category manager.

Kunne du tænke dig et arbejde, hvor du for alvor kan udfolde dine strategiske evner med salg og marketing? Har du indblik i trends og markedsføring og det rette flair for promovering, så er et job som category manager måske noget for dig.

ledige job

category manager

find relevant info om jobbet.

Som category manager arbejder du typisk sammen med produktion- og marketingmedarbejdere for at sikre at den respektive virksomhed udvikler kvalitetsprodukter, som lever op til efterspørgslen på markedet. Som category manager vil du hovedsageligt arbejde i detailbranchen eller i selve produktfremstillingen for at hjælpe virksomheder med at promovere deres produkter og sikre størst mulig succes og afsæt på markedet.

indholdsoversigt

1. ledige stillinger
2. hvad er en category manager?
3. hvad tjener en category manager?
4. typer af category managers
5. arbejdet som category manager
6. arbejdsmiljø og arbejdstider
7. fordele ved at finde job via Randstad
8. uddannelse, færdigheder og karrieremuligheder
9. ofte stillede spørgsmål

 

ledige stillinger

 • Maskintekniker København/Frb.

  03-02-2023 København/Frb., Hovedstaden Fastansættelse

  Motiveres du af at drifte og vedligeholde større mekaniske anlæg? Og er du hands-on og nyder at optimere den daglige drift af komplekse anlæg? Så er det måske dig, Afatek A/S ...

  læs mere
 • Financial Accountant Hellerup

  03-02-2023 Hellerup, Hovedstaden Vikariat

  Drives du af et dynamisk og udfordrende arbejdsmiljø? Så er det måske dig, vi søger til en stilling som Financial Accountant for vores kunde. Du bliver en del af en hurtigt ...

  læs mere
 • Senior Financial Controller Hellerup

  03-02-2023 Hellerup, Hovedstaden Vikariat

  Trives du med at have ansvar, og motiveres du af innovative og dedikerede kollegaer? om stillingen Som Senior Financial Controller bliver du tilknyttet deres Finance & ...

  læs mere
 • Lagermedarbejder til LEGO Billund

  03-02-2023 Billund, Syddanmark Vikariat

  Skal du være med til at sikre den gode leg i børnefamilierne – og hos alle andre LEGO-elskere? Så bliv en del af pluk og pak-teamet hos LEGO i Billund og samtidigt en vigtig brik ...

  læs mere
 

hvad er en category manager?

Din primære opgave som category manager er at udvide og forbedre udviklingen og brugen af et produkt eller en tjeneste. Da du oftest kun har fokus på en specifik kategori, har du også ansvaret for at promovere og prissætte de respektive produkter. Du står ligeledes for udviklingen af markedsføringsstrategier for at promovere den pågældende produktkategori og øge salget.

Nogle category managers researcher på nye potentiele varer, der enten kan erstatte eller komplementere andre varer i produktkategorien, for at øge produktets synlighed og omsætning. Som category manager arbejder du med teams på flere forskellige stadier af research- og produktudviklingen og du udvikler marketingstrategier for at booste kundeinvolvering og kampagner. Du bruger dataanalyse til at forstå og opnå værdifuld indsigt, inden for kundeadfærd og køb, og du bruger denne viden til at skabe vækst.

hvad laver en category manager?

Som category manager er det din opgave at imødekomme både kundernes og virksomhedens behov. Det betyder, at du skal have kendskab til kundemålgruppen, i alt lige fra deres præferencer og hvor de køber deres varer til populære reklamemetoder for den pågældende demografiske gruppe. Du bruger tid på at researche salgsfremmende metoder til din målgruppe. Du fastslår produktpriser ved at sammenholde virksomhedens overskudsgrad og konkurrenternes priser. Du udtænker måder at bruge priser strategisk, for på den måde at skabe mersalg.

Kunne du se dig selv bringe dine salgsevner og strategiske tankegang i spil i rollen som category manager? Så læs videre og find ud af, hvad der kræves af uddannelse, kompetencer og kvalifikationer for at kunne få arbejde som category manager.

find dit næste job via os.

Hos Randstad har vi mange kunder, som har brug for dygtige category managers. Registrér dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

opret profil
 

hvad tjener en category manager

Lønrammen for en category manager spænder bredt og ligger typisk mellem kr. 45.000-70.000. Lønnen varierer en del alt efter hvilken virksomhed, du er ansat i, hvor i landet du arbejder samt dit erfaringsniveau.

Lønnen forhandles individuelt, og som category manager er en stor del af din løn baseret på provision.

Er du ansat i detail, vil lønnen typisk være lavere end i andre brancher.

hvad kan påvirke en category managers løn?

Flere forskellige parametre kan spille ind på en category managers løn. Du kan forvente en højere løn, hvis du har bred erfaring og flere akademiske kvalifikationer. Som nyuddannet og uerfaren skal du naturligvis forvente en lavere løn.

Den geografiske placering af arbejdspladsen kan også spille ind på din løn. Hovedstadsområdet har ofte højere lønninger end resten af landet. Sidst men ikke mindst vil størrelsen på virksomheden også kunne påvirke din løn. Mindre virksomheder vil generelt ikke kunne tilbyde så høje lønninger som større og velansete virksomheder.

find ledige stillinger.

klik her
 

typer af category managers

Category managers findes i flere forskellige udgaver. De omfatter blandt andet:

 • category manager for en forhandler

Som category manager for en forhandler bruger du din tid på lagerstyring, prisplanlægning og visuel merchandising. Du mødes også med leverandørerne for at sikre, at prissætningen for produktkategorien er optimal. Dit arbejde består også i at identificere problemer og hjælpe forhandleren med at udnytte nye trends ved at allokere ny hyldeplads og øge synligheden af produkter, der sælges hurtigt. Category managers indenfor detail sikrer også at det korrekte produktsortiment leveres til kunderne.

 • category manager for en leverandør

Som category manager for en leverandør, er du med til at forbedre en specifik produktkategori i flere forskellige butikker. Dit arbejde kan bestå i at udtænke måder hvorpå hyldeplads og placering kan optimeres, samt at analysere succesen med andre konkurrenters produkter. De fleste category managers, som arbejder for forhandlere, bruger tid på at drøfte placeringen af produktkategorier sammen med forhandleren.

interesseret i et lederjob?

Læs mere om jobbet som leder. Måske er det lige dig?

et job som leder?
 

arbejde som category manager

En category managers opgave er at maksimere omsætningen ved at levere de rigtige produkter til forbrugerne på det rigtige tidspunkt. Det kræver derfor et godt greb om de daglige aktiviteter at være category manager.

arbejdsopgaver og ansvarsområder

Som category manager er du involveret i en lang række forretningsaktiviteter, som blandt andet omfatter:

 • møder med ledere og interessenter på markedet

Som category manager arbejder du sammen med PR, kundeservice og salgsteams. Din opgave er at organisere dem og sikre, at de implementerer de anbefalede salgsfremmende strategier for en produktkategori. Du fører tilsyn med hvordan strategierne praktiseres i butikken, du tjekker priser, fører kontrol med lageret og laver kampagner. Du har også kontakt med den administrerende ledelse for at sikre, at de produktkategorifremmende strategier stemmer overens med virksomhedens mål og politik på området.

 • analyser af markeds- og salgstal

En category manager bruger salg- og marketingsdata til at analysere forbrugeradfærd. Statistik-analyse er afgørende i forbindelse med prisfastsættelsen, da du her kan udlede et prisinterval som kundemålgruppen er villig til at betale. Category managers benytter sig af data til at skabe hyldelayouts og særligt taktiske displays, der kan optimere omsætningen og produkternes præstation i detailbutikker.

 • identificering af mulige åbninger

Som category manager skal du kunne identificere ekspansionsmuligheder overfor din chef. Det indebærer blandt andet at du gennemgår rapporter om markedsperformance og sammenligner denne data med salg på specifikke produktkategorier.

 • planlægning af sortimenter

En category manager beslutter hvilke produkter, der skal tilføjes og fjernes fra en specifik produktkategori eller udvalg. Du hjælper også leverandøren med sortimenterne i forskelige butikslokaler.

 • planlægning af gulv og rumfordeling

I butikslokaler arrangerer du gulvarealet strategisk for at sikre flow og skabe hot spots for de hurtigst sælgende produkter. Du benytter dig af data til at allokere hyldeplads til forskellige produktkategorier og sikrer at de bedst præsterende produkter har tilstrækkelig med plads.

 • assistere med visuel merchandising af specifikke produktkategorier

Som category manager skal du hjælpe butikspersonalet med at skabe visuelt tiltalende displays til forskellige produktkategorier. Du kan bruge mærkefarver og salgsfremmende værktøjer til at forbedre salget.

brug for hjælp til dit CV?

Vi har samlet vores bedste råd til udarbejdelse af et power resumé til dit CV.

få gode råd her
 

arbejdsmiljø og arbejdstider

De fleste category managers arbejder på et kontor, i et butikslokale eller sammen med salgsafdelingen. Der skal træffes strategiske beslutninger, og det kræver, at I bruger flere timer på kontoret, hvor I udarbejder markedsundersøgelser og analyserer data. Når du hjælper forhandlere med at arrangere gulvplaner og hyldeallokering, bruger du det meste af dagen på benene, mens du arbejder med hyldepladserne i butikken.

hvem er dine kolleger?

Som category manager arbejder du i detailbranchen, og dine kolleger kan her være salgschefer, kundeservicemedarbejdere og serviceledere. Da du også tager hånd om lagerstyring og indkøb, vil du også kunne arbejde tæt med logistikchefer, indkøbsledere og andre specialister herunder business development managers, produktledere og projektledere.

arbejdstider

Category managers arbejder ofte indenfor normal arbejdstider mellem 08.00 og 16.00 som fuldtidsansat. Du kan dog også opleve aften- og weekendarbejde f.eks. i forbindelse med udarbejdelse ag nye planer for produktsortimentet. Visse arbejdsgivere opererer med deltidsstillinger og kontraktansættelser. Der er til tider også rejser involveret i arbejdet som category manager, da du skal ud at møde leverandører og forhandle priser..

hvem er dine kolleger?

Som category manager arbejder du ikke kun sammen med andre ledere. Du har også en tæt kontakt til mange andre faggrupper, f.eks. salgschefer, kundeservicemedarbejdere og serviceledere.

find dine næste kolleger her
 
 

uddannelse, færdigheder og karrieremuligheder

For at blive category manager skal du have forudgående uddannelse. Du skal have oparbejdet officiel læring indenfor forbrugeradfærd, forretningsstrategi og marketing. Det kan du blandt andet få ved at tage en bachelor i virksomhedsledelse eller marketing.

Det er således muligt at videreuddanne sig til category manager på eksempelvis Dansk Indkøbs- og Logistik Forum, hvor man uddannes og certificeres i category management. Da category manager jobbet er en lederstilling, så forventes det, at du har arbejdserfaring og/eller ledererfaring for at kunne indtage stillingen.

Du kan gennemføre en marketing- og ledelsespraktik eller deltage i et kandidatuddannelsesprogram for at forbedre dine færdigheder og erfaringer. Frivilligt arbejde kan ligeledes forbedre dine udsigter.

færdigheder og kompetencer

Følgende færdigheder er vigtige i arbejdet som category manager:

 • kommerciel ekspertise

Som category manager er det afgørende at forstå de aktuelle brancheled, fra indkøbsrelaterede risici og investeringsresultater til forbrugeradfærd og prismodeller. Kommerciel ekspertise hjælper dig også med at lukke handler og oprette strategiske planer for produktkategorier.

 • projektledelsesevner

En category manager overvåger forskellige aspekter af produktet, herunder udvikling og interessentstyring. Du har brug for projektledelsesevner til at navigere på tværs af arbejdsgange og styre forskellige aspekter af produktudvikling, såsom budgettering og tidsstyring.

 • digital ekspertise

Som category manager skal du gøre brug af teknologi for at øge din produktkategoris performance. Det er en fordel hvis du har IT-kendskab, især når du skal foretage dataanalyse, digitale kampagner og lager- eller indkøbsadministration. Du skal også have kendskab til Microsoft Office for at kunne udarbejde rapporter.

 • strategisk tænkning

I arbejdet skal du udarbejde strategisk planlægning som kan øge salget af produktkategorien eller selve produktudviklingen. Her er det en fordel at du kan tænke strategisk og udarbejde marketingstilgangen således at den er som skræddersyet til produktudvalget.

 • ledelseskompetencer

Som category manager arbejder du ofte med flere forskellige afdelinger i virksomheden. Lederskab og ledelseskompetencer kan her hjælpe dig med at koordinere grupper og motivere teams til at arbejde hårdt for at nå et specifikt mål.

karrieremuligheder

Som category manager har du flere klare karrieremuligheder ved hånden. Du kan arbejde dig henimod en stilling som senior category manager eller blive marketing manager eller marketingschef. Visse category managers specialiserer sig i indkøb eller digital marketing og bliver indkøbschefer og digitale marketingschefer.

find din næste job via randstad

klik her
 

fordele ved at finde job via Randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer category managers til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og interim ansatte.

 • fastansættelse

Randstad rekrutterer category managere til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.

 • freelancers

Randstad ejer Europas største freelancer database twago og er eksperter i at identificere de rigtige freelancere til de rigtige projekter både lokalt og globalt.

 • projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

Du har talentet. Virksomhederne har behovet. Vi skaber forbindelsen. Upload dit CV i vores database og lad os hjælpe dig med at finde dit næste job. Se alle vores ledige stillinger her.

hjælp til jobsamtalen?

At blive indkaldt til en jobsamtale bliver af nogen sidestillet med at komme til eksamen. Men hvad kan du egentlig gøre på forhånd, og hvordan forbereder du dig bedst muligt.

få tips til jobsamtalen
 

ofte stillede spørgsmål

 • hvad laver en category manager?

  En category manager identificerer måder hvorpå varer fra et specifikt produktudvalg kan promoveres bedst muligt. De bruger marketingstrategier og nærstuderer målgruppen for at kunne pejle sig frem til den bedste taktik til at øge salget.

 • hvad definerer en god category manager?

  En god category manager bruger sin strategiske tænkning til at fastsætte priser og sin visuelle merchandise-strategier til at promovere et produkt. De hjælper også leverandører med at analysere konkurrenterne på markedet og maksimere forbruger-trends.

 • hvad tjener en category managers?

  Lønrammen for en category manager spænder bredt og ligger typisk mellem kr. 45.000-70.000. Lønnen varierer en del alt efter hvilken virksomhed, du er ansat i, hvor i landet du arbejder samt dit erfaringsniveau.

  Lønnen forhandles individuelt, og som category manager er en stor del af din løn baseret på provision.

  Er du ansat i detail, vil lønnen typisk være lavere end i andre brancher.

 • er category manager et godt job?

  Et category manager job byder ofte på en spændende karriere med særligt gode fremtidsudsigter indenfor forskellige områder. Du hjælper også leverandører og forhandlere med at nå deres mål og øge butikssalget.

 • hvilke kvalifikationer skal en category manager have?

  En category manager skal have en bachelorgrad i marketing eller virksomhedsledelse. Det er også vigtigt at have relevant arbejdserfaring. Læs mere om vigtige færdigheder og kompetencer her

 • hvordan søger jeg et job som category manager?

  Tjek vores ledige stillinger her og upload dit CV og din ansøgning, hvis du finder et job, som er relevant for dig.

  Du kan også oprette en profil i vores database, så kontakter vi dig, når vi får et job ind fra en af vores kunder, som matcher dine kompetencer.

  Har du brug for hjælp med ansøgningen? Så tjek vores mange jobsøgningstips tips her!