Når mange statslige institutioner i de kommende to år skal flytte ud af København med dertilhørende 3900 stillinger, så skulle man tro at det betød færre jobs i København.

Det er selvfølgelig muligt at der bliver færre jobs i København på den lange bane, men lige nu her er der som følge af udflytningen af de mange jobs utrolig meget aktivitet på det Københavnske jobmarked.

»Vi modtager allerede nu rigtig mange henvendelser fra kandidater, der har besluttet sig for ikke at flytte med arbejdspladsen, men derimod at søge nye udfordringer i København. Ligeså mærker vi også, at en række medarbejdere allerede har sagt deres stilling op for at søge andet arbejde. Indtil den endelige udflytning har fundet sted, vil der som følge her af være behov for at besætte ledige stillinger med vikariater,« fortæller Nima Astanehdost, der er direktør i Randstad.

Og han tilføjer: »Vi har heldigvis gearet væsentligt op på antallet af medarbejdere på det seneste, hvorfor jeg er sikker på, at vi er i stand til at løfte opgaven.«

SKI - Statens og Kommunens Indkøbs service

Og netop Randstad spiller en afgørende rolle, når 3900 job flyttes fra København til provinsen.

Randstad er netop blevet valgt som første leverandør, når der skal findes medarbejdere til statslige og kommunale stillinger.

»Vi er utrolig stolte af at være blevet valgt som primær SKI-leverandør. Det er en utrolig spændende tid som den offentlige sektor står over for, med henblik på at mange statslige arbejdspladser skal flyttes ud af København. Jeg er helt sikkert på, at denne transformationsproces går over i historien, og når arbejdspladserne engang er flyttet ud, og alt igen har fundet sit naturlige leje, så vil det være fantastisk at se tilbage på, at denne proces har man været med i", siger Nima Astanehdost

Den megen aktivitet og valget som primær SKI-leverandør har betydet, at Randstad har etableret en enhed på fire personer, der er tilknyttet Københavnerafdelingen. De fire personer skal udelukkende have fokus på den offentlige sektor.

»Den store aktivitet i den offentlige sektor kombineret med, at vi er blevet valgt som SKI-leverandør har gjort, at vi valgt at tilknytte fire erfarne medarbejdere inden for dette felt, lige som vi også har det på andre områder, når det gælder eksempelvis sælgere, ingeniører, IT folk med videre. Såvel den jobsøgende som arbejdspladsen er bedst tjent med, at konsulenten har 100% fokus på, hvad det betyder at arbejde inden for det pågældende segment,« siger Nima Astanehdost.