Dit cv skal overbevise arbejdsgiveren om, at han eller hun skal bruge tid på at læse din ansøgning. Men hvordan skriver du et godt cv, som præsenterer dig på den bedst mulige måde? Det fortæller Randstads rekrutteringseksperter dig alt om her.

hvad er målet med det gode cv?

Målet med et godt cv er at vise dine kompetencer og din værdi på en sådan måde, at arbejdsgiveren også vælger at læse din ansøgning, som derefter skal få dig til jobsamtalen. Dit cv er altså det første skridt på vejen mod jobbet – eller det sidste, hvis du ikke gør det ordentligt. Heldigvis er det ikke svært at skrive et godt cv, hvis du bare følger disse enkle retningslinjer:

randstads to vigtigste cv-regler 

 1. Målret dit cv til præcis det job, du søger. Med det mener vi, at du skal fokusere på de punkter, der har mest relevans for arbejdsgiveren.
 2. Sørg for, at dit cv er let at overskue, og at de vigtigste oplysninger er dem, der træder tydeligst frem. Arbejdsgivere har ofte kun et par minutter til hvert cv

   

hvordan skriver man et cv? 

5 linjers resumé

Start dit cv med et 5 linjers resumé af din faglige og personlige profil, hvor du fremhæver de vigtigste grunde til, at arbejdsgiveren skal vælge dig. Pas på floskler (”Jeg kan holde mange bolde i luften”), og fokusér i stedet på det, der gør dig til noget særligt (”6 års erfaring med …”).

erhvervserfaring

Beskriv dine tidligere ansættelser i omvendt kronologisk rækkefølge (nyeste først). Udover titel, arbejdssted og tidsperiode kan være en god idé at komme med en kort beskrivelse af ansvarsområder og resultater for hver ansættelse. Er der huller, bør du også forklare dem.

uddannelse

Beskriv dine uddannelser i omvendt kronologisk rækkefølge (nyeste først), også de uddannelser, du endnu ikke har afsluttet. Angiv uddannelsestitlen, -institutionen og -perioden. Du kan også medtage karakteren, hvis uddannelsen er forholdsvis ny, og karakteren er god.

få tips og gode råd til dit CV resume

Rigtig mange vælger at indlede deres CV med et resumé, hvilket må siges at være et ganske fornuftigt valg, for det kan være yderst effektfuldt, og det kan meget vel blive døråbneren til jobsamtalen. Men hvordan udarbejder du et kort resumé, som blæser læseren omkuld?

læs mere

sprogkendskab

Beskriv, hvilke sprog du behersker og hvor godt (”modersmål”, ”flydende” etc.). Husk at angive, om du både kan skrive og tale sprogene.

it-kendskab

Beskriv, hvilke it-programmer du behersker og hvor godt (”ekspertniveau”, ”brugerniveau” etc.).

Evt. frivilligt arbejde, udlandsophold og fritidsinteresser

Har du lavet frivilligt arbejde eller boet i udlandet, kan det også være relevant at nævne. Det samme kan fritidsinteresser, men husk som altid, at du skal skille dig ud fra mængden.

evt. referencer

Referencer er ikke et krav. Du kan nøjes med at skrive ”Referencer udleveres ved forespørgsel”, hvis du ikke har lyst til at oplyse dine referencer i cv’et.

personlige oplysninger

Angiv din civilstand, dit fødselsår og din nationalitet. De oplysninger er sekundære, da de ofte ikke gør den store forskel, når arbejdsgiveren udvælger ansøgere.

kontaktoplysninger

Angiv dit navn, din adresse, dit telefonnummer og din e-mail, men lad være med at bruge meget plads på de oplysninger. 

randstads perfekte cv-layout

 • Brug kun én (helt almindelig) font i dit cv.
 • Brug punktopstillinger, hvor det er muligt.
 • Begræns dit cv til højst to A4-sider.
 • Undgå dekorative kanter, figurer og lignende.
 • Kør stavekontrol på dit cv, og få gerne en anden til at læse korrektur på det.
 • Sender du dit cv som e-mail, kan det være en god idé at konvertere dokumentet til en pdf-fil. Så undgår du, at marginer etc. forskyder sig, når cv'et bliver åbnet.
 • Sender du dit cv med posten, skal du skrive det ud med sort skrift på hvidt papir. Husk også, at du aldrig må sende en fotokopi.