find info om jobbet som marketing manager.

Som marketing manager er du ansvarlig for at overvåge og udvikle online marketingstrategier for store og små virksomheder. Du sikrer, at de digitale kampagner kører optimalt og giver de ønskede resultater. Det er også dig, der udvikler og får gennemført marketing kampagner på sociale medier og digitale platforme. Interesseret i at høre mere om arbejdet som marketing manager, så læs med i denne artikel, hvor vi stiller skarpt på løn, arbejdsopgaver og karrieremuligheder indenfor marketing-faget.

se ledige jobs
1

hvad er en marketing manager?

En marketing manager promoverer en virksomheds produkter og tjenester og øger kendskabet til et brand på tværs af forskellige mediekanaler. Som marketing manager spiller du også en vigtig rolle i forbindelse med at skabe trafik til din virksomhedens webside og skaffe leads via digitale platforme.

Marketing managere identificerer og evaluerer nye digitale teknologier og finder måder at udforske nye muligheder for at markedsføre produkter på. Du bruger webanalyse værktøjer til at optimere marketingkampagner via sociale medier, e-mail og søge annoncering. Inden for søgning baseret markedsføring finder du for eksempel måder at forbedre synligheden af virksomhedens produkter gennem online indhold. Du benytter dig af webanalyser til at finde oplysninger om din målgruppe. I stillingen som marketing manager vil du også skulle samarbejde med SoMe-managere og andre marketingfolk for at sikre, at virksomhedens budskaber er afstemt på tværs af alle marketingkanaler.

hvad laver en marketing manager?

Det er som oftest virksomhedens størrelse, der afgør hvordan din praktiske arbejdsrolle ser ud. I en lille nystartet virksomhed er det for eksempel din opgave at skabe markedsføringsstrategien, planlægge gennemførelsen og implementere hver enkelt digital markedsføringskampagne. I store virksomheder arbejder du sammen med et stort digitalt marketingteam og fokuserer på at lægge strategier, udføre og uddelegere opgaver til andre teammedlemmer. Som marketing manager kan du arbejde i forskellige virksomheder, herunder teknologi virksomheder, organisationer og virksomheder med finansielle tjenesteydelser, telekommunikationsvirksomheder og marketingkonsulent firmaer.

Lyder et arbejde som marketing manager som noget for dig? Så læs videre og hør hvad det kræver af kompetencer og kvalifikationer for at blive marketing manager.

Kombineret online og fysisk møde
Kombineret online og fysisk møde
ledige stillinger
2

gennemsnitslønnen for en marketing manager

Der findes flere forskellige faktorer, som kan spille ind på en marketing managers løn, og den kan derfor variere fra virksomhed til virksomhed. Som udgangspunkt er din løn en individuel forhandling mellem dig og din arbejdsgiver. Ifølge Danmarks Statistik, er gennemsnitslønnen for en marketing manager i Danmark på cirka 44.000 kroner om måneden før skat inklusiv pension.

faktorer der kan spille ind på en marketing managers løn

En af de største faktorer, der kan påvirke en marketing managers løn er selve størrelsen på virksomheden. Er der tale om en stor virksomhed med omfattende ansvar og en del personaleansvar, så vil lønnen være tilsvarende stor. Er der derimod tale om en mindre virksomhed med færre opgaver og ansvar, så vil lønnen også være derefter. Den pågældende marketing managers erfaring og ekspertise spiller også ind, ligesom bonusordninger kan have en påvirkning på den samlede løn.

Din geografiske lokation kan også spille ind på lønnen. I områder med større leveomkostninger, hvor der tilmed er større efterspørgsel vil lønnen ofte ligge højere end gennemsnittet. For Danmarks vedkommende vil en marketing managers løn derfor oftest være højere i storbyområderne og i særdeleshed hovedstadsområdet. 

se ledige jobs
3

typer af marketing managere

En marketing managers arbejde kan overordnet set forgrene sig ud i flere forskellige typer, som kan omfatte følgende:

intern kvalificering
intern kvalificering
4

arbejdet som marketing manager

Arbejdet som marketing manager omfatter især aktiviteter i det digitale rum for at forbedre kendskabet til brandet og synligheden online. Der er fremragende karrieremuligheder som marketing manager og der er rigeligt med muligheder for vækst og specialisering.

arbejdsopgaver og ansvarsområder

En marketing managers arbejdsopgaver og ansvarsområder omfatter blandt andet:

marketing manager jobs
5

arbejdsmiljø og arbejdstider

Som digital marketing manager kan du arbejde i en hvilken som helst branche, der har brug for online markedsføring tjenester, eller i konsulentfirmaer, der tilbyder specialiserede digitale marketing ydelser. Du arbejder på et kontor uanset erhvervssektor eller arbejdsgiver. Dit arbejdsmiljø er samarbejdsorienteret, da du konstant interagerer med marketing teams. Du bruger det meste af tiden på at arbejde ved din computer eller bruge telefonen til at kommunikere med kolleger. Arbejdet indebærer minimal rejseaktivitet, men du kan hænde at skulle deltage i konferencer og møder uden for kontoret. Du kan også udføre dine opgaver i form af fjernarbejde.

hvem er dine kolleger

Som marketing manager kan du have en lang række forskellige kolleger, der blandt andet omfatter marketingkoordinatorermarketing specialister,  tekstforfattere, webudviklere, SEO specialister og SoMe-managere. Du vil også kunne arbejde tæt sammen med salgschefer, grafiske designere såvel som projektledere og lignende.

arbejdstider

De fleste marketing managers er ansat på fuldtid og har en arbejdsuge på op til 40 timer. Afhængigt af dine opgaver og ansvarsområder kan din arbejdsdag folde sig ud indenfor normal arbejdstid mellem 09.00 og 17.00 eller der kan være tale om mere uregelmæssig arbejdstider. Der kan opstå weekendarbejde og aftenarbejde, hvis der skal overholdes stramme deadlines eller ved særlig travlhed. Nogle virksomheder tilbyder deltidsstillinger eller faciliterer arbejde hjemmefra. Digitale marketing managere kan også være freelancere eller være ansat på korttidskontrakter.

pige sidder ved bærbar computer på kontoret
pige sidder ved bærbar computer på kontoret
6

uddannelse og karrieremuligheder

Der findes ikke en decideret uddannelse som marketing managere. Det er oftest en stilling, man arbejder sig op til. Der er dog visse uddannelsesmæssige baggrunde, som begunstiger karriere hoppet. En af dem er uddannelsen til markedsføringsøkonom. Det er en 2 årig erhvervsakademiuddannelse. I denne uddannelse får du grundlæggende kendskab til kommunikation, salg, markedsføring og du får indsigt i effektive værktøjer, der bruges til at optimere planlægning og gennemførsel af en virksomheds marketing. En anden vej til jobbet som marketing manager kan være en uddannelse indenfor kommunikation eller erhvervsøkonomi. 

færdigheder og kompetencer

Som marketing manager skal du helst besidde følgende kvaliteter og færdigheder:

  • Strategiske evner: En god strategi er afgørende indenfor marketing. Du skal kunne tænke strategisk og benytte marketingstrategier i bestræbelserne på at øge konverteringsraten på forskellige områder indenfor digitale marketingkanaler. 
  • Dataanalyse: Dataanalyse er en vigtig brik i marketing, da det hjælper dig med at analysere dine kampagners slagkraft og øge dit brands synlighed. Du skal være god til at analysere data for at kunne evaluere og udpege områder, som har behov for forbedring. 
  • Interpersonelle færdigheder: Som marketing manager interagere du dagligt med andre mennesker og fagfolk. Du skal derfor være god til at samarbejde og kunne videreformidle dine budskaber klart og tydeligt. Gode interpersonelle evner hjælper dig også til at kunne lytte bedre og forhandle gode kontrakter.
  • Tidsadministration: Marketing managers styrer ofte flere forskellige opgaver på samme tid, og der kan være behov for at du skal reagere prompte. Derfor skal du være særligt god til at administrere din tid for at kunne overholde deadline og nå dine daglige opgaver. 
  • Detaljeorienteret: Som marketing manager skal du være opmærksom på selv den mindste detalje for at sikre at alle følger de udstukkede retningslinjer og strategier. Du opnår de bedste resultater, hvis du formår at kombinere din kreative sans samt dit blik for detaljen.

karrieremuligheder

Marketing managers har gode karrieremuligheder, eftersom digital markedsføring er fremtiden for produkt fremme og brand awareness. Du kan specialisere dig i specifikke typer af digital marketing som for eksempel forvaltning af sociale medier, e-mailmarketing eller skabelse af indhold. Hvis du ønsker at udvikle dig yderligere, har du mulighed for at avancere til højere marketingstillinger som for eksempel forretningsudviklingschef eller marketingdirektør.

find dit næste job her
7

fordele ved at finde et job som marketing manager via Randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer marketing managere til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og freelancere.

  • specialister finder specialister

Hos Randstad er vi specialister inden for rekruttering af marketing managere. Vores rekrutteringskonsulenter inden for marketing har selv en baggrund i branchen og kender derfor både markedet og kunderne.

  • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

  • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

Randstad rekrutterer marketing managere til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen.

140
140
8

ofte stillede spørgsmål

De oftest stillede spørgsmål vedrørende arbejdet som marketing manager.

thank you for subscribing to your personalised job alerts.