper, f.eks. salgschefer, kundeservicemedarbejdere og serviceledere.

find dine næste kolleger her
6

uddannelse og karrieremuligheder

For at blive category manager skal du have forudgående uddannelse. Du skal have oparbejdet officiel læring indenfor forbrugeradfærd, forretningsstrategi og marketing. Det kan du blandt andet få ved at tage en bachelor i virksomhedsledelse eller marketing.

Det er således muligt at videreuddanne sig til category manager på eksempelvis Dansk Indkøbs- og Logistik Forum, hvor man uddannes og certificeres i category management. Da category manager jobbet er en lederstilling, så forventes det, at du har arbejdserfaring og/eller ledererfaring for at kunne indtage stillingen.

Du kan gennemføre en marketing- og ledelsespraktik eller deltage i et kandidatuddannelsesprogram for at forbedre dine færdigheder og erfaringer. Frivilligt arbejde kan ligeledes forbedre dine udsigter.

færdigheder og kompetencer

Følgende færdigheder er vigtige i arbejdet som category manager:

  • kommerciel ekspertise

Som category manager er det afgørende at forstå de aktuelle brancheled, fra indkøbsrelaterede risici og investeringsresultater til forbrugeradfærd og prismodeller. Kommerciel ekspertise hjælper dig også med at lukke handler og oprette strategiske planer for produktkategorier.

  • projektledelsesevner

En category manager overvåger forskellige aspekter af produktet, herunder udvikling og interessentstyring. Du har brug for projektledelsesevner til at navigere på tværs af arbejdsgange og styre forskellige aspekter af produktudvikling, såsom budgettering og tidsstyring.

  • digital ekspertise

Som category manager skal du gøre brug af teknologi for at øge din produktkategoris performance. Det er en fordel hvis du har IT-kendskab, især når du skal foretage dataanalyse, digitale kampagner og lager- eller indkøbsadministration. Du skal også have kendskab til Microsoft Office for at kunne udarbejde rapporter.

  • strategisk tænkning

I arbejdet skal du udarbejde strategisk planlægning som kan øge salget af produktkategorien eller selve produktudviklingen. Her er det en fordel at du kan tænke strategisk og udarbejde marketingstilgangen således at den er som skræddersyet til produktudvalget.

  • ledelseskompetencer

Som category manager arbejder du ofte med flere forskellige afdelinger i virksomheden. Lederskab og ledelseskompetencer kan her hjælpe dig med at koordinere grupper og motivere teams til at arbejde hårdt for at nå et specifikt mål.

karrieremuligheder

Som category manager har du flere klare karrieremuligheder ved hånden. Du kan arbejde dig henimod en stilling som senior category manager eller blive marketing manager eller marketingschef. Visse category managers specialiserer sig i indkøb eller digital marketing og bliver indkøbschefer og digitale marketingschefer.

find din næste job via randstad
7

fordele ved at finde job via Randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer category managers til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og interim ansatte.

  • fastansættelse

Randstad rekrutterer category managere til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

  • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

  • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen. Upload dit CV i vores database og lad os hjælpe dig med at finde dit næste job. Se alle vores ledige stillinger her.

smilende kolleger arbejder sammen
smilende kolleger arbejder sammen

hjælp til jobsamtalen?

At blive indkaldt til en jobsamtale bliver af nogen sidestillet med at komme til eksamen. Men hvad kan du egentlig gøre på forhånd, og hvordan forbereder du dig bedst muligt.

få tips til jobsamtalen
8

ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål vedrørende arbejde som category manager

thank you for subscribing to your personalised job alerts.