Hjemmekontorerne har over det sidste år kørt på højtryk rundt i hele landet – ja, sågar hele verden, og med hjemmekontorer og nedlukning af idrætsfaciliteter følger inaktivitet.



Iflg. en undersøgelse gennemført af Institut for Idræt & Biomekanik på Syddansk Universitet har Corona-nedlukningen resulteret i et markant fald i danskernes fysiske aktivitet. Undersøgelsen viser, at danskerne bevæger sig 20,6% mindre under nedlukningen.



Ikke nok med at de fælles rammer, hvor vi normalt dyrker motion – fitnesscenteret, fodboldbanen, hallen osv. har været lukket ned. Også de små ting, hvor vi bevæger os fra kontor til kontor, henter kaffe i kaffemaskinen nede ad gangen og transporten til at fra arbejde, om det er på cykel, på gåben til og fra stationen eller ind og ud af bilen, er for rigtig mange udskiftet med en plads i hjemmekontoret, hvor langt de fleste har alt inden for rækkevidde, og skridttælleren viser et skræmmende lavt tal, når dagen er omme.



Derfor mener Randstads HR direktør, Tine Ryg Cebrian, at man som arbejdsgiver har et ansvar for at opmuntre til, motivere og støtte op om den fysiske aktivitet blandt medarbejderne:



”Inaktiviteten går ud over både vores fysiske og mentale velvære. Det påvirker vores ydeevne og humør, og derfor er det vigtigt, at vi som arbejdsgivere hjælper vores medarbejdere til at huske at bevæge sig i hverdagen. Det kommer både medarbejderne og virksomheden til gode”, siger Tine Ryg Cebrian

Husk fællesskabet

Iflg undersøgelsen fra Syddansk Universitet svarer næsten hver fjerde dansker (24%), at de savner at lave de aktiviteter de plejer, 22,5% savner adgang til idrætsfaciliteter, og 14,5% savner nogen at være fysisk aktive sammen med.



Netop det at være sammen om at røre sig og have et fællesskab omkring det – også selvom vi er fysisk adskilt, er noget, som er vigtigt at have for øje, fortæller Tine Ryg Cebrian: ”Sundhed og fysisk aktivitet er to vigtige parametre på vores arbejdsplads. Covid19 situationen begrænser mange af os i at dyrke den sport, vi plejer, og derfor vil vi gerne slå et ekstra slag for at vi kommer op af stolene og ud og bevæger os. Derfor har vi igangsat et 8 ugers "Stay Fit for the Future" program, som løber fra 1. marts til 30. april 2021, hvor vi sammen får rørt os, selvom vi ikke er fysisk sammen”, uddyber hun.

 

Om det er en gå- eller løbetur i naturen, bevægelse foran computeren, eller når der tales i telefon er ikke så afgørende, fortæller Tine Ryg Cebrian. Det handler om at sætte nogle aktiviteter i gang og give medarbejderne en god oplevelse, så de forhåbentlig også fortsætter efter de 8 uger, for det handler ikke kun om her og nu, men også om at huske de gode vaner fremadrettet. 

Et godt formål

Hver fredag kl. 15.00 inviterer Randstad derfor medarbejderne til fredagsboost og powertalks med Henrik Mikkelsen fra Movewell, som gennem coaching, mentaltræning og powerwalks på 30 min. booster medarbejdernes mentale og fysiske sundhed. Derudover tilbydes online træning med Mikkel Manzano fra TRÆN om morgenen på valgfrie dage 2 gange om ugen.



Tine Ryg Cebrian fortæller, at der er blevet taget rigtig godt imod initiativet og for at motivere og skabe fællesskab, har Randstad også igangsat en lille konkurrence, som i sidste ende støtter et godt formål.



” For hver 10.000 skridt vi tilsammen går, støtter vi Julemærkehjemmet med 10 kr. Vores mål er, at vi skal nå op på 25.000.000 skridt og dermed kr. 25.000 i perioden. På den måde gavner det både Randstad, vores medarbejdere og en god sag, som vi rigtig gerne vil støtte, og som giver en ekstra motivationsfaktor for de fleste”, uddyber Tine Ryg Cebrian.



 

hold dig opdateret om de seneste nyheder, trends og tendenser om rekruttering og arbejdsmarkedet.

tilmeld