Kombinationen af den stigende mangel på arbejdskraft og den stadig voksende kvalifikationskløft skaber et stærkt konkurrencepræget jobmarked, der gør det udfordrende, dyrt og tidskrævende at sikre sig de bedste talenter. Ifølge en undersøgelse fra 2020 er kandidatmangel den største bekymring blandt CEO'er og ledere i hele verden.

Når virksomhedsledere er tvunget til at rette deres opmærksomhed mod at genetablere deres virksomhed på et post-pandemisk marked, kan det være en reel kamp at finde tid til at prioritere talent acquisition. Et samarbejde med en ekstern HR-udbyder, der kan håndtere sourcing- og rekrutteringsprocessen for din virksomhed kan derfor i mange tilfælde være fordelagtig.

For at hjælpe din virksomhed med at beslutte, om det er den rigtige løsning at samarbejde med en HR-udbyder, har vi samlet en liste med nogle af årsagerne til, at virksomheder vælger at indgå et samarbejde med Randstad.

illustration af forstørrelsesglas med rettetegn

randstads rekrutteringsproces

download

avanceret HR-teknologi

Teknologiske fremskridt har påvirket næsten alle arbejdsfunktioner på arbejdspladsen, og rekruttering er ingen undtagelse. Selv om online jobportaler har gjort det lettere at indsamle ansøgninger, og ATS-software (Application Tracking System) kan forenkle processen med at filtrere disse ansøgninger, er det ikke nødvendigvis nok til at finde, tiltrække og ansætte de kandidater, som din virksomhed har brug for.

Hos Randstad prioriterer vi brugen af avanceret teknologi, der gør det muligt at udvide vores rækkevidde til at finde både aktive og passive kandidater, forhåndscreene dem og analysere rekrutteringsdata for at opbygge den mest effektive proces for 

 

Brugen af denne type HR-teknologi kan forbedre kvaliteten af en ansættelse betydeligt ved at give os mulighed for at identificere kandidater, der matcher din virksomheds specifikke kriterier, herunder færdigheder, kvalifikationer og personlighedstræk. 

Kombineret online og fysisk møde
Kombineret online og fysisk møde

menneskeligt fokus

En faktor, der adskiller Randstad fra mange af vores konkurrenter, er, at vi ved, at det kræver mere end avanceret HR-teknologi at finde kvalificerede kandidater. Det kræver også et menneskeligt fokus og menneskelig indsigt. Derfor kombinerer vi tech med touch, så vi kan tiltrække de bedste talenter.

Vi anvender teknologi, hvor det giver mening, men vi fokuserer på menneskelig indsigt ift. kandidaternes adfærd, motiverende faktorer og forventninger til arbejdspladsen. Vi tager afsæt i den enkelte og anvender vores menneskelige indsigt i hele processen, uanset om vi sourcer kandidater, kontakter interesserede ansøgere eller gennemgår potentielle kandidater.

Denne todelte tilgang, der anvender både teknologi og menneskelig indsigt, gør det muligt for os at levere kandidater, der er forhåndsvurderede og meget engagerede.

skræddersyet plan for talent acquisition

En af de største bekymringer, mange virksomheder har ved at indgå et samarbejde med en ekstern HR-udbyder, er frygten for, at rekrutteringsprocessen ikke passer til virksomhedens kultur eller employer brand. 

Vi er klar over, at alle de kunder, vi arbejder med, har forskellige behov, mål og målsætninger, og at der ikke findes en standardiseret proces, når det gælder ansættelse af medarbejdere. Disse faktorer er grunden til, at vi altid starter sourcing- og rekrutteringsprocessen med at mødes med kunden for at drøfte ansættelsesbehovet og for at få en fuld forståelse af virksomhedskulturen.

illustration af forstørrelsesglas med rettetegn

randstads rekrutteringsproces

download

Med disse oplysninger i hånden opbygger vi en skræddersyet proces til talent acquisition, der matcher din virksomheds brand. Denne indledende proces giver os mulighed for at identificere kandidater, der vil passe godt til virksomheden - både ift. til at matche arbejdsopgaver, manager og virksomhedskulturen. Samtidig giver det os mulighed for at give  potentielle ansøgere et indblik i, hvordan det er at arbejde for jeres virksomhed, hvilket kan forbedre ansættelsesresultaterne betydeligt.

Vi giver også vores kunder mulighed for at bestemme præcis, hvilken del af talent acquisition processen vi skal håndtere, og hvilke aspekter I ønsker at beholde i huset. Nogle kunder foretrækker f.eks., at vi håndterer hele rekrutteringsprocessen fra ende til anden, herunder onboarding og uddannelse. Andre kunder foretrækker derimod, at vi kun sourcer og forhåndsscreener kandidaterne, hvorefter I selv håndterer ansættelsesopgaverne herfra.

Når du samarbejder med Randstad, vil vi udarbejde en skræddersyet plan, der opfylder din virksomheds specifikke behov, mål og målsætninger.

kortere time-to-hire

På et meget konkurrencepræget jobmarked, som det vi befinder os i lige nu, er det afgørende, at ansættelser sker hurtigt. Faktisk viser undersøgelser, at den gennemsnitlige tid, der bruges på at besætte en stilling, er ca. 30 dage, mens de mest eftertragtede kandidater ofte kun er tilgængelige for jobskifte i 10 dage eller mindre. Uden en effektiv rekrutteringsproces kan det være umuligt for din organisation at ansætte de kandidater, som I har brug for.

quote icon

De mest eftertragtede kandidater er ofte kun tilgængelig for et jobskifte i 10 dage eller mindre

Det sidste du ønsker, er at bruge uger på at guide meget attraktive kandidater gennem rekrutteringsprocessen for derefter at miste dem til en konkurrent, fordi processen tog for lang tid. På den anden side ønsker du heller ikke at haste gennem ansættelsesprocessen og træffe dårlige ansættelsesbeslutninger, som kan være både frustrerende og dyre.

Et samarbejde med en professionel HR-udbyder kan hjælpe dig med at fremskynde ansættelsesprocessen og samtidig tiltrække de mest eftertragtede kandidater. Når du samarbejder med Randstad, får du f.eks. adgang til en stor pulje af kvalificerede kandidater, som er forhåndsscreenede og validerede.

Hvis vi ikke er i stand til at finde den rette kandidat i vores kandidatdatabase, anvender vi en kombination af avanceret HR-teknologi og vores indgående forståelse af både globale og lokale jobmarkeder til at identificere de mest effektive sourcing-strategier for at tiltrække de kandidater, som din virksomhed har behov for.

omkostningsbesparelser

Der er ingen tvivl om, at talent acquisition kan være dyrt. Rekrutteringsomkostninger, herunder annoncering, kan hurtigt løbe op. Faktisk viser vores undersøgelser, at det koster ca. 21 % af lønnen for den pågældende stilling at ansætte en ny medarbejder. Dertil skal du lægge den tid, som rekrutteringsopgaverne tager fra dine andre daglige opgaver. Med andre ord, er det ret tydeligt, at dette er et område, hvor du ikke har råd til, at det går galt.

At samarbejde med en virksomhed, der tilbyder HR-løsninger, kan virke som en ekstra udgift. Virkeligheden er imidlertid, at et samarbejde med et bureau, der har specialiseret sig i rekruttering, faktisk kan spare din virksomhed både tid og penge. I de fleste tilfælde tager rekrutteringsbureauer sig af sourcing, ansættelse, præscreening og nogle gange også af interviewprocessen. Hos Randstad kan vi også håndtere onboarding- og uddannelsesprocessen, hvilket kan fremskynde time-to-productivity-hastigheden.

Ved at samarbejde med en HR-udbyder kan du reducere de faste HR-omkostningerne ved at mindske behovet for et stort internt rekrutteringsteam, samtidig med at du stadig har mulighed for at op- og nedskalere din rekrutteringsindsats efter behov. Desuden kan en forbedring af kvaliteten af ansættelserne være med til at mindske personaleomsætningen og de dermed forbundne omkostninger.

Hvis du vil vide mere om, hvordan Randstad kan hjælpe din virksomhed med at forbedre ansættelsesresultaterne, er du velkommen til at downloade vores beskrivelse af vores rekrutteringstilgang.

illustration af forstørrelsesglas med rettetegn

randstads rekrutteringsproces

download
om eksperten
Hans Henrik Davidsen
Hans Henrik Davidsen

Hans Henrik Davidsen

national director - randstad danmark

Hans Henrik har indgående kendskab til og mange års erfaring indenfor rekruttering, bemanding og HR-løsninger. Som en del af Randstad Danmarks ledelsesteam er Hans Henrik med til at sætte retningen og konceptualisere visionen for de enkelte forretningsområder.

hold dig opdateret om de seneste nyheder, trends og tendenser om rekruttering og arbejdsmarkedet.

tilmeld