Efter næsten to år med hidtil usete erhvervsmæssige udfordringer som f.eks. supply chain disruptions, karantæner, hjemmearbejde, nedlukninger og meget mere er mange virksomheder endelig i gang  genopretningsprocessen. Heldigvis ser det ud til, at den globale økonomi på mange områder er ved at komme sig hurtigere, end de fleste eksperter havde forudset. Desværre kan den fortsatte mangel på arbejdskraft dog hæmme væksten for millioner af organisationer over hele verden.

Faktisk ser vi allerede tegn på, at det sker. I USA har næsten halvdelen af alle byggefirmaer angiveligt måttet afvise arbejde på grund af personalemangel. En anden nylig undersøgelse viser, at 68 % af de globale virksomheder hævder, at manglen på kvalificeret arbejdskraft forhindrer dem i at implementere nye teknologier på arbejdspladsen.

For at sikre fortsat vækst  er det afgørende for din virksomhed at overvinde denne massive mangel på arbejdskraft. Det er ikke nogen nem opgave, når man tænker på, at arbejdstagernes forventninger har ændret sig betydeligt siden pandemien, at markedstendenserne ændrer sig hurtigt, og at mange organisationer arbejder hårdt for at komme sig i et kaotisk marked.

Mand ved skærm i produktionshal
Mand ved skærm i produktionshal

Den gode nyhed er, at et samarbejde med en virksomhed, der tilbyder HR-løsninger, kan forbedre dine ansættelses- og fastholdelsesresultater og samtidig hjælpe din virksomhed med at spare både tid og penge. Her er et kig på nogle af de måder, en ekstern HR-udbyder, som Randstad, kan hjælpe din virksomhed med at imødekomme manglen på arbejdskraft.

Illustration af ansøgningsdokument

indblik i et samarbejde med Randstad

donwload

anvend midlertidig arbejdskraft

På grund af de komplekse forhold i på nutidens globale markeder, som f,eks. supply chain disruptions og svingende forbrugerkrav, er flere og flere organisationer afhængige af vikarer og anden midlertidig arbejdskraft for at opfylde produktionskravene. Ifølge vores Randstad Sourceright Trends-rapport planlægger mere end 70 % af organisationerne at bruge flere midlertidige medarbejdere, freelancere - og projektansatte i 2022. Randstad har værktøjerne, teknologien og erfaringen til at hjælpe din virksomhed med at administrere en midlertidig arbejdsstyrke. Vores Randstad Inhouse Services hjælper kunderne med alt fra rekruttering til onboarding og planlægning af midlertidige medarbejdere. 

adgang til en stor kandidatdatabase

Når du samarbejder med Randstad, får du øjeblikkelig adgang til vores store pulje af dygtige kandidater i hele landet. Der er blandt andet tale om forhånds-screenede kandidater, som er klar til at starte med kort varsel. På trods af vores omfattende kandidatdatabase er der tidspunkter, hvor de specifikke kompetencer, som din virksomhed har brug for, ikke findes i vores kandidatdatabase.Vi hjælper dig således også med at udarbejde et stærkt stillingsopslag og en jobbeskrivelse, ligesom vi finder og tiltrækker de rette kandidat i vores omfattende netværk og via sociale medier og andre relevante platforme.

mand siddende i truck på et lager
mand siddende i truck på et lager

indsigt i de seneste markedstendenser

Markedstendenserne har ændret sig betydeligt under pandemien og fortsætter med at ændre sig i kølvandet på den. For at forblive relevante på det meget konkurrenceprægede jobmarked, er det afgørende at forstå disse ændringer. Ved at samarbejde med en ekstern HR-udbyder kan du få hjælp til at indhente disse oplysninger uden at spilde værdifuld tid.

Hos Randstad følger vi regelmæssigt markedstendenserne og deler vores indsigt om kandidatmarkedet for at sikre, at du fuldt ud forstår de ændringer, der præger jobmarkedet. For eksempel gennemfører vi hvert år vores Randstad Employer Brand Research for at forstå, hvad kandidaterne finder vigtigt på mere end 30 markeder.

anvendelse af avanceret HR-teknologi

HR-teknologi er blevet så effektiv, at det næsten er umuligt at forblive konkurrencedygtig på arbejdsmarkedet uden. På det hastigt skiftende jobmarked vi har i dag har du ikke længere uger eller måneder til at gennemgå ansøgninger, foretage baggrundstjek og arrangere samtaler. Jo længere tid det tager dig at udvælge din ideelle ansøger, jo større er risikoen for at miste den pågældende kandidat til en konkurrent. På den anden side ønsker du heller ikke at forhaste processen og risikere at træffe dårlige og dyre ansættelsesbeslutninger.

Det er her, HR-teknologi kan hjælpe. Din virksomhed kan undgå at miste toptalenter ved at strømline rekrutteringsprocessen ved hjælp af kunstig intelligens, Machine Learning og anden teknologi. Denne teknologi gør det muligt for din virksomhed at identificere sine nøglekandidater hurtigere og tilbyde dem et job, før dine konkurrenter har en chance for at stjæle de bedste kandidater.

Hos Randstad forstår vi værdien af HR-teknologi, men vi anerkender også vigtigheden af den menneskelige interaktion. Vi mener, at det kun er ved at prioritere både tech og touch, at virksomheder kan opnå meningsfulde resultater. Det er netop af denne grund, at vi har udviklet Randstad Relevate. Med Randstad Relevate anvender vi en række HR-teknologiske værktøjer til at lette og digitalisere HR-processer som f.eks. onboarding, jobsamtaler, vagtplanlægning, remote arbejde og meget mere

Illustration af ansøgningsdokument

indblik i et samarbejde med Randstad

donwload

skræddersyede HR-løsninger

Hos Randstad ved vi, at bemandings- og rekrutteringsløsninger ikke er en one-size-fits-all løsning. Der er trods alt ikke to virksomheder, der er ens. Vi tager os altid tid til at forstå vores kunders behov, kultur, rekrutteringsmål og udfordringer i forbindelse med bemandings- og rekrutteringsløsninger. 

Når vi tager os tid til at indsamle disse oplysninger om din virksomhed, kan vi skabe tilpassede strategier til effektivt at håndtere dine udfordringer med ansættelse og fastholdelse af medarbejdere. Vores skræddersyede HR-løsninger giver os også mulighed for ikke blot at hjælpe dig med at finde kandidater med de rette færdigheder og kvalifikationer, men også at fokusere på at finde kandidater, som passer til din virksomheds kultur og jobbet som helhed, hvilket er med til at forbedre fastholdelsesgraden.

løsninger til bemandingsplanlægning

En professionel HR-partner som Randstad kan ikke kun hjælpe med selve rekrutteringsprocessen, vi kan også hjælpe med løsninger til bemandingsplanlægning og personaleadministration. Med Randstad Inhouse Services tilbyder vi HR ydelser og løsninger til kunder med en større midlertidig arbejdsstyrke. En dedikeret Randstad-konsulent vil med vores Inhouse-løsning være fysisk tilstede hos jer og tage sig af alt fra rekruttering og onboarding til vagtplanlægning og uddannelse af medarbejdere. I sidste ende kan en HR-partner, der arbejder onsite hos jer, forbedre træning og uddannelse, medarbejderengagement samt øge produktiviteten og samtidig reducere fravær og personaleomsætning.

Download vores Randstad-guide for at få flere oplysninger om, hvordan vores løsninger til rekruttering og bemandingsløsninger fungerer.

Illustration af ansøgningsdokument

indblik i et samarbejde med Randstad

donwload
om eksperten
author lars kjaerulf
author lars kjaerulf

Lars Kjærulf

director, operational talent solutions

Lars er overordnet ansvarlig for Randstad Operational Talent Solutions og Randstad Inhouse Services i Danmark. Lars har en stærk forståelse for virksomheders HR-udfordringer og begrænsninger og bidrager med sine mange års erfaring indenfor bemandingsløsninger, personaleoptimeringer og procesoptimering til at skabe værdi for vores kunder med behov for en stor fleksibel arbejdsstyrke.

hold dig opdateret om de seneste nyheder, trends og tendenser om rekruttering og arbejdsmarkedet.

tilmeld