webudvikler.

Er du interesseret i at designe eller administrere hjemmesider? Så burde du overveje et job som webudvikler.

ledige stillinger

webudvikler

find info om jobbet.

Jobbet omfatter flere forskellige ting som at skrive kode, så hjemmesiden fungerer rigtigt. Du skal bruge dine kreative evner, når du skal udvikle et indbydende og brugervenligt layout for slutbrugeren og dine kunder.

Indholdsoversigt

1. ledige stillinger
2. hvad er en webudvikler
3. gennemsnitslønnen for en webudvikler
4. typer af webudviklere
5. arbejdet som webudvikler
6. arbejdsmiljø og arbejdstider
7. uddannelse og karrieremuligheder
8. fordele ved at finde et job som webudvikler via Randstad
9. ofte stillede spørgsmål

 

ledige stillinger

 • Maskintekniker København/Frb.

  03-02-2023 København/Frb., Hovedstaden Fastansættelse

  Motiveres du af at drifte og vedligeholde større mekaniske anlæg? Og er du hands-on og nyder at optimere den daglige drift af komplekse anlæg? Så er det måske dig, Afatek A/S ...

  læs mere
 • Financial Accountant Hellerup

  03-02-2023 Hellerup, Hovedstaden Vikariat

  Drives du af et dynamisk og udfordrende arbejdsmiljø? Så er det måske dig, vi søger til en stilling som Financial Accountant for vores kunde. Du bliver en del af en hurtigt ...

  læs mere
 • Senior Financial Controller Hellerup

  03-02-2023 Hellerup, Hovedstaden Vikariat

  Trives du med at have ansvar, og motiveres du af innovative og dedikerede kollegaer? om stillingen Som Senior Financial Controller bliver du tilknyttet deres Finance & ...

  læs mere
 • Lagermedarbejder til LEGO Billund

  03-02-2023 Billund, Syddanmark Vikariat

  Skal du være med til at sikre den gode leg i børnefamilierne – og hos alle andre LEGO-elskere? Så bliv en del af pluk og pak-teamet hos LEGO i Billund og samtidigt en vigtig brik ...

  læs mere
 

hvad er en webudvikler?

Som webudvikler bruger du kodesprog til at bygge web-applikationer og hjemmesider. Til tider vil et designerteam skabe hjemmesidens design, og det vil så være din opgave at skrive den nødvendige kode, som vil gøre det til en fungerende hjemmeside. Andre gange har du kontakt med en kunde for at finde ud af vedkommendes behov eller ønsker om stil og layout til hjemmesiden, og det er din opgave at designe den.

Du skriver også programmeringskoden, der styrer funktionaliteten på en hjemmeside. Det betyder, at du skal sikre, at brugerne nemt kan navigere på webstedet/hjemmesiden og at de forskellige funktioner udføres korrekt. For eksempel kan du bygge sider på et websted som en betalingsmur til registrering af betalingsoplysninger eller implementere en kommando til at udsende et nyhedsbrev eller e-mail.

webudvikler jobbeskrivelse

Som webudvikler er det afgørende, at du har kendskab til webservere og teknologi. Du skal også have kendskab til forskellige programmeringssprog, som er nødvendige for udviklingen af hjemmesider. Nogle af de kodesprog, der bruges til at opbygge moderne hjemmesider omfatter blandt andet HTML, JavaScript og HTML5. Når nye programmeringssprog dukker op, skal du lære dem at kende for at holde dig up to date og konkurrencedygtig i branchen.

Udover at udvikle et brugervenligt interface og layout, holder en webudvikler siden aktuelt med nyt indhold og friske opdateringer for at forbedre hjemmesidens funktionalitet. Du skal for eksempel regelmæssigt opdatere sikkerhedsprotokollerne og sikre, at webstedet udfører alle nødvendige funktioner.

Ville et job som webudvikler i IT- eller techbranchen passe til dig og din interesse for teknologi og design? Så læs videre og få mere at vide om de kompetencer og kvalifikationer du har brug for, for at kunne trives i arbejdet som webudvikler.

find dit næste job via os.

Opret en profil og lad os hjælpe dig med at finde dit nye job som webudvikler.

opret profil
 

gennemsnitslønnen for en webudvikler

Lønningerne for en webudvikler spænder bredt og er meget afhængig af din erfaring og de konkrete opgaver, du arbejder med. Lønspændet ligger typisk mellem kr. 35.000-55.000. Er du nyuddannet kan dit startløn meget vel være under 35.000, mens selvstændige eller erfarne webudviklere i store virksomheder kan komme op på en månedsløn på 50.000 - 60.000 kroner. Alt efter, hvilken virksomhed du arbejder i, kan lønpakken variere og indeholde diverse personalegoder som forsikring, telefon og lignende. Nogle virksomheder opererer med bonusser, der ligger ud over grundlønnen. Lønnen forhandles og fastsættes typisk individuelt, hvilket forklarer den brede lønramme.

hvilke faktorer påvirker lønnen for en webudvikler?

En webudviklers løn bestemmes af flere forskellige faktorer lige fra virksomhedens størrelse og geografiske placering til uddannelsesmæssige krav og erfaringsniveau. Lønpakken er ofte afhængig af leveomkostningerne i det geografiske område du arbejder i. Hvis du arbejder som webudvikler i større byer, vil du typisk få en højere løn, da leveomkostningerne er højere og der her er en større efterspørgsel efter webudviklere. Derudover har en virksomheds størrelse indflydelse på lønnen. Store multinationale virksomheder vil ofte betale mere, mens nystartede virksomheder har mindre kapital og derfor oftest tilbyder lavere lønningerr. Dine kompetencer og din erfaring vil påvirke din løn yderligere. Hvis du som nyuddannet webudvikler medbringer tidligere ledelseserfaring eller andre relevante kompetencer ind i arbejdet, kan du få mere i løn, end en ny webudvikler, der mangler tilsvarende erfaringer.

find ledige IT-stillinger

klik her
 

typer af webudviklere

 • front-end udvikler

Dit arbejde består i at udvikle hjemmesidens layout og tekniske funktioner. Du implementerer applikationer, grafik og indhold for at forbedre brugeroplevelsen.

 • back-end udvikler

Du er ansvarlig for den tekniske aspekt af en hjemmeside, lige fra det grundlæggende framework til administrering af databaser. Du opretter også procedurer, der giver brugerne mulighed for at gøre brug af de forskellige funktioner på hjemmesiden.

 • full-stack udvikler

Dit arbejde består i at udføre både back-end og front-end opgaver. Du udvikler design og skriver koder for hjemmesidens funktioner i henhold til klientens ønsker.

 • java udvikler

Du skriver koder til hjemmesider ved hjælp af JavaScript, som kontrollerer hjemmesiden og du forbedrer eller ændrer hjemmesiden. De fleste java udviklere arbejder på front-end layout, men programmeringssproget begrænser sig ikke kun til brugeroverfladen.

 • webmastere

Du er ansvarlig for opdatering og vedligeholdelse af hjemmesider. Du sørger for at de fungerer korrekt ved at teste dem for fejl og ødelagte links.

hvad er du specialist i?

Vores konsulenter er alle specialister i deres fagområde. Lad dit næste job finde dig - det er vores speciale.

specialeområder
 

arbejdet som webudvikler

Arbejdet som webudvikler omfatter alle aspekter vedrørende hjemmesider, lige fra det tekniske til layoutet og funktionaliteten. Lad os tage et kig på, hvad arbejdet ellers indebærer og hvilket arbejdsmiljø, man kan forvente at arbejde i.

opgaver og ansvarsområder

Webudviklere har oftest følgende opgaver og ansvarsområder:

 • møde med kunder

Som webudvikler mødes du med kunder for at informere dig om kravene til hjemmesiden. Efter møderne skal du forberede og udvikle mock-ups og storyboards inden du lister hjemmesidens krav og de funktioner, der skal inkluderes i designet.

 • kodning af hjemmesiden

Du er ansvarlig for at skrive koden, der bruges til at udvikle en hjemmeside ved hjælp af programmeringssprog som HTML og JavaScript. Du skal oprette den kode, der afgør, hvad brugerne ser på en hjemmeside. Koden udføres i webservere og databaser, der driver hjemmesiden og sikrer, at den fungerer uden problemer.

 • opbygning af brugerinterface og hjemmesidelayout

Som webudvikler bygger du strukturen på en hjemmeside og skaber et visuelt attraktiv design. Du er også ansvarlig for at forbedre brugeroplevelsen ved at skabe et brugervenligt design. Nogle gange skal du skrive indhold og ændre temaet for at forbedre hjemmesidens æstetik.

 • test af hjemmesidens funktionalitet

Under udviklingsprocessen er det vigtigt at teste koden for fejl og ændre den for at forbedre dens funktionalitet. Test af koden før den implementeres gør det nemmere at løse underliggende problemer.

 • løbende vedligeholdelse af sikkerheden

Du er ansvarlig for at installere og vedligeholde sikkerheden på en hjemmeside via sikker hosting. Du kan tage kontakt til sikkerhedseksperter for at sikre, at hjemmesiden sikres på den bedst mulige måde. Du er også ansvarlig for at sikkerhedskopiere hjemmesiden for at forhindre tab af data i tilfælde af online angreb.

tips til online jobsamtalen

Skal du til en online jobsamtale, og har du aldrig prøvet det før? Vi har samlet en række gode råd, der kan være værd at læse, inden du møder op til dit første digitale jobinterview.

få gode råd her
 

arbejdsmiljø og arbejdstider

Som webudvikler arbejder du oftest på et kontor eller hjemmefra, da du bruger det meste af dagen på at designe og kode hjemmesider. De fleste virksomheder tilbyder interaktive arbejdsområder til webudviklere for at understøtte deres kreativitet. Derfor kan dit arbejdsmiljø have funktionelle rum til brainstorming og samarbejde med andre designere og udviklere. Nogle gange skal du møde kunderne på deres arbejdsplads for at tale om kravspecifikationerne til en hjemmeside. De fleste webudviklere, der arbejder som fjernarbejdere, har indrettet hjemmekontorer med avanceret teknologisk udstyr til at hjælpe med kodning.

dine kolleger

Afhængigt af kompleksiteten af det pågældende projekt, vil dine kolleger være enten webdesignere, UX designere og softwareudviklere. Designerne hjælper dig med at forbedre brugeroverfladen og hjemmesidens layout, så brugerne kan få den bedste oplevelse. Du vil også komme til at arbejde med sikkerhedssoftwareudviklere og andre specialister som eksempelvis marketingspecialister, grafiske designere, webmastere og UI designere.

arbejdstider

Som webudvikler kan du arbejde fuldtid, deltid eller på korttidskontrakter. I fuldtidsstillinger arbejder du 37 timer om ugen. Det meste af dit arbejde klares indenfor den normale arbejdstid, men stramme deadlines og komplekse projekter kan kræve, at du til tider får overarbejde, såsom aften- og weekendarbejde. Visse vedligeholdelsesopgaver kræver, at du arbejder om natten. Hvis du arbejder på deltid, vil din arbejdsuge ofte ligge på 30 timer. Webudviklere på korttidskontrakter har ofte en mere fleksibel arbejdsplan.

vil du udvide dine jobmuligheder?

Din udvikling handler om, hvad du gerne vil lære og opnå - og så handler det om fokus på, hvordan du bedst kan opkvalificere dig.

læs mere om opkvalificering her
 

uddannelse og karrieremuligheder

En webudvikler skal have følgende uddannelsesmæssige kvalifikationer:

webudvikleruddannelse

Webudvikleruddannelsen er en SU berettiget erhvervsuddannelse, der tager 2 år. Adgangskravet til grundforløbet er Folkeskolens afgangseksamen eller noget tilsvarende med bestået dansk og matematik.

multimediedesigner

Du kan også tage den 2 årige multimediedesigeruddannelse på erhvervsakademiet. Det kræver gymnasiebaggrund.

informationsvidenskab

Informationsvidenskab er en 5 års universitetsuddannelse med fokus på samspillet mellem mennesker og teknologi. Denne uddannelse kan også bane vejen for et job som webudvikler.

karrieremuligheder

Som webudvikler på juniorniveau får du mindre udviklingsprojekter, alt imens du stiger i graderne. Webudviklere på senior niveau er ofte ansvarlige for komplekse projekter samt et hold af udviklere. Det er første skridt på vejen mod lederstillinger.

Du kan også vælge at specialisere dig indenfor forskellige områder af webudvikling. Du kan eksempelvis fokusere på at blive front-end udvikler, back-end udvikler eller webmaster, og finpudse dine færdigheder indenfor det givne område. Webudviklere kan også være freelancere eller blive selvstændige og tilbyde webudviklingsservice.

færdigheder og kompetencer

I arbejdet som webudvikler har du brug for følgende færdigheder og kompetencer:

 • gode kommunikationsevner

Som webudvikler kommunikerer du med en lang række interessenter, før der skal designes en hjemmeside. Du skal både være god til at lytte og samtidig kunne forklare de forskellige tekniske sammenhænge på en forståelig måde. Du vil komme til at lave præsentationer til design teamet, hvor det især er en fordel at være god til at kommunikere.

 • villig til at lære

For at blive en god webudvikler, skal du konstant lære nye teknikker og gøre dig klog på nye og fremtidige teknologier. Det kræver, at du er naturligt nysgerrig og brænder for webdesign. Vedvarende læring hjælper dig med at være på forkant med de nyeste designs og scripts, der lanceres.

 • perfektionisme

Som webudvikler er du nødsaget til at dobbelttjekke din kodning for fejl og rette dem, så snart du bliver opmærksom på mangler. Perfektionister kan altid finde et eller andet at forbedre på en hjemmeside.

 • have en god sans for tidsmanagement

Hvis du varetager flere projekter, skal du have gode organisatoriske evner. De er nødvendige for at udvikle en arbejdsplan, så du kan nå at færdiggøre dine projekter inden for dine deadlines.

find din næste job med hjælp fra os

klik her
 

fordele ved at finde et job som webudvikler via Randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer udviklere til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og freelancere.

 • specialister finder specialister

Hos Randstad er vi specialister inden for rekruttering af webudviklere. Vores rekrutteringskonsulenter inden for teknologifaget har selv en baggrund i branchen og kender derfor både markedet og kunderne.

 • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

 • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

fastansættelse

Randstad rekrutterer webudviklere til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen.

 

ofte stillede spørgsmål