Ny stor undersøgelse gennemført af Randstad viser, at det danske arbejdsmarked er et af de mest rummelige, når det gælder medarbejderenes seksuelle tilhørsforhold. 86% af deltagerne mener ikke, at deres arbejdsplads har noget imod, at man eksempelvis har et forhold til en af samme køn.

»Jeg synes, at vi skal være rigtig stolte af, at vi ligger helt i top, når det gælder om at have et rummeligt arbejdsmarked. Der skal og bør være plads til alle, og ens seksualitet har intet som helst at gøre med ens personlighed og faglige kompetencer,« siger Nima Astanehdost, direktør i Randstad, og han tilføjer:

»Fordomme er noget af det, som arbejdsgiverne skal eliminere, og særligt vikarbranchen er god til at være med til at nedbryde disse. Vi oplever engang imellem, at virksomheder er skeptiske i forhold til at vælge medarbejdere, der stikker ud fra de eksisterende – det kan være folk, der på et tidspunkt har været ude for et sygdomsforløb, folk med anden etnisk baggrund, seniorer eller andre øvrige minoritetsgrupper. Når virksomheden så har medarbejderen ude i en periode som vikar, falder barriererne, og i rigtig mange tilfælde ender det med, at vikaren får tilbudt et fast arbejde.« 

udsagn: en persons seksuelle tilhørsforhold er ikke et problem i mit land

udsagn: en medarbejders seksuelle tilhørsforhold er ikke et problem hos min arbejdsgiver