Selv om vores direktørs femte og sjette ciffer i personnummeret viser henholdsvis otte og nul, har han prøvet mere end de fleste på samme alder, og hans CV fortæller også om en imponerende erhvervskarriere. Om nogen er Nima beviset på, at hårdt og målrettet arbejde lønner sig.

 

Nima kom til Danmark som flygtning fra Iran i 1990. Dengang var han ti år gammel og havde under flugten blandt andet opholdt sig et halvt år i en kælder i Pakistan. Det første stykke tid i Danmark tilbragte han sammen med mor, far og lillebror i Sandholmlejren, og derfra gik turen videre til Sejs lidt uden for Silkeborg. Her slog familien sig ned, da faderen via en kontakt fik et job i Ferskvandscentret i Silkeborg.


I Sejs blev Nima sendt i skole sammen med sin lillebror - uden at kunne et eneste ord dansk. Men han gik til opgaven med krum hals, og man skulle næsten tro, at han dengang kendte Pippi Langstrømpe, der som bekendt siger: ”Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert!”


Dengang var der nok ikke så mange, der kunne forudse, at  Nima og lillebroderen skulle ende med at sidde i hver deres topstilling inden for dansk erhvervsliv.


»Det var svært at falde til, men det var også en spændende tid, og det virkede faktisk lidt som et eventyr. Men tiden var også lidt en anden, og så var Sejs bare et fantastisk sted at vokse op som barn – med trygge og naturskønne omgivelser,« fortæller Nima.


Efter tiden i Sejs hvor Nima blandt andet gik til fodbold, gik turen videre til Handelshøjskolen i Aarhus. Og sideløbende med studierne indledte han sin erhvervskarriere med et vikariat i den selvsamme virksomhed, som han 15 år senere skulle ende med at stå i spidsen for, nemlig Randstad.


Den første tid gik med et vikariat som studiemedarbejder, og det var med til at give ham hår på brystet, mener Nima.


»Jeg synes nu nok, at folk har en tendens til at undervurdere værdien af studiejob. Det kan godt være, at det ikke lyder specielt attraktivt at sidde og tale i telefonen kl. 6 om morgenen, men det er helt klart sundt at lære at arbejde med kundeservice, og så er det også noget, som man kan tage med sig videre i karrieren,« forklarer Nima, der efter sit vikariat søgte og fik et job som konsulent internt hos Randstad.


»Jeg syntes allerede dengang, at det var rigtigt spændende at arbejde i en rekrutteringsvirksomhed, for det betyder, at man kommer til at arbejde med både salg og mennesker - og det er to ting, som jeg altid har brændt for,« forklarer han. 


Efter en kort afstikker til et andet konsulenthus gik turen tilbage til Randstad, hvor han blev tilbudt jobbet som afdelingschef i vores Aarhus-afdeling.


»Det betyder meget for mig altid at arbejde på at avancere inden for det, jeg laver. Når jeg får en rolle, er det altid med ambitioner om at vokse. Det har jeg også en helt åben dialog med min egen chef om, og det har nok også været en medvirkende årsag til, at jeg er nået dertil, hvor jeg er i dag,« forklarer Nima.


Og i takt med hårdt arbejde og gode resultater gik turen nu op ad karrierestigen. Efter tre år blev Nima udnævnt til regionschef med ansvar for Randstads vikarforretning i Vestdanmark, og derefter fik han ansvaret for vikarforretningen i hele landet. Det hele er indtil videre kulmineret med, at han i 2016 blev tilbudt jobbet som administrerende direktør for hele Randstad Danmark. 


»Jeg har også været utroligt heldig, forstået på den måde at folk har troet på mig, og jeg har altid gjort mit yderste for at indfri forventningerne,« fortæller Nima, der samtidig understreger, at ikke alt har været en dans på roser.


»Jeg har modtaget mange lussinger igennem min karriere, men jeg bliver aldrig slået ud - og af natur slår jeg heller ikke igen. Men det er med til at motivere mig. Hvis jeg holder foredrag for 100 mennesker, så ved jeg, at der er måske en tredjedel, der ikke ønsker mig der – fordi de tror, at jeg kommer fra en ghetto og ikke har noget at bidrage med. Men lige præcis det motiverer mig også – for så føler jeg en indædt trang til at vise, at jeg faktisk har noget at byde ind med,« forklarer han.


Han understreger, at det ligger ham meget på sinde at styre Randstad godt igennem den krise, som vi står midt i netop nu.


»Krisen udgør en kæmpe udfordring, men jeg er sikker på, at vi nok skal komme godt ud på den anden side,« siger Nima.


»Mange har mistet deres arbejde, men hvis vi skal finde noget positivt i mørket, så kunne det være, at vi er blevet bedre til at tage ansvar og løfte i flok. Og så har vi ikke mindst taget et kvantespring i forhold til den måde, vi arbejder på. Krisen har gjort os langt mere digitale og bedre i stand til at anvende de mange teknologiske værktøjer, som findes i dag, og det er også noget, som vi i Randstad har et stort fokus på,« tilføjer han.


Selv om de fleste af døgnets vågne timer går med arbejde, har familien også en stor plads i hjertet hos Nima. Familien, som også omfatter hans kone Runa og deres tre børn Albert, Eliiot og Vega, bor i byen Mårslet uden for Aarhus.


I dag d. 28. april 2020 runder Nima 40 år - STORT TILLYKKE med dagen, vi er glade for og stolte af at have dig i spidsen for vores organisation.