find info om jobbet som financial controller.

Financial controllere fører tilsyn med den daglige regnskabsdrift i virksomheder og er ansvarlig for løn og vedligeholdelse af kontoplanen, kreditorer og debitorer. De arbejder tæt samarbejde med kollegerne i regnskabsafdelingen og administrationen for at gennemføre daglige regnskabstransaktioner og sikre ansvarlighed.

ledige stillinger
1

hvad er en financial controller?

Financial controllere arbejder med regnskabsudarbejdelse. Som regnskabschef fører financial controllere tilsyn med udarbejdelsen af ​​finansielle rapporter, herunder resultatopgørelser og balancer. De er også ansvarlige for at sikre nøjagtige regnskaber med likvider, der kommer ind i virksomheden og for at eliminere eventuelle fejl.

Financial controllers arbejder tæt sammen med debitorbogholdere, kreditorbogholdere, revisorer, administrative medarbejdere og ledere. Financial controllere er ansvarlige for at udarbejde rapporter, som bestemmer virksomhedens økonomiske udsigter over tid. De skal sikre en nøjagtig og rettidig udfyldelse af måneds- og årsregnskaber. Financial controllere er også ansvarlige for at indsende lovpligtige dokumenter tul tilsynsmyndigheder. Virksomheder forventer, at financial controllere effektivt overholde rapporteringsfrister og lovgivning på området.

En financial controller kan også være ansvarlig for personaleledelsen i regnskabsteamet. Som financial controller kan du dog også være den eneste i teamet og varetage alle regnskabsmæssige funktioner i en mindre virksomhed. 

Personer med et analytisk tankesæt og sans for detaljer er mest tilbøjelige til at få succes i en stilling som financial controller. Gode controllere er ofte motiverede og fleksible i deres tilgang til læring og trives med faste opgaver og skarpe deadlines. Deres arbejdsrolle kan også indeholde IT-elementer og inkludere forretningsudvikling. En financial controllers evne til at kunne trives i en udfordrende rolle vil afspejle sig i, hvordan de reagerer på forventninger og uventede ændringer i virksomheden.

Kan du, ud fra din egen sans for økonomi og regnskab, se dig selv i rollen som financial controller? Så læs videre for at finde ud af, hvilke kompetencer og kvalifikationer der er brug for i bestræbelserne for at kunne trives i jobbet som financial controller.

1247
1247

find dit næste job via os.

Vores kunder har altid brug for dygtige controllere. Opret en profil på Randstad.dk og del dit CV med os, så hjælper vi dig videre i det næste job.

opret profil
2

gennemsnitslønnen for en financial controller

Gennemsnitslønnen for en financial controller er omkring 50.000 kroner pr. måned. En nyuddannet financial controller forventes at begynde med en startløn på omkring 26.000 kroner. Dette beløb øges samtidig med at financial controlleren høster mere erfaring og flere færdigheder. financial controllere kan i løbet af deres karriere nå op i en bruttoløn på næsten 68.000 kroner pr. måned. Lønpakken omfatter typisk nogle tillæg og personalegoder. Nogle virksomheder tilbyder ligeledes bonusser. Lønnen forhandles og fastsættes individuelt, hvorfor der er en bred lønramme.

sådan stiger en financial controllers løn

Som financial controller afhænger din løn af din erfaring og virksomhedens størrelse. Når du har meget erfaring, kan du få en højere løn, som matcher de kompetencer og den ekspertise du bringer med til din arbejdsgiver. Dine kvalifikationer tipper også i vægten, når du skal forhandle din løn. Når du har ekstra certificeringer og en kandidatgrad, vil du sandsynligvis tjene mere end financial controllere uden en kandidatgrad.

find ledige stillinger
3

typer af controllere

financial controllere kan blandt andet være:

Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_238.jpg
Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_238.jpg
4

arbejdet som financial financial controller

At arbejde som financial controller indebærer, at du ser det store og hele i en virksomheds økonomiske ressourcer, og at du assisterer ledelsen med økonomiske strategier. Lad os dykke ned i de specifikke pligter og opgaver, som en financial controller typisk har.

financial controller jobbeskrivelse

En financial controller er typisk ansat i økonomiafdelinger eller revisionsvirksomheder og arbejdsopgaverne er centreret omkring økonomistyring, regnskab, controlling og revision

En financial controllers hovedopgaver omfatter:

 • regnskab og likviditetsvedligeholdelse

Som financial controller er en af de vigtigste aspekter af dit job de daglige regnskabsopgaver såsom økonomistyring, regnskab og controlling. Du har i samarbejde med dine kolleger i regnskabsafdelingen styr på kreditorer, tilgodehavener samt behandling af løn. Du overvåger daglige likviditetsopgaver og minimerer ineffektivitet i likviditetsvedligeholdelsen.

 • implementering af bogføringspolitikken

Som financial controller hjælper du med at udvikle bogføringspolitikken og officielle regnskabsprocedurer. Hvis virksomheden har eksisterende bogføringspolitik, hjælper du med at tilpasse den til deres ekspansions- og vækststrategier. Det betyder, at du opdaterer politikken løbende og sikrer, at den er i tråd med ​​regnskabsprocedurerne for den pågældende type virksomhed.

 • rapportering af økonomistyring

Som financial controller hjælper du med at vurdere virksomhedens nuværende status ved at generere vigtige økonomiske rapporter. Når du lukker regnskabsperioden, genererer du et regnskab, som skal bidrage til at analysere virksomhedens økonomiske position. Du leverer også månedlige rapporter for at hjælpe beslutningstagere med at planlægge, hvordan de kan forbedre pengestrømmen.

 • færdiggørelse af interne revisioner

Som financial controller rådgiver du virksomheden i at finde det bedste tidspunkt for udførsel af interne revisioner, fra afdelingsrevisioner til revisioner af virksomheden som helhed. Nogle gange er du forpligtet til at udføre revisioner eller føre tilsyn med revisionsteamet. Du kan endda udarbejde virksomhedens regnskab til en ekstern revision.

 • forretningsbudgettering og prognoser

Financial controllere hjælper økonomichefer med prognoser baseret på historiske finansielle data og markedstendenser. Du afslutter økonomisk planlægning ved at oprette budgetter for hele organisationen og allokere midler til hver afdeling.

 • udfører risikoevaluering og due diligence i fusioner

Som financial controller kan du også få til opgave at identificere og analysere potentielle hændelser, der vil have en negativ indvirkning på virksomhedens økonomiske sundhed. Du gennemgår og undersøger investeringsmuligheder eller fusionsaftaler for virksomheden.

Arbejder du i en mindre virksomhed vil dine arbejdsopgaver måske ikke være så komplekse pga. en simpel økonomistyringspolitik, til gengæld kan dine arbejdsopgaver sprede sig over en større palette. I større organisationer vil dit arbejde ofte være mere specialiseret på grund af kompleksiteten af de økonomiske data.

brug for hjælp til dit CV?

Vi har samlet vores bedste råd til udarbejdelse af et power resumé til dit CV.

få gode råd her
5

arbejdsmiljø og arbejdstider

En financial controllers typiske arbejdsmiljø er hovedsageligt på et kontor. De arbejder både i offentlige og private virksomheder, og mulighederne er mange. En financial controller vil også ofte have mulighed for at arbejde hjemmefra og udføre sine opgaver og pligter der, med undtagelse af obligatoriske kontormøder.

hvem er dine kolleger?

Afhængig af din arbejdsgiver kan dine kollegaer omfatte revisorer, kreditorbogholdere, debitorbogholdere, lønbogholdere, kontorassistenter, og ledere. Du arbejder muligvis også tæt med salgsdirektører andre specialister.

arbejdstider

De fleste financial controllere arbejder mere end 37 timer om ugen uden at få overarbejdsbetaling eftersom de er funktionærlønnede. Deres typiske arbejdsuge er ofte afhængig af diverse deadlines. Nogle gange er du som financial controller nødsaget til at arbejde i weekenden eller om aftenen for at nå opgaverne i forbindelse med f.eks. måneds- og årsafslutningen. Heldigvis tillader de fleste organisationer financial controllerne at have fleksible arbejdsplaner. Du kan derfor ofte planlægge din arbejdstid frit, sålænge du overholder fastsatte deadlines til rapporteringer, udbetalinger og indberetninger.

Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_104.jpg
Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_104.jpg
6

færdigheder, uddannelse og karrieremuligheder

De vigtigste trin for at blive financial controller omfatter:

 • at du har en relevant uddannelse

For at blive financial controller skal du have en bachelor i økonomi, erhvervsøkonomi eller regnskab. Uddannelsen forbereder dig med de rette færdigheder, som kræves for at udføre forskellige regnskabsfunktioner. Visse arbejdsgivere kræver også en kandidatgrad, hvis du skal arbejde på højeste niveau i virksomheden.

 • at du har den rette erfaring

Du skal have over flere års erfaring i finansielle stillinger, før du kan blive financial controller. Du kan opbygge dine færdigheder ved at opnå erfaring fra regnskabsjobs på begynderniveau og fra assisterende financial controller-stillinger.

færdigheder og kompetencer

En financial controllers kvaliteter består blandt andet af:

 • økonomisk indsigt

En god financial controller har brug for en stærk økonomisk indsigt for at kunne vurdere og analysere en virksomheds økonomiske data. En bred forståelse for økonomi vil hjælpe dig med at evaluere en virksomheds økonomiske status samt vurdere risici for en investeringsmulighed.

 • evnen til at løse problemer

Som financial controller skal du kunne håndtere problemer som opstår, når du klargør regnskabsoplysninger. Med dine evner kan du forudse risici og finde muligheder for at løse potentielle problemer, før de eskalerer. Du hjælper også med procesoptimering for at øge effektiviteten og spare omkostninger.

 • analytisk tankesæt og sans for detaljer

Som financial controller skal du være detaljeorienteret og analytisk tænkende, da selv de mindste detaljer kan have afgørende betydning for virksomhedens regnskab.

karrieremuligheder

Som financial controller kan du nemt skifte til lederstillinger, hvor du fører du tilsyn med alle økonimi, løn og regnskabsmedarbejdere. Nogle controllere varetager rollen som økonomichef og for den rette profil er der også gode muligheder for at videreuddanne sig til revisor eller blive økonomidirektør. Nogle financial controllere vælger at specialisere sig i specifikke brancher eller forretningsfunktioner som kreditkontrol eller finanskontrol.

7

fordele ved at finde et job som financial controller via Randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer financial controllere til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og freelancere.

 • specialister finder specialister

Hos Randstad er vi specialister inden for rekruttering af financial controllere. Vores rekrutteringskonsulenter inden for økonimiområdet har selv en baggrund i branchen og kender derfor både markedet og kunderne.

 • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

 • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

 • fastansættelse

Randstad rekrutterer financial controllere til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen.

092.jpg
092.jpg
8

ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål om arbejdet som financial controller

thank you for subscribing to your personalised job alerts.