det offentlige jobmarked rører på sig i 2016

2016 bliver et revolutionerende job-år, hvis vi kigger i retning af det offentlige jobmarked. I efteråret 2015 fremlagde regeringen planen ’Bedre balance’ – en plan, der skal sikre, at vi i fremtiden får et mere lige Danmark , og som betyder, at der skal flyttes næsten 3900 jobs ud af København og til provinsen.

Lige nu er der stilhed før storm hos mange af de styrelser, der flytter ud. Det er allerede besluttet, hvilke styrelser flytter ud og hvor mange. Ifølge erhvervs- og vækstministeriet skal hver af de involverede styrelser i første kvartal af 2016 komme med et budget og en plan for, hvornår udflytningen skal finde sted. 

Randstad er netop blevet valgt som primær SKI-leverandør (SKI - en indkøbscentral, der laver aftaler for staten og kommuner). Og med det i mente vil vi helt sikkert allerede i 2016 møde et stigende antal jobopslag fra Randstads side, når det gælder offentlige jobs.

"Vi er utrolig glade for at blive valgt som primær SKI-leverandør. Det er en spændende tid, som den offentlige sektor står over for, nu hvor mange statslige arbejdspladser skal flyttes ud af København. Jeg er helt sikker på at denne  proces går over i historien, og når arbejdspladserne engang er flyttet ud, og alt igen har fundet sit naturlige leje, så vil det være fantastisk at se tilbage på, at denne proces har man været med i”, siger Nima Astanehdost 

Lige nu ser billedet således ud i forbindelse med hvor mange arbejdspladser, der flyttes ud og hvortil (kilde: Bedre Balance 2015)

 

Så er du en af dem, der er bosat i en by, hvor en styrelse flytter til, kan du godt begynde at glæde dig, for det vil helt sikkert betyde øget aktivitet - herunder øget jobudbud - i lokalområdet.

Du kan læse hele planen her 

< gå tilbage forrige side