danske lønmodtageres syn på 2016

Det er naturligvis altid interessant at bede eksperter om at kigge i krystalkuglen og give deres forventninger til den nærmeste fremtid. Men hvad siger de lønmodtagere, som jo i realiteten er dem, der skal få tingene til at ske?

Ifølge en gammel talemåde kan troen flytte bjerge. Og bjerge skal naturligvis her forstås i overført betydning. Men tager man det udgangspunkt, så ser det meget positivt ud for 2016. For spørger man lønmodtagerne rundt om i verden - som vi gør i Randstads Workmonitor - så ser de ganske positivt på 2016 – særligt også hvis vi sammenligner os med vores nabolande. To-tredjedele (67%) tror på at 2016 bliver et bedre økonomisk år for Danmark sammenlignet med 2015. I Sverige  (39,75%) og Norge (45,93) er man lidt mindre optimistiske.

»Meget tyder på, at opsvinget er ved at bide sig fast i Danmark. At lønmodtagere har troen på, at det kommer til at gå godt, er en afgørende faktor. Vi har i de seneste par år oplevet en stigende efterspørgsel efter vikarer, og den efterspørgsel er ofte en indikation på, at det begynder at gå bedre for økonomien i virksomhederne og dermed også for arbejdspladserne,« siger Nima Astanehdost, der er direktør i Randstad.

udsagn: Jeg tror, at den økonomiske situation i mit land vil blive forbedret i 2016

(klik på billedet for at se det i stor udgave)

virksomhederne vækster

Når man spørger ind til, hvordan det kommer til at gå landet i 2015, er det relevant også at spørge ind til, hvordan medarbejderen så tror, at det vil gå for deres virksomheder i det kommende år, og også her blæser der, ifølge Randstads Workmonitor, positive vinde:

Næsten to-tredjedele (64,2%) af de danske lønmodtagere mener, at deres virksomhed vil klare sig bedre i det kommende år sammenlignet med indeværende år. Men danskerne er dog ikke ene om at se lyst på fremtiden. I mange lande, herunder vores nabolande, er optimismen endnu større når det gælder de virksomhed man er tilknyttet.

udsagn: Jeg tror, at 2016 bliver et bedre økonomisk år for min virksomhed sammenlignet med 2015

(klik på billedet for at se det i stor udgave)

< gå tilbage forrige side