snedker.

Drømmer du om at gøre idéer om design eller funktionelle møbler og inventar til virkelighed, så er et arbejde som snedker måske noget for dig?

ledige stillinger

snedker

find info om jobbet.

Snedker-faget er i dag et omfattende virke, der forener gammelt manuelt snedkerhåndværk med højteknologisk udstyr. Som snedker kan du producere produkter til stort set alle tænkelige brancher og i alle tænkelige henseender. Du får ikke bare muligheden for at arbejde manuelt og udfolde dine kreative idéer i det gamle traditionsrige håndværk, du vil også kunne arbejde med nye kreative designværktøjer, der sætter helt nye standarder for snedkerarbejde. En karriere som snedker åbner døre til mange typer arbejde i vidt forskellige brancher og industrier.

Lyder et snedkerjob som noget for dig? Så læs med i artiklen, hvor vi beskriver de forskellige snedkerfag og stiller skarpt på de kvalifikationer og kompetencer, der skal til for at kunne begå sig i jobbet. Vi kigger også på de forskellige job- og karrieremuligheder og belyser lønniveauet for snedkere i Danmark.

indholdsoversigt

1. ledige stillinger
2. hvad er en snedker?
3. gennemsnitslønnen for en snedker
4. typer af snedkere
5. arbejdet som snedker
6. uddannelse og kvalifikationer
7. arbejdsmiljø og arbejdstider
8. fordele ved at finde et arbejde som snedker gennem randstad
9. ofte stillede spørgsmål

 

ledige stillinger

 • Maskintekniker København/Frb.

  03-02-2023 København/Frb., Hovedstaden Fastansættelse

  Motiveres du af at drifte og vedligeholde større mekaniske anlæg? Og er du hands-on og nyder at optimere den daglige drift af komplekse anlæg? Så er det måske dig, Afatek A/S ...

  læs mere
 • Financial Accountant Hellerup

  03-02-2023 Hellerup, Hovedstaden Vikariat

  Drives du af et dynamisk og udfordrende arbejdsmiljø? Så er det måske dig, vi søger til en stilling som Financial Accountant for vores kunde. Du bliver en del af en hurtigt ...

  læs mere
 • Senior Financial Controller Hellerup

  03-02-2023 Hellerup, Hovedstaden Vikariat

  Trives du med at have ansvar, og motiveres du af innovative og dedikerede kollegaer? om stillingen Som Senior Financial Controller bliver du tilknyttet deres Finance & ...

  læs mere
 • Lagermedarbejder til LEGO Billund

  03-02-2023 Billund, Syddanmark Vikariat

  Skal du være med til at sikre den gode leg i børnefamilierne – og hos alle andre LEGO-elskere? Så bliv en del af pluk og pak-teamet hos LEGO i Billund og samtidigt en vigtig brik ...

  læs mere
 

hvad er en snedker?

En snedker er en træarbejder, som designer og fremstiller forskellige komponenter af træ til bygninger. Det kan f.eks. være vinduesrammer, døre, trapper og dekorative elementer. Dine produkter omfatter også møbler, især større eller permanente genstande som f.eks. skabe eller reoler. Som snedker bruger du både traditionelle håndskæringsværktøjer og moderne designprogrammer til at skabe skræddersyede genstande. Snedkerarbejde kombinerer tekniske færdigheder med kunstnerisk kreativitet, hvilket gør det til en oplagt karrierevej for mennesker, der gerne vil udfolde sine kreative færdigheder til at skabe smukke og funktionelle produkter og designs.

Som snedker arbejder du på mange forskellige projekter, men boligbyggeri er blandt de mest almindelige. Andre almindelige projekter omfatter indretning eller ombygning af virksomheder, hvor du skaber komponenter som f.eks. skranker, diske, hylder eller vitriner. Du kan endda arbejde på mere specialiserede projekter som f.eks. scene- eller filmkulisser. Snedkerarbejdet handler dog ikke udelukkende altid om at skabe nyt. Opgaverne kan også ofte inkludere reparation og renovering af eksisterende dele.

Har du de håndværksmæssige evner og den rette sans for detaljer og kunne du se dig selv i arbejdet som snedker, så læs videre i artiklen. Her kigger vi blandt andet på hvilke kompetencer og kvalifikationer du skal have for at trives i et job som snedker.

find dit næste job via os.

Hos Randstad har vi mange kunder, som har brug for dygtige medarbejdere. Registrér dig i vores database og øg dine jobmuligheder.

opret profil
 

gennemsnitslønnen for en snedker

En snedkers løn afhænger blandt andet af hvilken type snedker, du er. Der er nemlig et lille udsving i gennemsnitslønningerne for de forskellige snedkere. En nyuddannet møbelsnedker kan således forvente en startlønpå cirka 29.000 kroner om måneden før skat inklusiv pension og tillæg. Som nyuddannet maskinsnedker kan du forvente en startløn på mellem 27.000 kroner og 29.000 kroner om måneden før skat inklusiv pension og tillæg. Er du i stedet bygningssnedker vil du kunne forvente en startløn på cirka 32.000 kroner om måneden før skat inklusiv pension og tillæg.

faktorer der kan påvirke en snedkers løn

Flere faktorer kan spille ind på en snedkers løn. Hvis du eksempelvis er snedkermester vil du kunne forvente en højere løn. Derudover vil snedkere med særligt unikke specialevner også kunne sikre sig en højere løn end gennemsnittet. Der vil i perioder også være arbejde på ekstra store projekter, hvor der grundet stramme deadlines kan forekomme meget overarbejde.

find ledige stillinger

klik her
 

typer af snedkere

Der findes flere forskellige snedker-typer i branchen. I Danmark sondrer man mellem tre overordnede typer. De omfatter:

møbelsnedker

En møbelsnedker producerer alt lige fra træstole, borde, kommoder, reoler og skabe. Du har også ofte til opgave at skabe inventar til butikker. Det kunne være alt lige fra hylder, diske og udstillingsskabe. En møbelsnedker benytter sig både af håndværktøj og computerstyrede designværktøjer. En møbelsnedker kan arbejde på møbelsnedkerier, fabrikker eller være selvstændig.

bygningssnedker

En bygningssnedker producerer og tilpasser alt lige fra døre og vinduer i private boliger. De kan også fremstille butiksinventar eller møbler og inventar til barer og restauranter. En bygningssnedker har særlig indsigt i og viden om produktion og montering af træprodukter og elementer til indendørs brug. Bygningssnedkere bestrider ofte stillinger i tømrer- og snedkerfimaer.

maskinsnedker

En maskinsnedker producerer eksempelvis døre, karme, gulve lofter og vinduer. Du benytter dig også af flere forskellige tegneprogrammer, højteknologiske værktøjer og maskiner og har indsigt i forskellige bearbejdningsteknikker. Maskinsnedkere arbejder ofte i møbelvirksomheder.

vikariat eller fastansættelse

Mulighederne er mange, og valget er dit. Vi kan hjælpe dig uanset, hvad du vælger.

ledige job
 

arbejdet som snedker

Som snedker kan du stå for projekter, der spænder lige fra udformning af tekniske planer til omhyggelig håndskæring af detaljer, og hvor du følger projekterne fra idé til færdiggørelse.

snedker jobbeskrivelse

 • sparring med designere og arkitekter
 • inspektion og evaluering af stedet
 • aflæsning og vudering af tekniske tegninger
 • indkøb af materialer og udarbejdelse af prisoverslag
 • udarbejdelse af materialelister og planer for udskæring

Dit kendskab til forskellige træsorter og deres egenskaber samt dine tekniske og designmæssige færdigheder er afgørende for at processen forløber, som den skal. Når forberedelserne er overstået, kan det egentlige træarbejde påbegyndes. Det er her, at dine håndværksmæssige snedkerfærdigheder kommer i spil. Her skal du både bruge hænderne, eldrevne værktøjer til at bore, skære, høvle og forme dit arbejde. Dine arbejdsopgaver i denne proces omfatter blandt andet:

 • afmærkning af snit i overensstemmelse med planerne
 • tilskæring af træ efter mål ved hjælp af en række forskellige værktøjer
 • boring, udskæring og andet detaljeret arbejde
 • kvalitetstjek af de færdiggjorte pordukter

Ud over planlægning og udførelse af de pågældende komponenter kan dit job som snedker også omfatte vedligeholdelse af dit værksted, forvaltning af dit budget og meget mere.

brug for hjælp til dit CV?

Vi har samlet vores bedste råd til udarbejdelse af et power resumé til dit CV.

få gode råd her
 

uddannelse og kvalifikationer

Du kan uddanne dig til snedker på Danmarks forskellige snedkeruddannelser. Der er tale om en erhvervsuddannelse, hvis varighed afgøres af, om du vælger at uddanne dig til møbelsnedker, bygningssnedker eller maskinsnedker. Alle tre snedker-uddannelser kan tage op til 4 år og 3 måneder, mens minimumsvarigheden varierer mellem 2 år og 6 måneder (maskinsnedker) og 3 år og 9 måneder (bygningssnedker og møbelsnedker). Der er for alle snedkeruddannelser tale om et grundforløb på op til 40 uger samt et efterfølgende hovedforløb med kombineret skole- og læreplads.

Erfaring er også et plus i jobsøgningsprocessen. Hvis du ikke allerede er uddannet snedker kan du eventuelt arbejde med snedkerrelateret arbejde, eventuelt som snedkermedhjælper i en snedkervirksomhed eller hos en tømrer.

færdigheder og kompetencer

Det er naturligvis en nødvendighed at have en vis ekspertise i snedkerarbejde, men udover det skal du også helst kunne mestre følgende ting for at kunne begå dig i jobbet som snedker:

 • kommunikere med arkitekter og designere 
 • være detaljeorienteret når der formes produkter 
 • foretage hurtige beregninger
 • vedligeholde værktøjer og maskiner uden direkte opsyn
 • arbejde selvstændigt uden direkte opsyn
 • læse og forstå tekniske tegninger
 • benytte en lang række computersystemer og designsoftware

Kommunikation og generelle byggefærdigheder gør dig ikke kun til en ekspert i snedkerarbejde, det gør dig også til en uvurderlig del af det overordnede snedker-team. Arbejdsprocessen fra idéudvikling til færdigt design forenkles, når der kan arbejdes gnidningsfrit med alle parter lige fra designere, arkitekter og tømrere.

karrieremuligheder

En karriere som snedker tilbyder flere forskellige muligheder for at videreudvikle dig. Du kan specialisere dig i en speciel type træarbejde, eller du kan bringe dine håndværksmæssige snedkerevner i spil på nye niveauer. Som snedker kan du overveje at gå følgende nye veje:

 • videregive dine snedkerevner til andre ved at blive lærer eller underviser
 • specialisere dig i en anden snedker-teknik indenfor faget
 • videreudvikle dig til projektleder eller tilsynsførende på byggeprojekter

Hvad end du vælger, vil dine grundlæggende snedkerfærdigher være til gavn for dig.

hvem er dine kolleger?

Som snedkere arbejder du ikke kun sammen med andre snedkere Du har også en tæt kontakt til mange andre faggrupper, f.eks. projektledere, arkitekter og byggeledere.

find dine næste kolleger her
 

arbejdsmiljø og arbejdstider

Som snedker vil du oftest arbejde i et snedkerfirma, enten alene eller som en del af et team. Der kan være tale om et støjende arbejdsmiljø, og arbejdet i sig selv indeholder en del sikkerhedsrisici, da du arbejder med kraftfuldt og potentielt farligt værktøj og maskiner. Du skal derfor være ekstra opmærksom og have kendskab til de rette sikkerhedsprocedurer. Dit arbejde omfatter også transport til de forskellige lokationer, hvor de producerede elementer skal benyttes. Her skal du inspicere stedet og eventuelt tale med andre designere, arkitekter og lignende.

arbejdsplan

En snedkers arbejdstider er ret fleksible. Du vil oftest arbejde indenfor normale arbejdstider, men der kan forekomme overarbejde i forbindelse med større projekter og stramme deadlines. Her kan der også forekomme aften- og weekendarbejde.

 

fordele ved at finde et arbejde som snedker gennem randstad

Hos Randstad hjælper vi virksomheder og kandidater med at finde det rette jobmatch. Vi rekrutterer til såvel faste som midlertidige stillinger, ligesom vi formidler kontakt mellem virksomheder og interim ansatte.

vikariater

Hos Randstad er vi mange kunder, som har behov for hjælp i kortere eller længere perioder. Ved at arbejde som vikar opbygger du erfaring, og du får indblik i flere forskellige virksomheder. Hvis du ønsker det og gør et godt stykke arbejde, kan et vikariat også føre til en fastansættelse.

projektansættelse

Randstad har mulighed for at kontraktansætte dig på time- eller månedsbasis alt efter dine og vores kunders ønsker. Vi sikrer dig ordentlige ansættelses-, kontrakt- og forsikringsforhold.

fastansættelse

Randstad rekrutterer til faste stillinger hos mange spændende virksomheder. Vi får løbende nye opgaver ind fra vores kunder i hele landet.
Upload dit CV i vores database og lad os hjælpe dig med at finde dit næste job.

find din næste job via randstad

klik her
 

ofte stillede spørgsmål

 • hvad laver en snedker?

  En snedker er ansvalig for udarbejdelsen af en bred vifte af elementer, der strækker sig lige fra hylder, bardiske, vinduer, døre, karme, borde, stole, reoler og skabe. En snedker benytter sig både af sine manuelle snedker-færdigheder såvel som sit kendskab til højteknologiske designværktøjer og maskiner. Læs mere om arbejdet som snedker her.

 • hvad er forskellen på en snedker og en tømrer?

  For nogle mennesker forekommer snedkerarbejdet og tømrerarbejdet som en og samme ting. Men der er forskel. En snedker er en fagperson, der designer og bygger træelementer, mens en tømrer ofte er en fagperson, der samler og monterer dem. De to fag har mange ligheder og arbejdsprocesserne kan godt overlappe hinanden.

 • hvor stammer betegnelsen snedker fra?

  Selve ordet snedker stammer fra det middelnedertyske ord ‘sniddeker’. Det er afledt af ordet ‘sned’ eller ‘snit’ og hentyder derfor til selve en snedkers arbejdsproces; at snitte eller skære i træ.

 • hvilken rolle spiller snedkerarbejde indenfor indretning?

  En snedker kan spille en vigtig rolle i indretningsarkitektur, da det ofte er snedkeren som skaber de designmæssige elementer på baggrund af tekniske tegninger. Nogle gange skaber snedkeren selv den idémæssige og designmæssige baggrund for produktet, andre gange består arbejedet i at skabe produkterne i samarbejde med designere og arkitekter. Produkterne kan være alt lige fra stole, borde, taburetter, vinduer, hylder, sofaer, gulve, trapper døre, gelændere og meget mere.