studier i udlandet gør dig LinkedIn-lækker

Mange studerende oplever ekstra opmærksomhed fra arbejdsgivere, når de opdaterer LinkedIn-profilen med udlandsstudier. Headhunterne har ligefrem sat jagten på rejselystne studerende i system.

Virksomheder har fået færten af noget, der differentierer blandt de mange studerende på LinkedIn. Studier i udlandet. Blandt danske studerende, der siden 2010 har opdaterer deres LinkedIn-profil med et studieophold i udlandet, har hver femte oplevet øget nysgerrighed fra potentielle arbejdsgivere.

Det viser en undersøgelse, som EDU, der specialiserer sig i at formidle udlandsophold, har foretaget blandt knap 500 af sine studerende. Fem procent oplevede direkte henvendelser umiddelbart efter at cv-opdateringen var foretaget på det professionelle, sociale medie. For nye, rejselystne studerende er chancerne dog endnu bedre. For de seneste par år er jagten på dem blevet sat i system i rekrutteringsbranchen.

 ”Vi har digitale værktøjer, der overvåger deres profiler, og når de opdaterer profilen med et udlandsophold, bliver de meget mere interessante – og så tager vi fat i dem,” siger Joan Berglund, der er regionsdirektør i rekrutteringsfirmaet Randstad.

For arbejdsgivere signalerer et udlandsophold mod, nysgerrighed og selvstændighed, lyder det fra headhunteren.

”Dem, der ikke har læst i udlandet, vil ofte se det som en barriere at skulle arbejde sammen med kollegaer fra andre kulturer. Det gør dem, der har været af sted ikke – de synes det er spændende og ser det som en fordel,” siger hun.

Udlandsophold banede vejen for drømmejob

Én af dem, der har oplevet, hvordan et studieophold i udlandet pludselig skaber mere aktivitet på LinkedIn, er Kewin Remeczki, som netop er færdiguddannet cand. it.

Han opdaterede sin profil i december efter studieophold på Hawai’i Pacific University. Det gav med samme flere visninger af hans profil på LinkedIn og en håndfuld henvendelser fra headhuntere.

”Det var ret overvældende. Jeg vidste jo godt, at et udlandsophold er noget, der ser rigtig godt ud på CV’et. Men jeg havde ikke forventet, at det ville have så konkret betydning for mine muligheder for at få job,” siger han.

Én af henvendelserne banede vejen for hans første job efter uddannelsen. I oktober måned rejser Kewin Remeczki til Nespressos hovedkvarter i Schweitz, hvor han skal være med til at udvikle apps for virksomheden.

For få rejser ud

På trods af gevinsterne ved udlandsophold og en politisk indsats for at få flere unge til at rejse af sted, er det kun lidt færre end hver femte studerende, der kommer af sted på et udlandsophold – langt under skiftende regeringers ambition på området. Direktør hos EDU Palle Steen Jensen har imidlertid et godt bud på, hvorfor flere ikke kommer af sted.

”Mange danske studerende får slet ikke kendskab til de mange muligheder, de har for studieophold med udlandsstipendium, som er ekstra penge til at betale for undervisningsafgift på gode universiteter over hele verden,” siger han.

Om EDU

EDU er dansk repræsentant for de over 53 universiteter, den private organisation samarbejder med i Australien, Canada, England, Holland, Kina, Malaysia, New Zealand, Singapore, USA og Vietnam. Siden starten af 2015 har EDU også hjulpet med praktik i udlandet.

< gå tilbage forrige side