Danske lønmodtagere er - som lønmodtagere i de fleste andre lande - optimister med henblik på 2018. Ifølge en stor international undersøgelse fra vikar og rekrutteringsbureauet Randstad, tror 70 procent af danskerne på, at den danske økonomi bliver endnu bedre i 2018 sammenlignet med 2017. Og også i den virksomhed som de danske lønmodtagere arbejder for, er der sprudlende optimisme – 63 procent tror, at deres virksomhed vil performe bedre i 2018 sammenlignet med 2017.

»Det er naturligvis glædeligt at danskerne tror på, at den økonomiske vækst fortsætter ufortrødent i 2018. Jeg tilslutter mig helt klart denne optimisme - eksempelvis søger vi nu efter 15 nye medarbejdere internt i første kvartal af 2018« siger Nima Astanehdost, administrerende direktør i Randstad.

Han hæfter sig dog ved, at selvom danskerne er optimister med hensyn til virksomhedernes resultater i 2018 sammenlignet med 2017, så er det ikke i samme omfang som i de øvrige 33 lande.

»Jeg synes, det er værd at bemærke, at vi ikke helt så optimistiske som i andre lande, når det gælder virksomhedens resultater. Det kan skyldes, at vi måske er lidt mere forsigtige i forhold til andre lande, og så tror jeg er mange lønmodtagere nok også i dag er bevidste om, at kampen om de dygtige kandidater er en stor udfordring - bliver det ikke løst og lykkedes det ikke for virksomhederne at hente de folk, de har brug for, kan det være med til at bremse den økonomiske vækst,« siger han.

Udsagn:  Jeg tror at min virksomhed vil klare sig bedre økonomisk i 2018 sammenlignet med 2017

Udsagn 2:  Jeg tror mit land vil klare sig økonomisk bedre i 2018 sammenlignet med 2017

BAGGRUND

Randstad har i samarbejde med Blauw Research og Survey Sampling International (SSI) interviewet lønmodtagere i 33 lande i hele verden. Interviewene er gennemført i perioden 24. oktober - 8. november 2017, og der er interviewet minimum 400 lønmodtagere i hvert land. Alle de adspurgte er mellem 18 og 65 år og arbejder mindst 24 timer om ugen. Undersøgelsens resultater indgår i den seneste udgave af Randstad Workmonitor, der udkommer fire gange om året.

Hos Randstad hjælper vi mennesker og virksomheder med at udnytte deres fulde potentiale. Vi kombinerer viden med moderne teknologi til at skabe forandringer, der hjælper mennesker fremad. Vi kalder det:  human forward.

Randstad Danmark er en del af den internationale Randstad Group, som er en af verdens største udbydere af HR-løsninger. Med mere end 4.700 kontorer fordelt på 39 lande formidler vi hver dag arbejde til mere end 625.000 mennesker verden over.

I Danmark er vi blandt de førende vikar- og rekrutteringsbureauer med afdelinger i København, Aarhus, Aalborg, Kolding og Esbjerg. En position vi har opnået, fordi vi, som eksperter på arbejdsmarkedet, formår at matche kvalificerede kandidater med de rette jobmuligheder.