find info om jobbet som receptionist.

Hvis du elsker at interagere med mennesker i en alsidig arbejdsdag og formår at holde flere administrative bolde i luften så læs videre her, hvor du finder en masse information om jobbet som receptionist. En bred vifte af brancher har brug for receptionister, så det er som regel et stabilt og pålideligt arbejdsfelt. Læs mere om, hvad det kræver at blive receptionist, hvad lønnen er, og hvordan karrieremulighederne ser ud.

ledige stillinger
1

hvad er en receptionist?

En receptionist er en vigtig medarbejder for mange forskellige organisationer og virksomheder. Som navnet antyder, består en receptionists arbejde blandt andet i at tage imod gæster. Du tager dig af folk, som kommer ind i virksomheden, og du varetager telefonopkald og emails for virksomheden. 

Selvom en receptionists arbejdsopgaver hovedsageligt er kundeservicerelaterede, så tager du dig som receptionist ofte af en bred vifte af administrative opgaver. 

hvilke opgaver har en receptionist?

Din rolle som receptionist kan variere alt efter virksomheden, som du ansættes i. I visse tilfælde er du ansvarlig for rengøring og oprydning af receptionslokaler, eller for at få bragt drikkevarer frem til de fremmødte gæster. Visse receptionister varetager også økonomiske opgaver. De tager imod betalinger eller står for bogføringen i virksomheden.

Når folk tænker på en receptionist, forestiller de sig ofte en person, der arbejder i en kontorbygning. Selvom det ofte er gældende for receptionister, så arbejder de også mange andre steder. 

Du vil møde receptionister på enhver arbejdsplads, der har brug for nogen, der kan koordinere møder mellem kunder og ansatte. Nogle receptionister arbejder for eksempel i advokatfirmaer, hvor de tager imod nye klienter, og hvor de leder de besøgende hen til deres aftalte møder. På hospitaler står de for at sende patienter frem til de rette behandlingsområder og organisere deres lægejournaler. Receptionister arbejder også i receptionen på hoteller eller i produktionsvirksomheder, hvor de byder besøgende velkommen. 

Kan du se dig selv i rollen som receptionist, og føler du, at din personlighed passer til jobbet? Så læs videre og find ud af, hvilke kompetencer og færdigheder du har brug for, for at kunne trives i jobbet som receptionist.

Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_364.jpg
Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_364.jpg

job som receptionist?

Hos Randstad, har vi mange kunder der har brug for en receptionist til at varetage deres administrative opgaver. Registrér dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

opret profil
2

gennemsnitslønnen for en receptionist

Gennemsnitslønnen for en nyuddannet receptionist ligger ifølge Danmarks Statistik på cirka 22.000 kroner pr. måned inkl. pension, tillæg og værdi af personalegoder. Lønnen for ufaglærte receptionister ligger dog betydeligt lavere. Som faglært receptionist vil du kunne stige i løntrin i takt med, at du øger dine færdigheder og anciennitet. Visse receptionister er ansat på timeløn, andre ansættes på en fast månedsløn.

Som fuldtidsansat faglært receptionist vil arbejdet også kunne inkludere bonusser og andre præstationsrelaterede belønninger.

hvilke faktorer har indflydelse på en receptionists løn?

Den primære faktor, som kan påvirke lønnen, er jobbets geografiske beliggenhed. Receptionister, der arbejder i områder med højere leveomkostninger, vil også ofte få en højere løn. De bedst betalte områder som receptionist er i hovedstaden København og de andre større byer som fx Odense, Aarhus og Aalborg. Lønforskellen kan naturligvis også være afhængig af omfanget af det arbejde, du udfører som receptionist.

Mange nye receptionister starter med at tage sig af kundeservice-opgaver via telefonen. Andre receptionister varetager en mere administrativ rolle, der oftest er højere lønnet. Receptionister, der arbejder på specialområder, får ofte en højere løn. Hvis du for eksempel arbejder på et hospital eller i et advokatfirma, vil din løn være højere, end for en receptionist i en detailvirksomhed. Som hovedregel betaler de løntunge brancher, som fx finanssektoren, højere lønninger til receptionister.

find ledige job
3

typer af receptionister

Receptionister er ikke som sådan opdelt i bestemte kategorier, men der er alligevel flere forskellige stillingstyper indenfor arbejdsområdet. Nogle af de mest almindelige receptionist-stillinger omfatter:

vikariat eller fast stilling?

Start din karriere hos Randstad. Et vikariat fører ofte til en fast stilling, og mulighederne er mange. Vi kan hjælpe dig uanset, hvad du vælger.

ledige job
4

arbejdet som receptionist

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan en receptionists hverdag ser ud? Så læs med her, hvor vi beskriver hvilke arbejdsopgaver og ansvarsområder, en receptionist typisk sidder med. 

arbejdsopgaver og ansvarsområder

Din hovedopgave som receptionist er at assistere dine medarbejdere. Denne assistance kan være meget mangfoldigt, heriblandt: 

  • at tage imod gæster

Som receptionist møder og modtager du gæster, når de ankommer til virksomhedens område. Du finder ud af årsagen til deres besøg og hjælper dem med at udfylde eventuelle papirer i forbindelse med deres besøg. Du ledsager gæsterne hen til den rette person eller tilbyder dem forfriskninger, mens de venter på, at deres mødeaftale er klar.

  • at besvare telefonopkald

En receptionist besvarer indgående opkald og tager sig af forespørgsler. Det er vigtigt, at du kan besvare opkaldene i en venlig tone, og at du taler imødekommende og professionelt med dem, der ringer. Du viderestiller opkald til den rette medarbejder eller tage imod beskeder og videregiver dem til den rette person eller afdeling. 

  • administrere post

Dit arbejde omfatter også forberedelse af udgående post og koordinere med fragtmænd i forhold til afhentning af breve eller pakker. Du modtager også indgående post, såvel fysisk som email, som skal besvares eller formidles videre til de rette modtagere.

  • udføre kontormæssige og økonomiske opgaver

Som receptionist hjælper du også andre medarbejdere med fotokopiering, udfyldelse af dokumenter eller bestilling af kontorartikler. I nogle tilfælde kan du også tage dig af betaling af mindre regninger og udføre grundlæggende bogføringsopgaver.

brug for hjælp til dit CV?

Vi har samlet de bedste råd til hvordan du kan lave et CV som er skræddersyet til den stilling du søger.

tjek rådene her
5

arbejdsmiljø og arbejdstider

Receptionister arbejder som regel indenfor ved et skrivebord. De fleste arbejder i en lobby eller i en reception, mens nogle har et skrivebord i et åbent kontormiljø. 

Som receptionist kan du arbejde være ansat i det offentlige, i det private eller i velgørenhedsorganisationer. Som receptionist skal du i nogle tilfælde bære uniform eller klæde dig i almindeligt eller finere arbejdstøj, afhængig af arbejdsmiljøet og din arbejdsgiver. De fleste receptionister arbejder side om side med andre receptionister eller administrative medarbejdere, men du kan også sidde alene. Visse receptionister har mulighed for remtoe arbejde og hjælper kunderne via telefonopkald, live chats eller videoopkald. 

hvem er dine kolleger? 

Som receptionist arbejder du sammen med flere forskellige medarbejdere, afhængig af din arbejdsgiver og den branche, du er ansat i. Dine kolleger kan eksempelvis være viceværter, portnere, post- og fragtmænd og butiksassistenter. Du kan også arbejde tæt sammen med kontorchefer og ansatte i ledelsen, såvel som andre specialister, herunder HR-managere, revisorer og ansatte i kundeservice.

arbejdstider

Eftersom en receptionists hovedopgave består i at interagere med kunder, vil dine arbejdstider oftest følge virksomhedens åbningstider. Arbejder du på et almindeligt kontor, vil din arbejdstid typisk ligge i hverdagene mellem kl. 08.00 og 17.00. Nogle starter dog lidt tidligere eller arbejder til lidt senere om eftermiddagen. Arbejder du som receptionist på et hotel, vil du også typisk have aften- og weekendvagter, ligesom der nogle steder kan være brug for receptionister om natten, så gæsterne kan blive betjent 24/7.

Det er både muligt at blive ansat som receptionist på fuldtid og deltid. Som fuldtidsansat arbejder du gennemsnitligt 37 timer om ugen, mens du som deltidsansat kan arbejde alt mellem 4-6 timer enkelte dage til 30 timer om ugen.

kvinde, der arbejder på et kontor
kvinde, der arbejder på et kontor

bliv en del af en god arbejdsplads

Jobmulighederne som receptionist er gode, og der findes mange spændende virksomheder, som har brug for dygtige receptionister

find dit næste job her
6

uddannelse, kompetencer og karrieremuligheder

Det er ikke et krav, at du har en specifik uddannelse for at arbejde som receptionist.

Receptionist-uddannelsen er en erhvervsuddannelse, der tager mellem 3-4 år. For at kunne blive optaget på uddannelsen kræver det, at du har bestået folkeskolens afgangseksamen eller tilsvarende med karakteren 2,0 i dansk og matematik. Uddannelsen består af et indledende grundforløb på en erhvervsskole i 20 eller 40 uger. Herefter følger et hovedforløb, hvor der skiftes mellem praktiske forløb i en virksomhed og teoretiske forløb i erhvervsskolen. 

Du kan også arbejde som receptionist, hvis du har en kontoruddannelse. Det er også muligt at være ufaglært receptionist, da flere virksomheder ikke stiller krav til, at du er uddannet på området.

færdigheder og kompetencer

En receptionist skal især have følgende færdigheder og kompetencer:

  • effektive kommunikationsevner

Som receptionist er det vigtigt, at du er verbalt stærk. Du skal kunne tale roligt og professionelt med alle gæster. At være en god lytter og at besidde gode kundeservice-egenskaber vil også kunne gavne dig i dit arbejde. 

  • interpersonelle færdigheder

Som receptionist skal du også være en god teamplayer. Du interagerer og samarbejder med flere forskellige medarbejdere på kontoret. Du skal derfor have gode menneskelige egenskaber for at kunne hjælpe alle med deres opgaver.

  • multitasking-evner

En receptionist varetager mange forskellige opgaver, som for eksempel at screene opkald, administrere telefonopkald samt at holde receptionsområdet fint og rent. Er du god til at multitaske, vil det kunne hjælpe dig med at prioritere opgaverne og sikre, at de alle bliver udført.

  • teknisk dygtig

Dit arbejde som receptionist omfatter også vedligeholdelse af kontorudstyr, betjening af kopimaskiner, telefonsystemer og printere. Tekniske færdigheder vil derfor lette dit arbejde og forbedre din præstation. Du skal også kunne håndtere en computer i forbindelse med dine kontormæssige opgaver.

karrieremuligheder

Som receptionist vil du have gode muligheder for at opkvalificere dig til at arbejde i andre stillinger i din virksomhed. På store kontorer kan du blive forfremmet til receptionschef. Som receptionist vil du ofte få et dybtgående kendskab til virksomheden. Du vil få indsigt i, hvordan virksomheden opererer, hvem kunderne er, og hvordan de forskellige medarbejdere interagerer. 

Hvis du er intelligent, tilpas motiveret og passer godt ind i virksomhedskulturen, så vil du højst sandsynligt kunne få muligheden for at blive forfremmet til andre afdelinger. Receptionister kan f.eks. få arbejde som administrative assistenter, kontorchefer og HR-medarbejdere.

Derfor kan et job som receptionist også være en glimrende indgangsvinkel til et ønskejob på et andet arbejdsområde.

7

fordele ved at finde et job som receptionist via Randstad

Når du arbejder gennem Randstad, har du en række fordele.

For eksempel:

  • er dit vikariat altid omfattet af en kollektiv overenskomst. Det vil sige, at ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst. Dette gælder for alle rettigheder såsom pension, feriefridage, opsigelse m.m.
  • kan du altid kontakte din kontaktperson hos Randstad, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.
  • får du mulighed for at afprøve jobbet som receptionist i et vikariat hos flere forskellige virksomheder. Hvis jobbet som receptionist er noget for dig, er der ofte gode muligheder for en fastansættelse hos en af vores kunder. Alternativt kan vi hjælpe dig med andre spændende jobmuligheder efter endt vikariat.

Vi kan også hjælpe dig med at finde en fast stilling som receptionist hos en af vores mange kunder.

Find dit næste job via Randstad.

Upload dit CV i vores database og lad os hjælpe dig med at finde dit næste job.

Se alle vores ledige stillinger her.

Smiling woman receptionist helping a hotel guest.
Smiling woman receptionist helping a hotel guest.
8

ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål om arbejdet som receptionist

thank you for subscribing to your personalised job alerts.