Af Nima Astanehdost, administrerende direktør i Randstad

Vi kan nok alle hurtigt blive enige om, at statsminister Lars Løkkes valg af Tommy Ahlers som ny uddannelses- og forskningsminister efter Søren Pinds afgang er et modigt og spændende valg. Og lige så modigt er det af Tommy Ahlers at takke ja til ministerposten.

Som mange andre havde jeg ikke set det komme - og slet ikke ud fra et rekrutteringsperspektiv.

Jeg kender ikke Tommy Ahlers, men han har en spændende profil, og så er han ikke levebrødspolitiker men derimod erhvervsmand med en god portion succes i baggagen.

Kan en iværksætter trives på Christiansborg?

Men selv om solen lige nu skinner fra en skyfri himmel på regeringen, og selv om statsministeren helt sikkert også ruster sig til et kommende valg, så er spørgsmålet, om den nye Forsknings- og Udviklingsminister kan trives på den politiske scene?

Som iværksætter er han vant til dynamik og handlekraft, og helt så hurtigt går det ikke altid i det politiske liv, hvor det at nå konsensus omkring bordet er et must, og beslutningerne er væsentligt længere tid undervejs end i erhvervslivet.

Men vi har behov for en profil som Tommy Ahlers for også at sætte iværksætteri yderligere på landkortet – det er et vigtigt for dansk erhvervsliv. Så lad os håbe på, at han kan skabe resultater på den politiske scene, som han også har gjort i iværksætterverdenen.

Når man ser på, hvilke sko han skal udfylde, er det dog ikke nogen lille udfordring, han er kommet på. De fleste danskere kender Søren Pind som en meget karismatisk person, og jeg er da heller ikke i tvivl om, at vi inden længe vil se ham i en toppost i Erhvervslivet.

Men hvis nogen skal kunne erstatte ham, så er det netop en person som Tommy Ahlers, der tør stå frem og alt andet lige har samme karismatiske tilgang til tingene – så godt set af Lars Løkke.