En stor ny undersøgelse gennemført blandt lønmodtagere i 33 lande viser, at 63 procent af danskerne er udstyret med teknologiske redskaber, der gør dem fuldt ud i stand til at udføre deres job hjemmefra eller på en anden lokation end den vanlige arbejdsplads.

Derudover mener 78 procent af de danske lønmodtagere, at en agil arbejdsplads styrker den daglige balance mellem arbejde og fritid.

Men træerne vokser ikke ind i himlen, for af undersøgelsen fremgår det også, at 35 procent af danskerne mener, at den agile arbejdsplads skaber et pres i forhold til den private sfære, da man føler sig forpligtet til at være tilgængelig hele tiden.

»I Danmark er vi helt klart nået langt på det teknologiske område, og rigtig mange har i dag mulighed for at koble sig op og arbejde forskelige steder fra – ikke mindst hjemmefra. Det giver den enkelte en høj grad af fleksibilitet i hverdagen, som meget få af os sikkert ville være foruden,« siger Thomas Bælum, der er rekrutteringsdirektør i Randstad.

Men han påpeger samtidig, at såvel arbejdsgiver som arbejdstager har et ansvar for, at det ikke tager overhånd.

»Det er skræmmende, at en tredjedel af de danske lønmodtagere føler, at det er et pres på dem for at være tilgængelige i alle døgnets 24 timer. Selv om vi måske ligger lavt i forhold til andre lande, så er det klart et område, som arbejdsgiverne bør have fokus på. Det er meget vigtigt, at man forventningsafstemmer med sine medarbejdere i forhold til, hvornår de skal være tilgængelige – ligesom man som arbejdsgiver ikke må have en forventning om, at medarbejderne svarer omgående på mails sendt uden for arbejdstiden,« siger Thomas Bælum.

BAGGRUND

Randstad har i samarbejde med Blauw Research og Survey Sampling International (SSI) interviewet lønmodtagere i 33 lande i hele verden. Interviewene er gennemført i perioden 10.-26. januar 2018, og der er interviewet minimum 400 lønmodtagere i hvert land. Alle de adspurgte er mellem 18 og 65 år og arbejder mindst 24 timer om ugen. Undersøgelsens resultater indgår i den seneste udgave af Randstad Workmonitor, der udkommer fire gange om året.

Randstad DK er en del af den internationale Randstad Group, som er en af verdens største udbydere af HR-løsninger. Med mere end 4.700 kontorer fordelt på 39 lande formidler vi hver dag arbejde til mere end 650.000 mennesker verden over. I Danmark er vi blandt de førende vikar- og rekrutteringsbureauer med afdelinger i København, Aarhus, Aalborg, Kolding og Esbjerg. En position vi har opnået, fordi vi som eksperter på arbejdsmarkedet formår at matche kvalificerede kandidater med de rette jobmuligheder.

Udsagn: Jeg kan lide den fleksible arbejdsplads, da den sikrer, at jeg får en god balance mellem arbejdsliv og fritidsliv

Udsagn: Min arbejdsgiver udstyrer mig med den fornødne teknologi til, at jeg kan arbejde alle steder fra

Udsagn: Den agile arbejdsplads gør, at jeg bliver presset i mit private, da jeg føler mig forbundet til mit arbejde.