genovervej din rekruttering
Der er ingen tvivl om, at optimering af rekrutteringsstrategier og -praksis skal være en topprioritet for enhver organisation, der virkelig er engageret i at skabe en mangfoldig og inkluderende arbejdsplads. Heldigvis er der meget, du kan gøre for at sikre, at hvert trin i ansættelsesprocessen er skræddersyet specifikt til at eliminere skævheder og tilskynde til ansøgninger fra det bredest mulige udvalg af kandidater.
Som en begyndelse er det vigtigt at sikre sig, at alle jobbeskrivelser er skrevet med et så inkluderende sprog som muligt. Dette kan indebære at undgå unødvendig jargon, at kønne ord eller anvende andet sprog, der kan virke ekskluderende og få visse grupper til at føle sig uvelkomne.
Det kan også være en fordel kun at nævne nødvendige kvalifikationer i jobbeskrivelsen og udelade kvalifikationer, som er “nice-to-have”. Netop dette fremhæver LinkedIn, som en effektiv måde at gøre jobopslag mere inkluderende på i deres Gender Insights Report, der viste, at kvinder ansøger 20% færre job end mænd, og at de er 16% mindre tilbøjelige end mænd til at søge jobbet efter de har læst stillingsbeskrivelsen.
Der bør lægges vægt på diversitet og inklusion i hver fase af rekrutteringen, særligt når det kommer til noget så afgørende som jobsamtalen. Hvis det er muligt, så sørg for at kandidaten under de forskellige jobsamtaler mødes af forskelligartede personer. På denne måde minimeres risikoen for bias (bevidst eller på anden måde), og kandidaterne ser at de er velkomne og får lige muligheder for at gøre karriere i din virksomhed.
Et andet vigtigt skridt er at sikre, at samtalerne er standardiserede og strukturerede på den samme måde for alle ansøgere. Det betyder for eksempel:
- At stille de samme vigtige spørgsmål i den samme rækkefølge
- At give hver kandidat den samme mulighed for at stille spørgsmål
- At evaluere besvarelser på den samme måde
tilbyd undervisning
Hvis din virksomhed oprigtigt ønsker at introducere ægte og vedvarende forandring hvad diversitet og inklusion angår, er det værd at overveje fordelene ved at tilbyde specifik undervisning om emnet.
Dette kan være en god tilgang, hvis du mener, at der i din virksomhed er et behov for flere samtaler for at kunne forstå væsentlige problemstillinger såsom:
- Hvorfor diversitet og inklusion er vigtigt
- Forskellen mellem diversitet og inklusion
- Bevidste- og ubevidste bias
- Forskelsbehandlingsloven
Der kan være folk i din medarbejderstab, som er ivrige efter at lære mere om disse emner eller har spørgsmål, som de ikke ved, hvornår eller hvordan de skal bringe op. Målrettede kurser giver gode rammer for ærlige samtaler, for deling af nyttige informationer og skaber opmærksomhed på emner, som falder ind under diversitet og inklusion.
Det er i øvrigt vigtigt at understrege, at indsatsen skal være vedvarende. Diversitet og inklusion er ikke et mål, der kan indkapsles i et enkelt kursus. Sabrina Clark, assisterende direktør hos SYPartners - et konsulentbureau, der har specialiseret sig i organisatoriske ændringer, siger, at en måde at ændre menneskers adfærd og tankegang på, er ved at overlade opgaven til dedikerede
arbejdsgrupper, som ikke er en del af ledelsen. Disse grupper kan blive opkvalificerede med den nødvendige træning og information for at kunne skabe forandring i deres teams eller afdelinger ved at gå foran som det gode eksempel.
vil du vide mere?
Diversitet og inklusion på arbejdspladsen er blevet en essentiel overvejelse for arbejdsgivere. Det er også et emne, som konstant udvikler sig og bliver mere og mere nuanceret. Derfor er det en god idé at holde dig selv løbende orienteret, så du føler, at du træffer de rigtige beslutninger for dine ansatte og din virksomhed.
Vi har udarbejdet en vejledning, som giver dig en detaljeret indsigt i de forskellige faser, der er nødvendige for at skabe diversitet på arbejdspladsen. Guiden forklarer blandt andet, hvad emnet betyder for jeres bundlinje, og hvorfor diversitet og inklusion kan være et udfordrende mål.
Den anbefaler også flere strategier, som kan hjælpe dig med at prioritere mangfoldighed i rekrutteringen.