’ÅRETS VIKAR’ snart klar – hvem vinder?

Den 19. marts bliver årets vikar offentliggjort på en generalforsamling i Dansk Erhverv. Igen i år har Randstad nomineret fire dygtige vikarer til prisen.

”De fire vikarer arbejder inden for forskellige brancher og er bosat i forskellige landsdele. For dem alle er det gældende, at tilbagemeldinger fra de virksomheder, de arbejder hos, er yderst positive,« siger Tine Ryg Cebrian, HR Direktør i Randstad, som har stået for den svære udvælgelse af de fire vikarer.

»Vi har utrolig mange dygtige vikarer, som gør en stor forskel, og som vi gerne ville indstille til prisen, og som ikke mindst har fortjent at vinde den. I 2017 var det en Randstad-vikar – Emile Pi Goll -  der løb med prisen, og det var fuldt fortjent,” siger Tine Ryg Cebrian og krydser fingre for, at det igen i år bliver en Randstad-vikar, der vinder.

Det er vikarbureauernes brancheforening, der står for kåringen af årets vikar. En pris der startede tilbage i 2013.

»Mange vikarer gør hver dag en stor forskel på danske arbejdspladser. De hjælper med at holde dampen oppe og aflaster samtidig kollegerne, når det er nødvendigt. Både i den offentlige sektor og i private virksomheder indgår vikarer som en naturlig del af personalet. Og med denne pris føler vi i Dansk Erhverv, at vi er med til at sætte fokus på, hvor vigtige vikarer er for arbejdsmarkedet,« siger Jakob Tietge, sekretariatschef i vikarbureauernes brancheforening, der er organiseret under Dansk Erhverv. Han fremhæver sidste års vikar som et fantastisk eksempel.

»Sidste år blev dygtige Emilie Pi Goll kåret til årets vikar. Emilie har været en fantastisk ambassadør for vikarbranchen. I perioden mellem studentereksamen og inden sine studier valgte hun vikarvejen, for derved at blive klog på hvad hun skulle beskæftige sig med i fremtiden, og det tror jeg mange kunne lære af« siger han

Blev overrasket og utrolig glad

Da Emilie Pi Goll vandt prisen sidste år, blev hun overrasket på sin arbejdsplads, og det kom fuldstændig bag på hende, fortalte hun til Randstad efterfølgende.

”Jeg var selvfølgelig godt klar over, at jeg var blevet indstillet, for det var jeg blevet orienteret om. Og jeg vidste, at jeg ville få to biografbilletter af Randstad for at blive nomineret, og så tænkte jeg fint, det tager jeg da med. Men nogle uger efter troppede der så tre personer op fra Randstad med balloner med mere og fortalte, at jeg havde vundet, og det blev jeg meget overrasket og glad over,” sagde hun dengang i et interview.

Brugte præmien på at rejse

Med prisen fulgte der en check på kr. 10.000,- som Emilie Pi Goll fik stor glæde af. 

”Jeg havde allerede dengang besluttet mig for, at jeg ville rejse til henholdsvis Tyskland, Portugal og USA, inden jeg ville starte på Datalogistudiet i september. Så sammen med det jeg havde opsparet ved at arbejde som vikar, fik jeg alle rejsemål opfyldt. Jeg er nu begyndt på Århus Universitet og har en travl hverdag, for der er meget at se til,« fortæller Emilie Pi Goll, da vi fanger hende begravet i bøgerne på Aarhus Universitets Bibliotek.

Hvad skal der til for at blive årets vikar


For at komme i betragtning som ”Danmarks bedste Vikar 2018”, skal man have leveret noget ekstraordinært og gjort en positiv forskel hos den virksomhed, man har arbejdet i. Det kan være i form af særlige resultater, der er skabt i virksomheden og nye ideer og forslag. Det kan være, at vikaren har bidraget med et stabilt, selvstændigt og højt arbejdsniveau, at man er særlig vellidt hos brugervirksomhedens medarbejdere, er en ekstraordinær god kollega eller lignende.

Årets vikar vil få overrakt et kontant beløb på 10.000 kr., som man kan bruge, som man vil.
< gå tilbage forrige side