Påvirker det nuværende marked din virksomheds evne til at rekruttere og fastholde talenter? Hvis det er tilfældet, kan aktivering og anvendelse af HR-data give din organisation den konkurrencefordel, den har brug for til at sikre sig de rigtige talenter.

Denne proces involverer mere end blot indsamling af data og opsætning af nogle KPI'er. For at opnå succes på et konkurrencepræget marked er det afgørende at analysere HR-data i dybden. Kun ved at omdanne HR-data til meningsfuld HR-indsigt kan du få en konkurrencemæssig fordel og skabe bedre resultater.

Med over 60 års erfaring forstår Randstad, hvilken værdi HR-analyse har for talentudvikling og rekruttering. 

Vi giver vores kunder HR-indsigt og hjælper dig med at bruge disse indsigter sammen med dine egne data til at udvikle effektive HR-strategier.

puzzle

læs succeshistorien om en Fortune 500-virksomhed, og hvordan Randstad gav dem uvurderlig indsigt, så de kunne få en konkurrencemæssig fordel.

download casestudie

vigtigheden af datadrevet HR

At træffe beslutninger udelukkende baseret på subjektive meninger hører fortiden til. Med den hurtige teknologiske udvikling har virksomheder nu mulighed for at indsamle store mængder HR-data til en minimal pris. Ved at anvende HR-data og HR-analyser kan du opnå en lang række fordele, bl.a:

  • Finde flere kvalificerede kandidater
  • Øge fastholdelsesprocenten
  • Besætte svære stillinger
  • Overvinde kompetencegabet
  • Reducere rekrutteringsomkostningerne
  • Opbygge en mangfoldig arbejdsstyrke
  • Forudsige fremtidige medarbejderbehov
  • Styrke dit employer brand
  • Øge produktiviteten

På trods af de mange fordele, som HR-indsigt kan give, er de fleste organisationer stadig i de tidlige stadier, når det kommer til at aktivere og anvende dets fulde potentiale. En nylig undersøgelse fra Society of Human Resources Management (SHRM) viste, at selvom 71% af HR-cheferne anerkender vigtigheden af HR-analyser i deres organisation, er det kun 4%, der har opnået et avanceret modenhedsniveau.

lv-cj16-decision-blog-image-analytics-maturity-model
lv-cj16-decision-blog-image-analytics-maturity-model

At have adgang til HR-data er blot det første skridt. For at maksimere værdien af HR-data er det afgørende at investere i individer, der besidder den nødvendige ekspertise. Ifølge den samme SHRM-undersøgelse har kun 30% af respondenterne en medarbejder, afdeling eller division, der er dedikeret til denne funktion. Da det kan være en udfordrende opgave, kan det vise sig at være en stor fordel at samarbejde med en HR-ekspert, der allerede har den relevante viden.

I næste afsnit undersøger vi, hvordan et samarbejde med en HR-specialist som Randstad kan maksimere potentialet i dine HR-data, gøre dit HR-team mere effektivt og skabe større succes for din virksomhed.

randstads datadrevne tilgang

Hos Randstad er vi engagerede i at bruge både teknologi og vores menneskelige ekspertise for at skabe enestående resultater for vores kunder. Vores fokus er at give dig praktisk indsigt, ekspertvejledning og pålidelige metoder, så du kan maksimere brugen af data på en intelligent måde.

Lad os nu dykke ned i et par eksempler, der viser, hvordan vores datadrevne tilgang styrker vores kunder:

benchmark mod branchestandarder

Når man gennemfører en HR-analyse, er det vigtigt at opstille benchmarks for at måle sine fremskridt. Du kan selvfølgelig bruge dine interne historiske data til at måle forbedringer i virksomheden, men det vil ikke vise, hvordan din organisation virkelig klarer sig i forhold til konkurrenterne.

Før du kan lave denne type analyse, skal du vide, hvad "god" performance betyder inden for din specifikke branche. Det er her, Randstad kan hjælpe. Ved at anvende vores globale kandidatdata giver vi indsigt i, hvordan din virksomhed klarer sig i forhold til andre virksomheder i og uden for branchen, når det gælder nøgletal som løn, personalafgang og intern mobilitet. Denne kombination af interne data og vores kandidatindsigt giver vores kunder mulighed for at opbygge effektive HR-strategier, der hjælper dem med at skille sig ud.  

skab effektive strategier for virksomhedsplacering

Da en kvalificeret arbejdsstyrke er rygraden i enhver succesfuld virksomhed, er det blevet bydende nødvendigt for virksomheder at have adgang til en pulje af talenter. Tilgængeligheden af talenter er blevet en afgørende faktor, når man skal vælge lokation af en virksomheds nye fælles servicecenter eller fabrik. 

Hos Randstad hjælper vi vores kunder med den nødvendige viden til at træffe informerede beslutninger baseret på tilgængelighed, konkurrencedygtighed og kandidatomkostninger. Ved at anvende disse værdifulde data kan virksomheder strategisk placere deres faciliteter på steder, der ikke kun opfylder deres kandidatbehov, men også er i overensstemmelse med deres strategiske mål.

fastsæt konkurrencedygtige kompensationspakker

Det nuværende konkurrenceprægede kandidatmarked har øget arbejdstagernes forventninger. Selvom medarbejderfordele, såsom mulighed for hjemmearbejde og karriereudvikling, er vigtige for medarbejdere i dag, er lønnen stadig den vigtigste motivation for at vælge en arbejdsgiver.

lv-cj16-decision-blog-image-most-important-attributes
lv-cj16-decision-blog-image-most-important-attributes

For at tiltrække og fastholde talenter skal din organisation tilbyde konkurrencedygtige lønninger. Ikke desto mindre kan det være en udfordrende opgave at identificere den optimale kompensationspakke. Du er nødt til at finde en balance, hvor løntilbuddene er høje nok til at tiltrække og fastholde talenter, men ikke så høje, at det påvirker dit budget væsentligt.

Hos Randstad kan vi også hjælpe med denne proces. Ved at anvende vores kandidatdata kan vi rådgive din organisation og hjælpe dig med at identificere den ideelle kompensation for kandidater i din specifikke branche og lokation. At tilbyde den optimale lønpakke til dine medarbejdere kan have en øjeblikkelig positiv indvirkning på din organisations rekruttering og workforce management.

puzzle

læs succeshistorien om en Fortune 500-virksomhed, og hvordan Randstad gav dem lønindsigt, så de fik en konkurrencemæssig fordel i forhold til deres konkurrenter.

download casestudie

skab effektive udviklingsstrategier

At tilbyde de rigtige lønninger er et godt første skridt, men medarbejdernes behov udvikler sig hele tiden. I dag ønsker medarbejderne for eksempel mere fleksibilitet og jobsikkerhed fra deres arbejdsgivere. Som HR-leder er det afgørende at forstå, hvilken type medarbejderfordele dine medarbejdere virkelig ønsker.

Hos Randstad leverer vi den indsigt, du har brug for til at identificere behov og forventninger hos dine medarbejdere og potentielle kandidater. Vores årlige Employer Brand Research og Randstad Workmonitor-rapporter giver kandidatindsigt på over 30 markeder.  

Baseret på disse indsigter og vores ekspertise kan vi rådgive din organisation om, hvordan I kan justere jeres strategi for talent acquisition, så den matcher medarbejdernes forventninger og skaber bedre HR-resultater. Vi kan f.eks. hjælpe dig med at finde ud af, hvilke færdigheder du bør udelade fra dine jobkrav, eller hvilke fordele du kan tilføje for at tiltrække flere kandidater og besætte dine ledige stillinger hurtigere.

skab mangfoldighed og inklusion på arbejdspladsen

Virksomhedsledere over hele verden prioriterer i stigende grad mangfoldighed og inklusion - og med god grund. Virksomheder med en mangfoldig arbejdsstyrke opnår ofte bedre ansættelsesresultater, er mere innovative og har større overskud.

Men at skabe en mangfoldig arbejdsstyrke er ikke så ligetil, som det måske ser ud til. Det kræver en dyb forståelse af individuelle behov, at tilbyde passende medarbejderfordele, at opslå jobs på de rette kanaler og at sikre en inkluderende virksomhedskultur. Randstads markedsindsigt kan hjælpe dig med at udvikle HR-strategier til at opbygge og fastholde en mangfoldig arbejdsstyrke. For eksempel giver vi værdifuld indsigt i de unikke krav og præferencer hos specifikke demografiske grupper som kvinder eller millennials. Med disse oplysninger kan du opbygge en målrettet rekrutteringsstrategi for at tiltrække flere medarbejdere i disse specifikke grupper.

forudsig fremtidige behov

Det nuværende arbejdsmarked er stærkt påvirket af det voksende kvalifikationsgab, som forventes at koste arbejdsgivere billioner af dollars inden 2030. For at tackle denne udfordring er det vigtigt at udstyre din arbejdsstyrke med fremtidens færdigheder. Når alt kommer til alt, kan det være svært at holde sig foran konkurrenterne, hvis du blot ansætter til dine nuværende behov.

I stedet skal din virksomhed investere i omskolings- og opkvalificeringsprogrammer. Randstad giver indsigt i fremtidens færdigheder inden for forskellige områder. Med disse prognosedata kan vi hjælpe dig med at identificere aktuelle kompetencegab og udtænke opkvalificeringsstrategier for at bygge bro over disse huller.

Afslutningsvis skal organisationer gå videre end blot dataindsamling og fuldt ud omfavne potentialet ved HR-analyse. Dette indebærer at investere i de rette ressourcer eller samarbejde med en HR-ekspert som Randstad, der kan hjælpe med at realisere potentialet. På den måde kan organisationer opnå succes med talentudvikling og skabe vækst i virksomheden.

om eksperten
author lars kjaerulf
author lars kjaerulf

Lars Kjærulf

director, operational talent solutions

Lars er overordnet ansvarlig for Randstad Operational Talent Solutions og Randstad Inhouse Services i Danmark. Lars har en stærk forståelse for virksomheders HR-udfordringer og begrænsninger og bidrager med sine mange års erfaring indenfor bemandingsløsninger, personaleoptimeringer og procesoptimering til at skabe værdi for vores kunder med behov for en stor fleksibel arbejdsstyrke.

hold dig opdateret om de seneste nyheder, trends og tendenser om rekruttering og arbejdsmarkedet.

tilmeld