find info om jobbet som marketingkoordinator.

Som marketingkoordinator hjælper du til med forskellige marketingopgaver lige fra logistikken omkring marketingkampagner til events, produktlanceringer og håndteringen af strategiske partnerskaber for forskellige forretningsområder. Lyder et arbejde som marketingkoordinator som noget for dig? Så læs med i denne artikel, hvor vi stiller skarpt på en marketingkoordinators forskellige arbejdsopgaver og ansvarsområder. Vi ser tillige på den forventede løn og hvilke kvalifikationer, der skal til for at blive marketingkoordinator.

ledige stillinger
1

hvad er en marketingkoordinator?

Som marketingkoordinator koordinerer du tværfaglige teamindsatser, der støtter marketinginitiativer. Du hjælper marketingteamet ved at organisere logistik, opspore leverandører og behandle fakturaer til marketingkampagner. Din rolle indebærer også skrivearbejde og research. Du hjælper med at oprette mailinglister og udvikle indhold til støtte for produktlanceringer og kampagner på sociale medier. Du skriver også originalt indhold til hjemmesider og trykte reklamer.

hvad laver en marketingkoordinator?

Som marketingkoordinatorens skal du sikre en ensartet tone of voice for virksomheden på tværs af alle kanaler og marketingsplatforme. Derfor skal du udvikle indhold til sider på sociale medier og markedsføringsmaterialer, der er i overensstemmelse med brandets image og omdømme. 

Som marketingkoordinator sikrer du, at markedsføringsbudskabet giver genklang hos forbrugerne, og at kampagnens budskab imødekommer deres behov. Derfor skal du være særligt stærk til tekstredigering og have en forkærlighed for ord, der appellerer til kunderne. Din kreativitet er også vigtig i bestræbelserne på at få din virksomheds kampagner på de sociale medier til at skille sig ud fra mængden. Hvis du er kreativ, kan du også tænke ud af boksen og udvikle idéer, der fanger og fastholder forbrugernes opmærksomhed. Da du skal koordinere flere aktiviteter i afdelingen, har du brug for grundlæggende færdigheder i projektledelse for at kunne begå dig i jobbet.

Har du de rette projektlederevner og den passende kreativitet til at kunne trives i arbejdet som marketingkoordinator? Så læs videre i artiklen, hvor vi stiller skarpt på de kompetencer og kvalifikationer, der skal til for at komme i betragtning til jobbet.

Woman smiling while sitting behind her desk, screens displaying financial information.
Woman smiling while sitting behind her desk, screens displaying financial information.

find dit næste job via os.

Hos Randstad har vi mange kunder, som har brug for dygtige marketingkoordinatorer. Registrér dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

opret profil
2

gennemsnitslønnen for en marketingkoordinator

Lønningerne for marketingkoordinatorer kan svinge en del på landsplan og på tværs af virksomheder. Dog anslår man, at en nyansat marketingkoordinator vil kunne forvente en startløn på et sted mellem 30.000-35.000 kroner om måneden, inklusiv pension og tillæg. Marketingkoordinatorer tjener i gennemsnit cirka 38.000 kroner om måneden før skat. Den nedre lønkvartil ligger på cirka 33.000 kroner om måneden før skat, mens den øvre lønkvartil ligger på cirka 42.000 kroner om måneden før skat. Lønnen forhandles og fastsættes dog individuelt og spænder over en bred lønramme.

hvilke faktorer kan påvirke en marketingkoordinators løn?

Der er flere forskellige faktorer, som kan spille ind på lønnen som marketingkoordinator. En af de væsentligste faktorer er din erfaring og opgavernes art. Virksomhed og branche spiller også ind på lønnen. Geografien kan også spille ind på lønnen. Arbejder og bor du i større byer, som for eksempel København eller Aarhus, så vil du ofte kunne få en højere løn, da efterspørgslen er større, og da leveomkostningerne ligeledes er højere end resten af landet.

Ud over selve månedslønnen vil der også være mange andre parametre at tage hensyn til i den samlede lønpakke. Det kan f.eks være pension, fritvalgsordninger, feriefridage, frokostordninger og andre personalegoder. I nogle virksomheder vil du som marketingkoordinator også være omfattet af en bonusordning, som vil have stor betydning for din samlede løn.

find din næste job via randstad
3

typer af marketingkoordinatorer

Marketingkoordinatorer kan have fokus på mange forskellige ting. De forskellige typer af marketingkoordinatorer omfatter blandt andet:

 hold taler i et bestyrelseslokale
 hold taler i et bestyrelseslokale
find ledige job
4

arbejde som marketingkoordinator

Som marketingkoordinator forbedrer du din virksomheds digitale marketingindsats og offline kampagner ved at levere hjælp og koordinere aktiviteter. I det følgende skal vi kigge nærmere på de typiske arbejdsopgaver, de typiske kolleger og de typiske ansvarsområder, som en marketingkoordinator kan have.

marketingkoordinator jobbeskrivelse

De daglige opgaver for en marketingkoordinator vil typisk omfatte:

 • Udvikling af marketingstrategier

Som marketingkoordinator skaber du kortsigtede og langsigtede marketing-strategier og reklamekampagner for at øge opmærksomheden om virksomhedens brand. Du arbejder sammen med kreative teams for at koordinere, udføre og overvåge marketing-aktiviteter.

 • Budgetter og tilsyn med budgetter

Som marketingkoordinator superviserer du på udførelsen af de respektive marketingstrategier. Det betyder, at du udvikler budgetter og aktiviteter for reklamekampagnerne. Du skal holde styr på udgifterne og dit job er at følge udgifterne nøje og koordinere alle aspekter af produktion af marketingkampagner som f.eks. udskrivning af reklamemateriale og sikring af støtte fra influenter eller annoncer på sociale medier

 • Overvågning af konkurrenternes SoMe-kampagner

Som marketingkoordinator skal du også holde et vågent øje med dine konkurrenters SoMe-kampagner og forbedre de nuværende strategier for at være konkurrencedygtig. Hvis din konkurrent øger sin trafik, så er du nødt til at opfinde nye strategier, som kan skabe fornyet opmærksomhed og trafik til din hjemmeside og SoMe-platforme.

 • Løbende opdatering på marketingtrends

Marketing er en dynamisk størrelse og du er derfor nødt til at være løbende opdateret for at sikre at din arbejdsgiver får maksimal dækning. Det er derfor vigtigt, at du hele tiden er opdateret på nye trends og foretager research på nye marketingmuligheder. Det er også din opgave at skabe og nære strategiske relationer for at kunne holde dig helt fremme i udviklingen indenfor branchen.

 • Rapportering om markedsførings-resultaterne

Som marketingkoordinator måler du også effekten af hver marketing-aktivitet. Du skal fastslå effektiviteten af digital markedsføring eller kampagner på sociale medier og præsentere resultaterne for marketingcheferne. Rapporterne om markedsføringsresultater hjælper med at skabe grundlag for beslutninger og sikrer, at virksomheden optimerer vellykkede kampagner

 • Afholdelse af teammøder

Som marketingkoordinator er du ansvarlig for at koordinere møder med ledelsesteams og marketingpartnere. Møderne tager ofte form af brainstorm-sessions til udvikling af marketingstrategier og diskussion af målsætningerne for marketing. Du mødes også med influencere og andre marketingteams for at diskutere resultaterne af en given produktlancering eller kampagne.

drømmer du om et arbejde inden for marketing?

Se vores ledige stillinger inden for salg og marketing og send os din ansøgning, hvis du finder drømmejobbet

find job
5

arbejdsmiljø og arbejdstider

Marketingkoordinatorer arbejder blandt andet inden for detailhandel, i marketingfirmaer eller virksomheder, der udbyder finansielle tjenester. En marketingkoordinators arbejde foregår som oftest på et kontor.

Du skal generelt forvente projektbaserede arbejdsdage. Det betyder, at du eksempelvis kan arbejde på et enkelt aspekt af marketingkampagnen i løbet af dagen, inden du går videre til andre aktiviteter. Nogle gange er der rejser eller transport involveret, hvis du skal mødes med leverandører eller føre tilsyn med udarbejdelsen af diverse marketing-materialer, men en stor del af din arbejdsdag vil foregå foran computeren og med telefonen som et vigtigt arbejdsredskab.

hvem er dine kolleger?

Uanset om du er ansat som marketingkoordinator indenfor det offentlige eller i den private sektor, så vil dine kolleger ofte omfatte folk såsom marketingassistenter, brand managere, marketingchefere-commerce managere, social media managere, marketingledere og digitale marketing managere. Du vil også ofte arbejde sammen med salgsledere og marketing managere, såvel som andre koordinatorerkontorassistenterreceptionisterrevisorer, grafiske designere og web designere.

arbejdstider

Marketingkoordinatorer arbejder typisk indenfor normale kontorarbejdstider fra cirka 08.00 - 09.00 til 16.00-17.00. Arbejdsugen er normalt på cirka 37 timer, men der kan være tale om overarbejde i forbindelse med deadlines. Nogle gange skal du også arbejde i weekenderne for at kunne nå nogle givne mål. De fleste marketingkoordinatorer arbejder i fuldtidsstillinger, men det er også muligt at arbejde deltid. Du kan også arbejde meget hjemmefra eftersom mange af dine opgaver foregår online, medmindre du naturligvis har møder med leverandører eller andre interessenter, som skal foregå fysisk.

Kvinde der holder møde
Kvinde der holder møde

drømmer du om et arbejde inden for marketing?

Se vores ledige stillinger inden for salg og marketing og send os din ansøgning, hvis du finder drømmejobbet

find job
6

uddannelse, kompetencer og karrieremuligheder

Der findes ikke kun én uddannelsesvej, som fører til et job som marketingkoordinator. En vej kan dog være at læse til markedsføringsøkonom. Det er en erhvervsuddannelse, der tager to år. Herefter kan man supplere uddannelsen med en overbygning for at blive professionsbachelor. Der findes også flere forskellige uddannelser inden for erhvervsøkonomi, sprog og kommunikation, som i sidste ende kan bane vej til et arbejde som marketingkoordinator. 

Udover det uddannelsesmæssige aspekt, så er erhvervserfaring naturligvis også et vigtigt parameter. Her kan erfaring fra reklame eller salg være til gavn. Erfaring er ikke en absolut nødvendighed, eftersom du ofte vil kunne blive oplært i virksomheden, men det er altid en fordel at have relevant arbejdserfaring, når du søger et nyt job. 

færdigheder og kompetencer

Følgende færdigheder og kompetencer er vigtige at besidde for at kunne trives i jobbet som marketingkoordinator:

 • projektleder-evner

Som marketingkoordinator skal du administrere flere forskellige projekter på samme tid. Derfor er det en fordel, hvis du i forvejen besidder gode projektleder-evner, så du bedre kan organisere og planlægge. Det hjælper dig også med at få dine opgaver klaret til tiden og nå dine mål.

 • gode formidlingsevner

Du skal være god til at skrive, eftersom ord er dit største og mest effektive redskab til at vække opmærksomhed online. Dit indhold skal skille sig ud fra mængden og gøre din virksomhed synlig på markedet.

 • kreativitet

Som marketingkoordinator står du i spidsen for at udvikle marketingmateriale for forskellige kanaler. Derfor vil en særlig grad af kreativitet kunne hjælpe dig med at opspore unikke måder at markedsføre produkterne og spændende metoder at tiltrække folks opmærksomhed.

 • analytiske evner

Som marketingkoordinator har du brug for analytiske evner, når du skal gennemgå markedsdata. Dataanalyse kan være til stor hjælp, når der skal lanceres vellykkede kampagner baseret på forbrugeradfærd, præferencer og købevaner.

karrieremuligheder

Som marketingkoordinator kan du avancere til marketingchef eller andre lederstillinger i afdelingen. Du kan også overveje at specialisere dig i marketing på sociale medier eller digital marketing. Du kan også blive product manager eller content marketing manager. Teknologiske fremskridt flytter hele tiden metoderne for online markedsføring, så det er en god idé at gøre sig bekendt med brugen af kunstig intelligens for at forbedre markedsføringsindsatsen.

klik her
7

fordele ved at finde job via Randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer marketingkoordinatorer til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og interim ansatte.

 • fastansættelse

Randstad rekrutterer marketingkoordinatorer til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

 • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

 • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen. Upload dit CV i vores database og lad os hjælpe dig med at finde dit næste job. Se alle vores ledige stillinger her.

Woman looking away while sitting at table working on a tablet.
Woman looking away while sitting at table working on a tablet.

hjælp til jobsamtalen?

At blive indkaldt til en jobsamtale bliver af nogen sidestillet med at komme til eksamen. Men hvad kan du egentlig gøre på forhånd, og hvordan forbereder du dig bedst muligt.

få tips til jobsamtalen
8

ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål om arbejdet som marketingkoordinator

thank you for subscribing to your personalised job alerts.