find info om jobbet som revisor

Som revisor kontrollerer og reviderer du virksomheders regnskaber. Du kan hjælpe med regnskabsarbejde og være virksomhedens økonomiske og forretningsmæssige rådgiver såvel som sparringspartner. Læs mere om, hvor og hvordan du kan arbejde som revisor, hvad gennemsnitslønnen er og find ud af, hvilke karrieremuligheder der kan være.

ledige stillinger
1

hvad er en revisor?

En revisor er en person, der kontrollerer om økonomien/regnskabet i en virksomhed eller organisation er korrekt. Det gør vedkommende ud fra et revisionsfirma, eller som ansat i selve virksomheden. Når en virksomhed indsender deres årsregnskab, har virksomheden brug for en revisionspåtegning. Her vil det i bedste fald fremgå, at deres regnskab er i overensstemmelse med virkeligheden. En revisor afgør, om en virksomhed modtager denne påtegning, og har derfor et stort ansvar.

hvad laver en revisor?

En revisor er ansvarlig for:

 • kontrol af årsregnskab
 • at yde rådgivning
 • beregning af skat
 • at organisere kundekonti
 • at udføre administrativt arbejde
Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_200.jpg
Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_200.jpg
opret profil
2

gennemsnitsløn for en revisor

Lønniveauet for en revisor kan spænde meget bredt afhængig af din uddannelse, erfaring og den virksomhed, du arbejder for.  Derudover spiller ansvaret og revisionsfirmaets størrelse typisk en rolle for lønnen. Ifølge Danmarks statistik ligger lønninger mellem kr. 39-43.000 om måneden som færdiguddannet revisor, afhængig af om det er i den private eller offentlige sektor. En senior revisor profil vil typisk tjene mellem 50.000 - 60.000 kr. 

Er du statsautoriseret revisor, vil lønnen ligge på +65.000 kroner.

Hertil kommer lukrative bonusordninger samt betaling for overarbejde eller afspadseringsordninger.

hvordan kan du stige i løn som revisor?

Hvis du udfører et godt stykke arbejde, vil du typisk stige i løn hvert år. Jo mere erfaring du får som revisor, desto højere løn vil du således tjene. Du vil også stige i løn, hvis du for eksempel avancerer til afdelingsleder, eller hvis du begynder at arbejde som selvstændig i dit eget revisionsfirma. 

Dine bonusudbetalinger er ofte afhængig af det antal kunder, du har, og den omsætning du bidrager med, og dermed vil din arbejdsindsats typisk afspejle sig i din bonusudbetaling.

find ledige stillinger
3

typer af revisorer

Revisor er ikke en beskyttet titel, hvilket betyder, at alle i princippet kan kalde sig revisor. Forskellen ligger således i revisorens uddannelsesmæssige baggrund. 

Der skelnes overordnet mellem to typer revisorer: registreret revisor og statsautoriseret revisor.

 • registreret revisor

En registreret revisor har til opgave at kontrollere og revidere regnskaber og økonomi for virksomheder. Opgaverne kan også bestå i at hjælpe med regnskabsarbejde og være virksomhedens økonomiske og forretningsmæssige rådgiver. Som registreret revisor har du typisk taget grundforløbet på en universitetsuddannelse (cand.merc.aud.) og arbejder hovedsageligt for små og mellemstore organisationer.

 • statsautoriseret revisor

Som statsautoriseret revisor arbejder du hovedsageligt for store organisationer, hvor du har ansvaret for at kontrollere regnskabet. Du arbejder for børsnoterede selskaber og finansielle virksomheder. Du vil også kunne komme til at revidere for foreninger eller virksomheder som modtager eller ansøger om offentlig støtte.  

Den største forskel mellem en statsautoriseret revisor og en registreret revisor er uddannelsesniveauet. Som registreret revisor kan du nøjes med et to årigt grundforløb på cand.merc.aud. uddannelsen, hvorimod at du som statsautoriseret revisor skal igennem det fulde forløb, der tager op mod 5 år. 

Woman smiling while sitting behind her desk, screens displaying financial information.
Woman smiling while sitting behind her desk, screens displaying financial information.
ledige job
4

arbejdet som revisor

En revisor er ansvarlig for, at en virksomheds tal altid er korrekte. Som en person, der er god til tal, gennemgår du en virksomheds bogholderi og kontrollerer alt på fejl og særheder. Hvis du finder noget, der ikke passer, går du til bunds i problemet. Er det et spørgsmål om sjuskeri, eller kan der være tale om svindel? Uanset hvad, så er det din opgave at finde ud af, hvad problemet er. 

opgaver som revisor

Hvad kan du ellers forvente, når du begynder at arbejde som revisor? Følgende ting er gode at vide:

 • udarbejdelse og vurdering af årsregnskabet

Med udgangspunkt i årsregnskabet får iværksætteren, men også investorerne, indsigt i virksomhedens økonomiske situation. Der træffes vigtige valg på baggrund af disse tal. Det er dit ansvar som revisor at sikre, at der ikke er fejl i tallene.

 • yde finansiel rådgivning

Med dit finansielle know how er du den rette person til at give iværksættere passende rådgivning. Det kan for eksempel omhandle besparelsesmuligheder, budgetter og tilskud.

 • yde administrativ rådgivning

Som revisor arbejder du med tal dagen lang. Derfor ved du bedre end nogen anden, hvor vigtig en god administration er for en virksomhed. Du kan give råd om, hvordan administrationen struktureres bedst, og du hjælper administrative medarbejdere med at analysere virksomhedens tal.

 • fungere som mægler

Når to partier ikke kan blive enige om økonomiske forhold, kan du som revisor blive ansat til at opklare mulige uenigheder. Handler det for eksempel om en virksomhedsovertagelse eller skilsmisse? Så er det din opgave at sikre, at begge partier får det, de har krav på.

få gode råd her
5

arbejdsmiljø og arbejdstider

Nysgerrig efter at vide, hvordan det er, at sidde med hovedet begravet i tal hele dagen som revisor? Så kan du efterfølgende få et indtryk af en revisors arbejdsdag.

Man smiling while sitting behind his desk, computer screens displaying programming code.
Man smiling while sitting behind his desk, computer screens displaying programming code.
læs vores gode råd her
6

uddannelse og karrieremuligheder

Det kan tage to år at blive revisorassistent på to år, mens det tager 3 – 4 år at blive færdiguddannet som registreret revisor. Der er flere måder at blive revisor. Du kan tage en bacheloruddannelse i erhvervsøkonomi og derefter en revisorkandidat, cand.merc.aud. 

Det er også muligt at tage HD 1. og 2. del sideløbende med et trainee forløb i et revisionsfirma, eller sideløbende med en kontoruddannelse med speciale i revision og oplæring i et revisionsfirma. 

For at blive statsautoriseret revisor skal du tage hele cand.merc.aud. og efterfølgende oparbejde op mod 3 års erfaring på et godkendt revisionskontor. Først derefter kan du blive indstillet til en eksamen til statsautoriseret revisor. Det kan tage helt op til 10 til 12 år at blive statsautoriseret revisor.

hvilke færdigheder og kompetencer skal en revisor have?

Som revisor er det vigtigt, at du elsker at arbejde med tal. Komplicerede formler og matematiske hårdknuder skræmmer dig ikke, men motiverer dig måske blot til at anstrenge dig endnu mere. En revisor er dog mere end bare et matematisk geni. Kunne du tænke dig at blive revisor? Så ville det være godt, hvis du kan genkende følgende kompetencer hos dig selv:

 • kommunikationsevner

Som revisor er du i hyppig kontakt med kunderne. Du inviterer kunderne ind på dit kontor, taler med dem og rådgiver dem i forhold til deres økonomi. Som revisor formidler du ofte komplekse sammenhænge, så du skal kunne forklare sammenhængene på en forståelig måde, så kunderne ved, hvad der tales om.

 • nøjagtig

Som revisor er det din opgave at opdage de små fejl fra en årsrapport. Det er vigtigt, at du ikke overser nogle detaljer. Som revisor skal du derfor arbejde med stor præcision ned til den allersidste decimal. 

 • kundeorienteret

Som revisor har du meget kontakt med kunden. Kunden har stor tillid til dig og tillægger din dømmekraft en høj værdi. Det er derfor vigtigt, at du gør dit yderste for at tilfredsstille kunden. Du fordyber dig grundigt i en virksomheds økonomiske sammenhænge, så du altid kan yde rådgivning af høj kvalitet.

 • præsterer under pres

Revisorjobbet er et vigtigt erhverv, som mange er afhængige af. Når du oplever pres, er det ikke en udfordring, men motiverer dig yderligere til at præstere dit bedste. Du har tillid til dine egne evner og bliver ikke let stresset.

 

karrieremuligheder

Vil du overtage mere ansvar efter en årrække med at kontrollere årsrapporter og ydelse af økonomisk rådgivning? Som revisor er der forskellige karrieremuligheder. Her er nogle af dem:

 • teamleder i bogholderi

Som teamleder er du ansvarlig for en gruppe af revisorer eller finansielle medarbejdere. Du er kontaktpersonen for dine medarbejdere og de kommer til dig med spørgsmål eller udfordringer. Du tager også nye kollegaer under dine vinger og sørger for, at de føler sig godt tilpas i din afdeling.

 • bogholder

Som bogholder laver man analyser af en virksomheds økonomiske forhold ligesom en revisor. Forskellen er, at du som bogholder ikke afgiver en revisionspåtegning og du ikke er så meget optaget af at tjekke årsregnskabet. Som bogholder fokuserer du mere på at rådgive. Ud fra tallene fortæller du dine kunder, hvad de bedste økonomiske valg er.

 • selvstændig iværksætter

Er du initiativrig og er det din drøm en dag at starte din egen virksomhed? Så kan du også starte for dig selv! Det kan virke som et stort skridt, men har du den rette erfaring, viden og mod, så er det altid en oplagt mulighed.

Vil du øge dine karrieremuligheder? Så kom i gang med din personlige udvikling. Hos Randstad ser vi gerne på din karriereudvikling sammen med dig. Se de forskellige tests, tips og træning.

klik her
7

fordele ved at finde et job som revisor via Randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer revisorer til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og freelancere.

 • specialister finder specialister

Hos Randstad er vi specialister inden for rekruttering af revisorer. Vores rekrutteringskonsulenter inden for økonomi har selv en baggrund i branchen og kender derfor både markedet og kunderne.

 • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

 • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

fastansættelse

Randstad rekrutterer revisorer til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen.

two females working and smiling on their laptops in an office
two females working and smiling on their laptops in an office
8

ofte stillede spørgsmål om arbejdet som revisor

De oftest stillede spørgsmål vedrørende arbejdet som revisor.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.